Budget og livsstil er nøglefaktorer ved valg af gulvtyper

At vælge de typer gulve, du ønsker i dit hjem, kan virke som en dagligdags beslutning, men faktisk er det en kritisk del af en række aspekter: Designfundamentet, der ligger til dine værelser, nem vedligeholdelse, omkostninger og holdbarhed. Disse er alle vigtige faktorer at overveje, når man vælger blandt typer gulve. Alle disse gulvmaterialer, bortset fra tæppe, gummi og kork, vil kræve en slags tæpper til at absorbere lyde og gøre stående i længere tid mere behagelige. Omkostningerne til tæpper skal indgå i dit boligbyggeri eller renoveringsbudget.

Homedit har trukket sammen dette overblik over gulvmaterialer til at hjælpe dig med at vælge imellem det store udvalg af muligheder, der er til rådighed i dag:

Keramiske fliser

Keramiske fliser, mest sandsynlige af porcelæn sorten, er en af ​​de mere almindelige typer af gulve i boliger i dag. Arrayen af ​​størrelser, stilarter, farver og design betyder, at der er noget for enhver smag blandt de keramiske fliser, der er på markedet.

Porcelæn er tættere og mindre porøs end almindelig glaseret keramik, hvilket gør den langt mere holdbar og egnet til brug som gulvmateriale. Porcelæn er fast og ens i hele tykkelsen af ​​flisen, mens en keramikflise er færdig på overfladen af ​​flisen. Chips i porcelæn flise er generelt ikke mærkbar, fordi farven og sammensætningen er ens i hele materialet. Porcelæn fliser faktisk ender hårdere end granit. Derfor kan korrekt installerede porcelænfliser vare i årtier.

Selv med alle disse fordele har keramiske fliser en ulempe. Det er et meget tungt materiale, og hvis det bruges i et øvre niveau, skal en ekspert kontrollere hjemmet for at sikre, at strukturen kan understøtte den ekstra vægt. Det kan også være dyrt. Ifølge Fixr, prisen på en gennemsnitlig porcelæn type er $ 9,50 per kvadratmeter installeret. Selvfølgelig, hvis du vågner ind i de brugerdefinerede valg, prisen kan gå til $ 25 eller mere pr. kvadratfod.

Hårdttræ

Meget populær blandt typer af gulve, er hjemme købere henvist til ejendomme, der har masser af trægulve. Det er svært at slå hårdt træ for sin skønhed, varme og holdbarhed. Massive trægulve er holdbare og kan let poleres og refiniseres om nødvendigt. Derudover tilbyder dagens konstruerede trægulve det samme udseende efter mindre omkostninger, fordi de smelter en træfiner til et underliggende syntetisk produkt, der også er let at installere.

Ja, hårdttræ gulve ser godt ud, men de er en mere kostbar mulighed end nogle andre gulvmaterialer som tæppe eller vinyl. Afhængigt af hvilken type træ du vælger, er det nemt at køre prisen op fra et gennemsnit på $ 4500 til mere end $ 10.000 for mere eksotiske trætyper. De kræver også et grundlæggende niveau af vedligeholdelse, fra regelmæssig fejning og mopping til lejlighedsvis refinishing, der er nødvendig for at holde dem så flotte. I modsætning til andre gulvmaterialer kan stående vand også beskadige gulvet ved at få træet til at svulme eller forme til at vokse mellem brædderne.

Malet hårdttræ

Disse er en alsidig version af hårdttræ, der kan afspejle en større grad af kreativitet. Farven du vælger, og ethvert design, du kan tilføje, kan gøre en stor effekt visuelt, hvis det er hvad du skal hen. Maling af et trægulv er også en hurtig måde at få et nyt kig på blot en brøkdel af prisen. Det kan også være et relativt nemt DIY-projekt, som det ikke er at raffinere et trægulv. Farven og designet vil også køre stilen på rummet. Et solidt malet gulv vil være mere alsidigt end et grafisk prydet gulv. Også dette malede gulvmateriale giver mere af et rustikt, hjemmespundet eller eklektisk udseende til et værelse. Ifølge Kristina Wolff Design, at male gulvet giver dig mulighed for at fremhæve eller accentere et bestemt rum i huset, uanset om resten af ​​rummet er malet.

Malede trægulve er nemme at rengøre, hvis de forsegles ordentligt. Ulempen er, at den malede overflade er mere tilbøjelig til at chip eller flake, hvilket er irriterende, selvom det er relativt let at rette. Når det kommer til videresalg, kan malet træ være mere ansvar end et aktiv. Mange købere vil have den naturlige træoverflade genoprettet, hvilket tager længere tid og koster mere efter, at trægulvet er blevet malet.

PVC Gulvbelægning

Vinyl gulve - Det samme som polyvinylchlorid (PVC) gulve - ligner linoleum men er fremstillet af et mere moderne materiale. Disse gulvmaterialer er højglans, lave omkostninger og meget holdbare. Tilgængelig som lagner eller fliser, vinylgulve er en anden god mulighed for at minimere allergener. Og som Gulvkritikere påpeger, fremskridt i materialer har gjort mange vinylprodukter ligne keramiske fliser til langt færre penge.

Når du vælger vinylfliser, er der to typer af dette gulvmateriale: Inlay vinylflise, som består af lag af vinyl - al samme farve - der er smeltet sammen i en. Denne type er god, fordi eventuelle ridser bliver mindre synlige. Den anden type er "rotogravure", som kun har et tyndt lag vinyl, toppet med vinylmaling og en beskyttende belægning. Denne type kan slides ned over tid og beskadige farven.

Selvom disse typer gulve er komfortable og nemme pleje, er de mere modtagelige for skader fra kraftig fodtrafik eller kontakt med skarpe genstande.Vinylgulve er også kendt for at falme fra at være i direkte sollys, så de er sandsynligvis ikke det bedste valg for et solbeskinnet rum. Sidst men ikke mindst kan vinylgulve være et DIY-projekt, men succesen hænger sammen med kvaliteten og glatheden af ​​laget nedenunder, så mange vælger at overlade det til proffene.

Laminat

Ligesom vinylgulve fremstilles laminatgulvmaterialer ved at kombinere flere lag af forskellige materialer sammen. Laminatgulve er en film til at rengøre og holde op godt, fordi de modstår fading, farvning og beskadigelse fra ridser og chips.

For mange boligejere er disse typer af gulve det oplagte valg, fordi de er blandt de billigste muligheder. Selvfølgelig betyder det ikke, at du vælger et mindre attraktivt gulvmateriale: Mange af dagens laminatgulvprodukter ser ud som naturlige materialer og fås i et bredt udvalg af designs og farver. Ulempen ved dette gulvmateriale er, at selvom det er slidstærkt, kan det rent faktisk ridse og laminat kan ikke forfines som en trægulv.

Marmor

Blandt de mest luksuriøse muligheder for gulvmaterialer er marmor meget elegant og opgraderer øjeblikkeligt et rum. Den er meget holdbar og fås i en række farver og veining mønstre. Denne natursten er blevet brugt i århundreder i bygninger og kunstneriske skulpturer, og nu er et ofte efterspurgt gulvmateriale. Dens unikke kvaliteter - ingen to stykker eller fliser er ens - den meget polerede overflade og glansfulde glans gør en erklæring, uanset hvor du installerer den. Selvfølgelig vil al den skinnende sofistikering koste dig: Du kan få lav-end marmor gulvfliser for $ 5 - $ 7 per kvadratmeter, men det øjeblik du begynder at se på mønstre, usædvanlige farver eller mosaikker, kan prisen hurtigt svæve $ 30 - $ 50 per kvadratmeter installeret - og endnu mere!

Fordi marmor er et naturligt gulvmateriale, er det miljøvenligt og kræver ikke brugen af ​​potentielt giftige skadelige kemikalier. Når det er sagt, er verdens forsyning af marmor ikke ubegrænset, og det kan være mere udfordrende at købe kvalitetsstykker.

Selv dette smukke gulvmateriale har sine ulemper. Der er en grund til, at du sædvanligvis ser marmor i en indgang eller stue: Det bliver meget glat, når det er vådt. Derfor er det ikke en god idé at bruge marmor til gulve i køkken eller badeværelse på grund af risikoen for at glide og falde. Derudover er pletter og ridser en bekymring. Mens ridset kan poleres ud, er det et dyrt job. Den skinnende overflade af marmor er også modtagelig for skader fra sure væsker, så spild af vin eller en frugtsaft kan plettet overfladen eller nedbryde stenen.

Sten

Foruden marmor er der en række andre typer af natursten gulvmaterialer, der giver en rigtig rig og jordisk stemning: granit, travertin og kalksten er også almindelige valg. Som populær og holdbar som de måtte være, er natursten blød og meget porøs. Det betyder, at det er mere sandsynligt at ridse eller pletter, og det kræver yderligere vedligeholdelse. Det er vigtigt at holde det rent og snavsfrit, ligesom det er periodisk tætning af overfladen.

Dette er en anden af ​​disse gulvmaterialer, hvis installation er bedst overladt til fagfolk, især da du måske skal overveje ekstra undergulv.

Naturlig skifer

Skifer giver et organisk, naturligt udseende i modsætning til mange andre gulvmaterialer. Måske ikke det bedste valg for koldere klimaer takket være dets manglende evne til at bevare varmen, er det stadig et af de mest attraktive valg. Brand-, vand- og pletbestandig skifer af god kvalitet er et meget slidstærkt materiale.

Forskellige kvalitetskvaliteter vil have forskellige priser, med de billigste typer skifer, der bliver udvundet nær jordoverfladen og de dyrere karakterer fra længere under jordens overflade, siger Alamo Tile og Stone. Den slags, der kommer fra nær overfladen, er billigere, fordi den er forvitret, fejlfri og porøs. Farverne varierer også med det område, hvorfra det er mined takket være de mineraler, der er indeholdt i det.

Vedligeholdelse er let og kræver kun regelmæssig fejning og mopping. Skifer har få ulemper, bortset fra at det kan chip eller crack, selv om det er usædvanligt svært. Selvfølgelig kan nogle overveje omkostningerne en ulempe, da skifer er en af ​​de dyrere typer af gulvmaterialer. Du vil sandsynligvis betal $ 10 til $ 15 per kvadratfodtil et professionelt installeret gulv, hvis materialerne koster $ 3,50 til $ 4,50 per kvadratmeter.

Mosaic

Mosaic gulve - fremstillet af tusindvis af små fliser eller sten indrettet i et bestemt design - er et af de ældste typer dekorative gulvmaterialer. De tilføjer et øjeblikkeligt kontaktpunkt til et værelse og kan være meget skinnende og skinnende eller naturligt og undervurderet. De kan bruges som gulve i ethvert rum i hjemmet. Mosaikfliser er generelt meget holdbare og nemme at rengøre, især glasmosaikfliser. De er helt ikke-porøse og har ikke allergener eller forme.

Mosaikfliser er et af gulvmaterialerne med det mest kunstneriske spilrum, fordi det er muligt at blande forskellige typer fliser på en etage i ethvert design, du ønsker. Dette tilføjer en god smule flair og individualitet til et hjem.

MoreINSPIRATION
  • Kend om hårdttræ gulve og dens typer
  • Nyttige tips til valg af køkkengulve
  • Hvor forskellige typer gulvbelægning kan påvirke udseendet af dit køkken

Selvfølgelig har dette gulvmateriale også nogle negative aspekter. Den lille størrelse af mosaikfliser kan gøre dem skrøbelige, så det kan falde noget, der kan ridse eller revne individuelle fliser.Også glasvarianten er ikke helt uigennemsigtig, så overfladen nedenunder skal være i en tilsvarende farve, ellers kan den være synlig ovenfra. De kan være temmelig glatte, når de også er våde!

Kork

For nogle mennesker er kork en uventet mulighed, men det bør ikke være. Kork gulvmaterialer er overlegne for deres isolerende og lydabsorberende egenskaber. Det er et fantastisk valg for værelser som køkkenet, hvor du bruger meget tid på dine fødder, fordi det er så behageligt at stå. Den naturlige farve er en neutral base for enhver indretningstilstand. Det kan også være meget overkommeligt: ​​Fra så lav pris som en dollar eller to pr. Kvadratfod kan prisen øges, med de fleste boligejere vælge noget fra det midterste område, der er $ 8 til $ 12 per kvadratfod, ifølge ImproveNet.

Ud over at være ekstra behagelig at gå på, er kork blandt de mere holdbare gulvmaterialer, forudsat at du forsegler det ordentligt hvert 5. år eller deromkring. Udover at være hypoallergen, det holder også varme godt, hvilket betyder, at dine fødder vil forblive toastier om vinteren med en korkgulv.

På minussiden af ​​ligningen, kork gulvmaterialer skal installeres korrekt, ellers vil eventuelle problemer med undergulvet overføres til korkfladen. Også, selvom det er ret holdbart, kan det blive nicked eller ridset, hvilket krævede refinishing. Desuden varer det ikke så længe som trægulve gør.

Bambus

Dagens skub i retning af grønnere og mere bæredygtige hjemmeprodukter har givet et stort løft til bambusgulve. Det holdbare materiale fås i en række toner, fra varme brune til lysere tanfarver.

Blandt gulvmaterialer er bambus en meget fornyelig kilde, hvilket gør det virkelig miljøvenligt. I modsætning til trægulve, der høstes træer, der er overalt fra 20-120 år, kan bambus høstes i 5 til 7 år, rapporter Fuhrman Tæppe og gulve. Bambus landbrug er lav vedligeholdelse og bruger ingen pesticider, fordi træet er naturligt resistent over for skadedyr. De arter, der anvendes til gulvmaterialer, er ikke det samme som foder til dyr som pandas. Desuden er bambusgulve meget overkommelig: Du kan købe god kvalitet grønkvalificeret bambus til ca. $ 3- $ 5 per kvadratfod.

Udover sine bæredygtige egenskaber giver bambus gulvmaterialer en slidstærk overflade, der nemt kan fejes eller støvsuges. Selv om du vil vaske det med jævne mellemrum, er det vigtigt ikke at forlade overskydende vand på overfladen, hvilket kan skade gulvet. Det er stadig et godt valg for køkkener eller vaskerum, fordi det generelt er vejrbestandigt og ikke svulmer i varmt, fugtigt vejr.

Bambus er meget slidstærk, men overfladen kan stadig blive ridset. Hvis trælaget øverst på gulvet er tykt nok, er det muligt at raffinere en bambusbund. Når du vælger blandt bambus gulvmaterialer, skal du være opmærksom på, om de er strengvævet, vandret eller lodret. Strandvævede er den sværeste type til rådighed, mens de to sidstnævnte er blødere og langt mindre holdbare. Og selvom det kan være mest holdbart, har den trådvævede sort en moderne følelse, som måske ikke går med stilen på dit værelse.

Gummi

Aldrig hørt om gummi gulvmaterialer til hjemmet? Mange mennesker har ikke, men disse typer af gulvmaterialer er i færd med at vinde popularitet. De er gode valg til områder i huset, der ofte bliver våde eller har stor trafik, såvel som til legehjem eller hjemmecamping. Gummi er et usædvanligt slidstærkt materiale, der stadig kan se ganske luksuriøst afhængigt af den stil du vælger.

Gummi gulve kommer i form af fliser eller materiale på en rulle. En bred vifte af farver og teksturer kan passe til enhver indretningsstil. Priserne kører gamuten fra meget billige almindelige stilarter, der kan løbe rundt $ 2,00 til $ 4,00 per kvadratmeter til pricier prægede eller marmoreret stilarter til $ 20 pr. kvadratfod. Det er også en af ​​de mere lydabsorberende typer af gulvmaterialer til rådighed.

På downside, hvis du leder efter en højglans finish, er gummi ikke til dig. Dets naturlige udseende er kedeligt og selv om det er poleret, ser det ikke ud som skinnende som mange andre gulvmaterialer. Gummi er også svært at rengøre. Fedt har tendens til at plette det, og du skal bruge specialiserede rengøringsmidler for at undgå at misfarve overfladen. Ellers er det nemt at vedligeholde det ved at feje og støvsuge.

Poleret Beton

Betongulve var engang forbeholdt kun industriel stil indretning, men takket være poleret betonggulvmaterialer er alsidigheden af ​​disse gulve kraftigt steget. Alle betongulve er stort set ens, undtagen overfladen. Poleret beton behandles med et kemikalie for at udfylde hullerne og porerne og derefter gradvist formales. Det måles efter klasse og mål: Jo højere grad, jo større er det udsatte aggregat og jo højere mål er, jo skinnere er den polske.

Der er meget at elske om beton. Usædvanligt holdbart vil vand ikke beskadige det. Rengøring er meget let med fejning, blot mopping eller plet rengøring. Så længe det ikke er vådt, er betongulve ikke glatte. Blandt typer af gulvmaterialer er poleret beton ideel til at minimere allergener. Og fra et designperspektiv gør nye teknikker det muligt at tilføje farver, linjer eller grænser.

Med hensyn til omkostninger er poleret beton et overkommeligt valg, så længe du ikke søger komplekse mønstre eller flere farver. Et grundlæggende design med et lag af plet vil køre dig $ 2 til $ 6 per kvadratfod. En pris af$ 5 til $ 8 per kvadratfod vil tillade dig at have andre designelementer som scoring måske en ekstra farve.

terrazzo

Terrazzo gulve er tilbage i fokus for mange af dagens designere. Fleks af farve og et flettet udseende - ikke at nævne fantastisk holdbarhed - gøre terrazzo populær til boliger såvel som kommercielle bygninger. Materialets historie går tilbage århundreder, men nye farver og ændringer i produktionen gør det til et moderne materiale, der er efterspurgt, ideelt til minimalistisk interiør. Fordi farvespektret næsten grænseløst kan du virkelig opnå et enestående gulv med terrazzo.

Gulve udført med terrazzo - hvilket også er forholdsvis let - er omtrent lige så holdbare som de kommer. Sten eller glasfliser blandes i en beton eller harpiksbase, der er stærkere end nogen anden gulvmulighed. Ja, de kan stadig chip - selv om det er svært at gøre - men reparationen af ​​et terrazzo gulv er ikke dyrt. Desuden camouflerer udseendet af et terrazzo gulv nogen mindre chips eller ridser, hvis de forekommer. Hvis terrazzo gulvet ikke var korrekt installeret, kan der opstå revner, og det er meget dyrere at afhjælpe.

Vedligeholdelse er også en leg for terrazzo gulve. Der er ingen skure, polering eller skrubning. Den plettede tekstur og det stærke basismateriale gør dem vanskelige at plette, og næsten alt kan rengøres med en moppe og en spand vand.

Det største negative af terrazzo er den oprindelige investering: Størrelsen og designen af ​​gulvet vil påvirke prisen, men de typer chips, du vælger at blande ind, kan også gøre det dyrere. Omkostningerne ved at installere et terrazzo gulv kan løbe fra $ 25 til $ 90 per kvadratmeter.

Tæppe

Ved siden af ​​hårdttræ er gulvtæppe nok den mest almindelige form for gulvmateriale. Folk har bestemte meninger om emnet: Der er dem, der virkelig hader tæpper, fordi de føler, at det aldrig er rent, da det fanger støv, allergener og mikrober.

Når det er sagt, foretrækker de der elsker tæpper sin varme, lydabsorption og komfort til at gå og sidde. Væg-til-væg tæpper kan også være et billigt valg. Omkostningerne bestemmes af selve tæppet, og det er vigtigt at forstå de forskellige typer, der er til rådighed, inden de går ud for at shoppe. Tætheden af ​​tæppet, sløjfestilen og typen af ​​fibre varierer alt for omkostningerne. Fra$ 1- $ 2 per kvadratfod for den billigste slags til mere end $ 9 - $ 11 per kvadratmeter for Berbers og luksus stilarter, prisen kører gamut. Også tykkelsen af ​​polstring du vælger at sætte nedenunder øger også prisen.

På nedadrettede kan snavs og snavs plette tæpper og det kræver regelmæssig støvsugning og dybere rengøring med jævne mellemrum. Også tæppe varer ikke for evigt, og det skal udskiftes periodisk afhængigt af hvor meget slid det får.

Linoleum

Linoleum har eksisteret i lang tid. Den er lavet af en blanding af materialer, herunder størknet linolie, fyrresin, jordkorkstøv, træpulver og mineraler. Blandingen fastgøres derpå til et lærred eller burlap materiale. Dette gulvmateriale er genanvendeligt og vandtæt, hvilket er grunden til, at det ofte bruges i køkkener. Omkostningsvis, Home Flooring Pros sig at linoleumgulve koster mere end vinyl, gennemsnitligt overalt fra $ 2,00 - $ 5,00 per kvadratfod.

Der er en grund linoleum gulve findes i ældre hjem: De er meget holdbare og kan vare i årtier. Så længe det er forseglet, er linoleum en lav vedligeholdelses- og letpleje-type gulvmateriale og behøver kun regelmæssig fejning og lejlighedsvis mopping job. Hvis det ikke er forseglet, skal det poleres og poleres med jævne mellemrum. Linoleum er også biologisk nedbrydeligt og miljøvenligt, fordi det er lavet af linolie. Det er også blødere på fødderne end andre typer af gulvmaterialer.

Selvfølgelig, fordi det er et blødere materiale, er det modtageligt for ridser og tårer - sammen med skader fra stilethælede sko. Over tid vil linoleum udvikle en let gullig støv på grund af udsættelse for lys.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar