En White Box Family House med usædvanlige forbindelser mellem sine værelser

Vi var interesserede i at se, hvordan et hus kan udformes for at sikre privatlivets fred for dets indbygger uden at blive fuldstændigt udskåret fra omgivelserne og udsigten. Vi fandt denne familie hjemme i Tochigi, Japan, som tilbød os et stilfuldt svar på det spørgsmål. Huset blev designet af studioLOOP i 2014 og har 103 kvadratmeter boligareal inde.

Der var to hovedelementer, som projektet fokuserede på. Den ene var privatlivets fred og for at sikre en intim atmosfære og design, der ikke afslører rummene til de omkringliggende steder, udformede arkitekterne en måde at få en praktisk organisering af funktioner på. De lagde alle de sociale og fælles områder i stueetagen og de private rum blev placeret ovenpå.

Denne fordeling af rummene tillod arkitekterne at åbne stueetagen til haven. De gav denne del af huset en glaseret facade mod syd, som giver masser af naturligt lys og samtidig sikrer en stærk forbindelse med naturen. Som et resultat føler rummene sig åbne og rummelige, hvilket var det andet element holdet skulle fokusere på.

MoreINSPIRATION
  • Tower-lignende forlængelse til et usædvanligt japansk hjem
  • Et moderne familiehjem tager plads til et smukt men gammelt hus
  • Family Vacation House udfordret af et ørkensted

Åbenhed og et privatliv og afbalanceret i hele huset. Samtidig føles rummene store og åbne, selvom de ikke er særligt rummelige. Det er et indtryk af indretningens overordnede enkelhed, manglen på unødvendige møbler og udsmykninger og brugen af ​​hvid som hovedfarve til vægge, møbler og forskellige andre funktioner.

Der er også en anden særlig interessant detaljer om disse rum. Det er den måde, hvorpå de er alle sammenforbundne. Stueetagen har en åben grundplan, så det er en given, men der er også en forbindelse mellem disse rum og dem ovenpå. Denne forbindelse mellem værelserne sikres gennem åbninger, døre, vinduer og endda en række usædvanlige hulrum.

Et interessant eksempel er det lille hjemmekontor, som er et af rummene ovenpå. Den har en vægmonteret reception, der fortsætter til siden og danner en hylde, der hænger over et hulrum i væggen, hvorunder opholdsstue nedenunder kan ses.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar