Vin Butik Design i Portugal stilfuldt udstiller over tusind forskellige drikkevarer

Det Flasker kongres projekt af Tiago do Vale Arquitectos kom som et svar på de meget specielle udfordringer, som en vin- og spiritusbutik frembyder under unikke omstændigheder. Beliggende i udkanten af ​​byen Braga, i det nordlige Portugal, ved siden af ​​Minhos Universitet, krævede klienten et system til at vise over tusind forskellige vin og spiritusflasker. Ifølge Tiago do Vale fremkom tre spørgsmål som udviklingsvektorer til projektet: Hvordan viser man over tusind forskellige referencer, mens man stadig behandler hver flaske som et specielt, unikt produkt; hvordan adresserer man det unikke med en modulær løsning; og hvordan designer man en modulopløsning, der stadig svarer, uden kompromis, de særlige karakteristika ved et sted ".

Modulet design bragte orden på produktets display: "I betragtning af at vi havde over tusind forskellige flasker, hver med sin form, størrelse, farve og etiket indførte modulariteten af ​​designet med sin rytme og gentagelse en bevidst orden i en potentielt kaotisk, støjende kontekst. Vi følte, at vi havde brug for den visuelle systematisering og forstærkede det subtilt med belysningen. Men vi havde ligeledes behov for at finde en balance: hvis vi overdid det, ville hvert enkelt produkt gå tabt i sin sammenhæng. "Den bedste balance mellem modularitet og individualitet blev fundet ved at designe fire forskellige typer displaykasser, hvor hvert design kommer som en præcis konsekvens af de særlige former, præsentationskarakteristika og hvilende behov for hver bestemt type flaske.

Hvert modul består af fire pinewood display bokse, med et lagerområde nedenunder. En palette af mørke rige toner blev valgt i hele butikken for at formidle en følelse af luksus og hygge, der kontrasterede med fyrretræsfunktioner. "Der er et genkendeligt billede af, hvad en vinbutik skal være, med endeløse vægge af flaskehylder og fyrkasser, men vi følte denne slags vinbutik endte med at banalisere produktet. Selvom vi stadigvæk etablerer en forbindelse med den traditionelle vinbutik ved brug af fyrretræselementer, ønskede vi at præsentere produktet som noget specielt, som et luksuselement, så jeg altid havde billedet af en smykkebutik i mit hjerte. " butikken ligger i et roligt beboelsesområde med to glasfronter, den ene vender mod en bymæssig kontekst, og den anden vender mod en beroligende park, krydset af floden Este og serveres af udendørs sportsfaciliteter. [Oplysninger fremsendt via e-mail af Tiago do Vale Arquitectos; Billeder: Joao Morgado- Arkitekturfotografi]

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar