Usædvanlige grænser for eventyrlystne landskabsdesigner

Mange haver har en regelmæssig ensartethed til deres design. Du kender formatet - et gårdhaveområde på den ene side, tømmer hegn til de andre tre danner et rektangel. I midten er en græsplæne med nogle blomst og busk grænser foran hegnet paneler for at bryde op udseendet

Men haver behøver ikke at følge disse prøvede og testmønstre. Tross alt kan arkitekturen i hjemmet ofte levere noget originalt. Problemet er, at de fleste af os simpelthen gerne vil have en smule central græsplæne i vores have at nyde på en sommerdag. Ligeledes er indhegnet perimeter forblev populære på grund af det privatliv, de giver.

Så hvordan kan du være lidt mere eventyrlystne med designen af ​​din have, mens du ikke gør væk med de vigtige elementer? Svaret er at have det sjovt at gøre grænserne for din have lidt mere usædvanlige. En lille originalitet i grænserne vil gå langt for at forbedre hele haven design.

Low Level Fægtning.

En høj, seks fod hegn kan være standarden til at omslutte en have grænser, men voksende planter foran det kan være en udfordring, hvis meget af lyset bliver stjålet af barrieren.

Lange, spidse planter er alt, hvad du kan vokse, hvis din seng løber langs fronten med utilstrækkelig dybde. For et mere fuldstændigt udseende, vælg et lavt niveau hegn, som du planter kan vokse imod og foran. For et usædvanligt rustikt udseende, gå til et naturligt eller genvundet tømmerhegn på toppen af ​​en stenmur. Lavt niveau hegn behøver ikke at være massivt træ.

Et par huller vil hjælpe creepers vokse op gennem dem, som en støtte trellis. Og hvis du har et stakhegn, hvem siger det skal være hvidt? Prøv noget mere farverigt i stedet.

Borderformer.

Border, der sidder en fod eller to foran din perimeter hegn i en lige linje, giver sjældent inspiration, uanset hvilket beløb du bruger på planter. Opret usædvanlige grænseformer med krydsningspassager, kantet med sten indstillet i jorden for at tilføje en vis definition.

MoreINSPIRATION
  • Kæbe-faldende blomsterbed arrangementer og landskabsdesign
  • Have Design Trends Med Moderne Planters
  • Brug af Evergreens i stilfulde Have Designs

Bøjede stier vil gøre endnu et firkantet område af din have væk fra regelmæssigt formede grænser. Og hvis dine grænser skal følge den lige linje af en mur eller et hegn, forklæder du udseendet med nogle diagonale former, fx med decking.

Eksotisk plantning.

Intet gør en mere usædvanlig grænse end nogle eksotiske planter. Bryd udseendet af et højt hegn med nogle tropiske plantninger. En hævet seng, med nogle store klipper, hjælper delikate planter med det kolde vejr.

Hvis du har en solfælde, vil saftige planter som aloe vera gøre for et usædvanligt borer valg. Brug en række planter med forskellige højder, farver og teksturer til at afbryde den monotone natur af en mur. Eksotisk plantning kan også være den måde at integrere din have med eventuelle usædvanlige arkitektoniske egenskaber i dit hjem, såsom vægmaleri.

Mesh Trellises.

En god måde at skabe en division på i dit landskabsdesign er at bruge en trellis. Disse er tilgængelige i træ, som regel, men i stedet for et mere originalt udseende, skal du gå til mesh. Mesh fungerer lige så godt med enten metal- eller trærammer, hvilket gør et godt alternativ til traditionelt tømmerhegn. Mesh kan give dig mulighed for at dyrke plantning udenfor en bygning uden at beskadige beklædningen også.

Stål.

Et andet usædvanligt materiale at overveje i dit landskabsdesign er stål. Oxideret stål vil gå en behagelig rødbrun farve, der kan komplimentere mange plantesystemer. Stålporte og hegn kan skabe en god baggrundsstruktur til en plantet seng. Hvorfor ikke udfylde udseendet med noget stålskulptur? Det er også et meget underudnyttet og usædvanligt materiale til planter og jordholdere i terrasserede haver.

Billedkilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar