Stålstol af Marcel Breuer

Der er ting, der aldrig bliver gamle eller det, når de gør det, er de endnu smukkere og interessante. Når det kommer til møbler, er disse ting normalt antikviteter. Alligevel er der visse design, der er enkle og så funktionelle, at vi stadig finder dem smukke selv i disse dage. En af disse ting er denne stålstol. Den blev tegnet af Marcel Breuer, og den går tilbage til, tro det eller ej, 1929.

Stolen er en del af THONET Collection og det kommer synd to modeller: med eller uden armlæn. Hovedårsagen til, at denne stol stadig værdsat, selv efter alle disse år, skyldes, at den har et simpelt design med en simpel form og en uden unødvendige detaljer, som kun bliver gamle og grimme med tiden.

MoreINSPIRATION
  • Wicker Lounge Chair af Danny Ho Fong
  • Den elegante Brno stol til spisebord
  • Stålramme og buet krydsfiner

Stolen har en forkromet rørformet stålramme, så den er holdbar og stærk, klar til at være en del af dit hjem i mange år fremover. Det indeholder også nogle trædele, der er lavet af farvet bøg. Med hensyn til sædet er det visnet, kurve, plast, mesh eller polstret og dækket af læder eller stof.

Det er et klassisk stykke med en enkel struktur og en genial æstetisk kombination af rørformet stål, træ og kurv. Denne stol sammen med andre modeller er produceret af Thonet siden 1930. Stolen er specielt alsidig, og den kan bruges i spisestuer, i kontorer, konferencelokaler, venterområder, restauranter, terrasser mv.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar