Hvorfor alle har brug for humørsvingende belysning

Naturligt lys er en væsentlig del af vores liv. Billede Via: Luis Jauregui

Klar eller ej, vinteren kommer. Mens de fleste af os elsker skønheden i den første sne i sæsonen eller traditionen med at tilbringe ferier omgivet af familie og venner, glæder vi os ikke over at vågne op i mørket og vender hjem i meget samme tilstand.

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvorfor du føler den måde, har vi svaret. Langvarig eksponering for mørke har faktisk en psykologisk effekt på os alle.

Heldigvis er der noget du kan gøre for at bringe sommeren ind i dit hjem hele året rundt. Tag et kig på fordelene ved humørsvingende lys nedenfor og bestem selv. Hvorfor ikke indarbejde en i det utvivlsomt fabelagtige belysningssystem i dit hjem? Når alt kommer til alt, hvem vil ikke have deres interiør dobbeltarbejde?

Mængden af ​​lys i løbet af dagen ser vi, hvordan vi opfatter verden. Billede Via: James Patrick Walters

Hvordan virker humørsvingende lysarbejde?

Vi har talt før om fordelene ved naturligt lys. Men hvad kan du gøre, hvis du bor i et klima, hvor lange vandringer i solen ikke altid er mulige? Moodforstærkende lys kan muligvis bringe al godhed det lyse sollys indendørs.

Så simpelt som det lyder, virker humørsvingende lys ved at efterligne solens strålende stråler. På smukke sommerdage kan solens lysstyrke måle på næsten 100.000 lux. Imidlertid indendørs lys - som de fleste af os udsættes for i lange vintre - kun ur i omkring 100 lux. Selvom det ikke er i stand til at replikere den rigtige ting, kan disse lys give dig et intensivt 10.000 lux boost.

Bedste af alt, de er super enkle at bruge. Alt du skal gøre er at oprette lyset i nærheden, hvor du sidder - to fødder er den anbefalede afstand - og gå om din virksomhed. Lægerne foreslår, at du begrænser din tid i lyset, men fordi overeksponering kan føre til milde bivirkninger som øjenirritation.

Når det er muligt fungerer sollys bedst. Billede Via: Louise de Miranda

De hjælper med at bekæmpe depression

Har du nogensinde bemærket, hvordan alle synes lykkeligere om sommeren? Af en eller anden grund virker alle lettere og mere ubekymrede, da temperaturen bliver varmere. Det viser sig, at nogle af de afslappede holdninger kan henføres til mængden af ​​soleksponering, som vi får, og humørsøgning kan hjælpe dig med at snyde kalenderen.

Det drejer sig om melatonin, et hjerne kemikalie, der produceres naturligt, når vi er udsat for mørke og er ansvarlig for reguleringen af ​​cirkadiske rytmer eller fysiske og mentale kropsændringer, der forekommer i omkring en 24-timers cyklus. . Men for meget af det kan henføres til følelser af depression og melankoli. Lys terapi virker ved at lure hjernen pinealkirtlen for at reducere produktionen af ​​melatonin.

Hvor meget lyseksponering er nødvendig for at modvirke sæsonbetonet depression afhænger af din individuelle sag. Det anbefales, at du går over din behandlingsplan med din læge, da faktorer som biologisk køn, alder og tidligere eksisterende forhold kan påvirke sværhedsgraden af ​​din sæsonbetonede depression.

Fokuseret lys eksponering kan hjælpe med at bekæmpe vinter blues. Billede Via: Amy Weiss, Interiør Designer

De kan skære ned cravings

Interessant nok kan mængden af ​​naturligt lys, vi modtager, også have en effekt på, hvordan vi spiser. Tænk over det: Hvordan begynder vi at spise som vejret bliver køligere? Forfriskende produkter begynder at give plads til tyngre komfort madretter og varme mad til måltider for at få os igennem dagen.

Dette skifte i spisevaner er igen takket være tilstrømningen af ​​melatonin. Nogle af symptomerne på overproduktion af melatonin omfatter: Kræves kulhydrater og sukkerarter, en tendens til at overvælde og en modvilje mod at motionere. Alle kan tilføje op til en uventet vægtforøgelse.

Men ved at bremse produktionen af ​​melatonin og tillade regelmæssige serotoninniveauer at vende tilbage, bør du føle, at de stærke trang begynder at aftage. Ikke kun det, men du vil begynde at føle øgede energiniveauer, hvilket vil gøre det nemmere at faktisk holde sig til dit gym rutine.

Lys endda påvirker, hvor meget vi spiser. Billede Via: Borghese Luce Arte

Du får en bedre natters hvile

Vi har alle haft disse dage: Du vågner op, når det kun er mørkt for at føle, at du ikke har sovet overhovedet. Derefter bruger du hele dagen på et kontorlokal, og da du er klar til at gå hjem, er den mørk igen. På disse dage kan det føle sig umuligt at ryste søvn fra dine øjne og gå om dagen.

Kan du gætte synderen? Igen er det melatonin. Det samme lille kemikalie er også ansvarlig for at regulere vores søvncykler og cirkadiske rytmer.

Ved at bruge hovedsagelig hele din dag, enten under hård florescensbelysning eller i mørke, har dine krop aldrig chance for at nulstille til den nye dag. I stedet insisterer den melatonin, der oversvømmer din hjerne, at det altid er næsten tid at slå sig ned for en lang nats hvile. Brug af lyset om morgenen kan hjælpe dig med at nulstille dine interne ure og gøre dig klar til den travle dag fremad.

Hvis du ikke udsættes for tilstrækkeligt lys i løbet af dagen, kan du smide din søvncyklus. Image Via: Domæn Ltd.

Indretningsdesign handler om så meget mere end æstetik. I slutningen af ​​dagen har de genstande, du vælger at udfylde hjemstedet, en dybtgående psykologisk indvirkning.Selv om der ikke er meget du kan gøre med mængden af ​​sollys, du modtager i vintermånederne, kan du bruge belysning for at afværge de hårdere virkninger af for lidt sollys. Humørforbedrende lys kan hjælpe dig med at bringe et lille sommerhus hele året rundt. Giv dem en chance. Du kan bare finde dig lykkeligere i vinter.

Bruger du humørsøgende lys? Hvis ja, tror du på deres virkninger? Hvis du ikke har brugt dem endnu, er du blevet overbevist? Fortæl os i kommentarerne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar