Træbordene Bring varme til enhver stil Køkken

Træ giver en særlig varme og dybde til ethvert rum, og det er ikke underligt, at de, der elsker træ, vil have det i køkkenet. Træplader - hvad enten de er levende kant, slab eller slagterblok - tilføj bestående skønhed til dit layout. Mens de er attraktive, er de ikke for alle, primært fordi de kræver mere pleje og vedligeholdelse end andre populære bordplader.

De fleste træ bordplader er lavet af stykker af hårdttræ, der er lamineret sammen med lim for styrke og stabilitet, siger Dette gamle hus. Når det er sagt, er træbænkplader påvirket af ændringer i atmosfærisk fugtighed, så hvis de ikke er ordentligt konstrueret, installeret og vedligeholdt, kan de kæde eller spalte.

Seks store grunde til at vælge træplade

 • Masser af valg. Listen over skov at vælge imellem til bordplader er lang, og de tilgængelige udseende multipliceres, når du tilføjer mulighederne for pletter, kornstile og kantbehandlinger.
 • Alsidig. Træpladerne fungerer godt med alle indretningstilstande og blandes godt sammen med andre bordplader. De er lige hjemme i moderne køkkener, da de er i landstil eller overgangsstil.
 • Varm og rolige. Woods naturlige kvaliteter har længe været værdsat og kaldes undertiden "modgift" til for meget rustfrit stål og sten. Træpladerne er mere støjsvage end mange andre, fordi banging ikke er så udtalt. En skål på en træoverflade kan måske ikke sprænge eller bryde så let som på en stenoverflade.
 • Miljøvenligt - Træplader bliver i stigende grad fremstillet af genvundet træ, og de fleste typer er genanvendelige. Du kan også vælge Wood, der er certificeret af Forest Stewardship Council (FSC certificeret). Disse produkter er verificeret for at blive hentet fra forvaltede skove, der opretholder ressourcer og de samfund, der producerer dem.
 • Meget Funktionelt: Du kan gøre alt dit køkken arbejde på en træ bordplade og spise på det så godt. Mens du kan beskadige træplader med knive, vil overfladen ikke skade dine knive. De skarpe knive på dine gode knive varer længere end de ville, hvis du arbejder på beton eller granit. Overfladen er heller ikke sårbar over for skader fra citrus og sure væsker.
 • Mere økonomisk. Træ er let skåret, fremstillet og installeret af en ekspert. Dette kan gøre det hurtigere at få og billigere at købe end andre bordplader. Det kan også slibes og refinished, hvis det bliver beskadiget.

Fire store ulemper ved træplade

 • Forsegling er et must: Hvis ikke forseglet korrekt, er en træplade porøs og kan bære bakterier. Træ skal også holdes meget tørt omkring vaskepladser, og udslip skal straks tørres op.
 • Vandets Trussel: Hvis bordpladen ikke regelmæssigt behandles med mineralolie eller et andet beskyttelsesmiddel, kan træet blive beskadiget, hvis vandet sidder på overfladen eller siver ind i sømmen.
 • Nødvendig Refinishing: Over tid viser en træoverflade noget slid og kan have brug for et nyt lag af finish, eller en komplet re-slibning og refinishing. Dette vil sandsynligvis blive udført efter 10 til 20 år afhængigt af anvendelsesgraden.
 • Ridser og dufte: Træ er blødere end de fleste andre overflader som fliser, sten og metal. Mens nogle mennesker føler at disse mærker giver karakter til træet, gør nogle ikke det. Det er meget vigtigt at bruge et skærebræt til at bevare overfladen.

Valgmuligheder for trætyper

Ifølge byggeri guru Bob Villa, ahorn og bambus er de mest populære arter på grund af deres tilgængelighed og bæredygtighed. Imidlertid er mange hårdttræer også velegnede til køkkenplader, afhængigt af det ønskede look og den region, hvor du bor i. Et eksempel på et regionalt træ til bordplader er mesquit i Sydvestlige USA. Mesquite er lige så velegnet som sort valnød eller kirsebær. Træer, der er meget bløde som fyr, bruges normalt ikke til bordplader

Træ Countertop Styles

De fleste træplader er traditionelle slagterblokke, men i dag vælges de mere til deres udseende end deres anvendelighed til huggning. Disse bordplader er moderne versioner af de tykke runder af sycamore, at slagtere arbejdede frem til 1880'erne. Længder af hård ahorn limet sammen tog deres plads i begyndelsen af ​​1900'erne, fordi de er en stærkere og mere holdbar overflade.

Den mest almindelige type er lavet af plader placeret på deres sider og limet således, at den smalere kant danner overfladen. De Vos Træbearbejdning siger, at strimlerne kan være "kontinuerlige længder uden led, eller i stykker med lukning i længderetningen." Disse typer af bordplader virker bedst for store bordplader, som lange køkkenbord eller ølplader. Fordi træ kun bevæger sig i en retning, på tværs af bredden, er kantkornslakeren mere stabil end andre bænkplader. Det kan også være mindre dyrt.

Gå med det rigtige korn

Hjem stil valg påpeger, at orienteringen af ​​træets korn bestemmer udseendet, funktionaliteten og holdbarheden af ​​bordpladen. Der er tre hovedmåder, som træ kan samles til et bordplade:

Edge Grain -Dette er den mest almindelige type og er lavet af brædder på deres sider limet sammen, så den smalere kant (kaldet stave) vender mod overfladen. Disse fungerer bedst til bordplader, såsom lange tællere eller øer.Fordi træet kun vil bevæge sig over sin bredde, er denne type mere stabil og kan også være mindre dyr

End Grain - Blokke af kantkorn træ er slået til ende og er limet sammen for at lave et gitter. Dette er den traditionelle måde, slagterblok, bordplader og skærebræt er lavet, og det kræver mere træ og arbejde, og derfor koster det ca. 40 procent mere. End korn er også mere tilbøjelig til bevægelse, så det er ofte tykkere hjælp til at forhindre cupping og warping. Selvom det ofte vælges til sit udseende på tavler, er det også lettere på knive og mindre tilbøjelige til at vise skærekarakterer.

Ansigtskorn -Denne type kaldes også fladt eller plankt korn. En række 4- til 12-tommers brede plader lægges fladt og limes ind i en næsten sømløs top. Mens denne teknik fremhæver naturlige mønstre i skoven, gør det også disse bordplader mere tilbøjelige til at vise udskæringer, bukser og dings. Ansigt korn anses for at være mere dekorative fungerer bedst på overflader, der vil modtage let brug, såsom spisestue øer, borde og bar toppe og skriveborde.

5 Common Edge Behandlinger

Fordi træ er let værktøjet, kan indviklede designs indarbejdes, så du behøver ikke at begrænse dig til de mest almindelige stilarter. Brugerdefineret arbejde kan koste mere, så hvis budgettet er et problem, er disse de mest almindelige kantstile:

 • Roundover - Kaldet en let kant, er denne profil simpelthen afrundet til en klassiker. Det er et alsidigt valg, der virker med enhver indretningsstil. Det gør det også nemt at feje op krummer og stykker.
 • Chamfer - Dette er også kendt som en skrå kant, et populært valg for alle typede køkkener, fra moderne til traditionelle.
 • Stor rundedel med filet Dette er en stejl afrundet kant med en dekorativ højderyg, der normalt er 1/16 til ¼ tommer høj. Det er et elegant og traditionelt valg, men det betyder mere opmærksomhed på rengøring.
 • Ogee - En ogee kurver ind og derefter ud som en S.
 • Stor romersk ogee - I denne stil er S-kurven vendt. Det er et mere formelt udseende.

Omkostningerne ved træplade

Mange træplader er massive slagterblokke eller lavet til ordre ved hjælp af højkvalitets træ, der er tørret for længere slid. Disse koster selvfølgelig mere end lagerbænkplader. Omkostningerne kan variere fra $ 12 til mere end $ 200 per kvadratfod afinstalleret. Prisen afhænger af arten, tykkelsen, konstruktionen og finishen af ​​træet.

Birk eller bøg slagter-blok tællere lavet kan koste lidt mere end laminat og mindre end halvdelen af ​​prisen for low-end natursten eller konstrueret bordplade materialer.

Valg af en træbord

Typer af træ

Listen over træarter du kan bruge os næsten ubegrænset og afhænger af hvor du køber din bordplade. Fælles skove som egetræ og ahorn er mere overkommelige end eksotiske skove som teak og tiger træ. Hvordan du bruger bordpladen vil også påvirke træet du vælger på grund af dets hårdhed. Du kan tjekke hårdheden af ​​forskellige træarter på Janka Hårdhedsskala. Jo hårdere træet er, desto højere er hårdhedsnummeret og den mere holdbare bordpladen bliver.

MoreINSPIRATION
 • Marmor køkken bordene kommer tilbage?
 • Smukke Træ Bordplader Til Køkkenet
 • Bordplader af rustfrit stål - altid det bedste valg i køkkenet

Massivt træ - det er den eneste vej at gå. Andre træprodukter som spånplader eller MDF med træfiner kan svulme ud fra fugt. Det kan heller ikke forfines eller slibes, når det sker og sker.

Live-Edge eller Slab Style

For en bordplade, der ikke ser tung brug, kan et stykke træ, der indeholder træets naturlige konturer, ikke slå. Variationer i tykkelse og størrelse samt tilgængelighed gør dem vanskelige at medtage i et funktionelt køkken. Disse er bedst egnet til spisepladser, barer eller dekorative bordplader, ikke arbejdshestflader. Jo mere gnarly kanten, jo større er den kunstige følelse.

Maryland Wood Countertops forklarer, at en levende kantplade skiller sig ud fra andre bordplader og tilføjer straks stil til dit hjem. De mest almindelige typer af skovtræer er Maple, Valnød, Kirsebær, Elm, og rød eller hvid eg.

Ligesom andre bænkplader, ser livskantællere bedre ud i alderen, så længe de plejes. Når du vælger et levende kantstykke, skal du kigge efter træ fra en bygherre eller håndværker, der tørrer træet i en årrække og / eller ovnen tørrer det for at sænke fugtighedsniveauet.

4 Afslutningsindstillinger

At vælge træ til din køkkenbordet betyder, at du skal føje en fødevaresikker beskyttelsescoating på alle sider og kanter.

Olie er en fælles finish. Hvis du bruger en FDA-godkendt mineralolie, vil du få et mat udseende samt en fødevaresikker overflade. Det blødgør i at gøre træet fugt, varme og plet-resistent. En anden mulighed er en oliebaseret valnødolie eller en "hærdende olie". Tung olie, som er den mest almindelige type, hærger for at skabe en umærkelig belægning, der ikke skaler. Det har også større vandmodstand takket være sin lille molekylære struktur, der gør det muligt at trænge ind i træ. Enhver olieafslutning skal fornyes med jævne mellemrum for at holde træet beskyttet.

En olie-voksblanding er generelt lavet af mineralolie og bivoks eller paraffinvoks. Det giver et ekstra lag beskyttelse mod fugt og forsegler olien i træet. Det er let at påføre og kræver at gnide det i retningen af ​​trækornet og lade det sidde i ca. 20 minutter. Derefter skal du tørre overskuddet af og fjerne det.

Klarlak er en urethan, akryl eller harpikshærdende olie-finish, der giver den bedste beskyttelse. Alle disse overflader er fødevaresikre, når de er helt helbredes. Denne type finish anses for permanent og kan kræve mindre løbende pleje.Hvis du bruger disse færdiggørelser, skal du dog reparere en slidt eller beskadiget top fuldstændigt stripping og refinishing overfladen.

Waterlox er en nyere type vandtæt finish, der er en kombination af tung olie og harpiks. Det siges at penetrere som rå olie, mens der skabes en hård finish. det er også varme og plet-resistente, siger Devos Træbearbejdning. Waterlox anvendes i flere frakker, med mere tilsat til områder omkring dræn og kogeplader. Mens disse er mere holdbare, har de også nogle begrænsninger. Selvom du er sikker på fødevarer, kan du ikke skære på en bordplade, der er færdig med Waterlox, og du kan heller ikke bruge blegemiddelbaserede rengøringsmidler, fordi de kan beskadige overfladen, bemærker Devos.

Er der behov for farvning?

Pletter kan forbedre farven eller kornet i en træplade, men de er ikke påkrævet. Farvningstræ øger omkostningerne med 5 til 10 procent. Når det er sagt, giver pletter dig mulighed for at opnå et mere prægtigt udseende ved at bruge en billig, lysfarvet træart og gøre den til en rigere farve.

Tænk på vasken

Alle udskæringer, kanter og overflader skal behandles for at holde fugt ud af træet. Dette gør undermount dræn ideel til træ bordplader, ifølge Paul Grothouse af Grothouse Timber Company. Drop-in dræn går godt med klare eller fabrikslavede bordplader, men har brug for en fleksibel fugemasse under fælgen.

Vedligeholdelse af træplader

Rengøring og rensning af bænkplader er afgørende.  

 • Hver dag tørres bordpladen af ​​med en fugtig klud og en lille opvaskemiddel. Tør det derefter af med en ren, fugtig klud. Dræb bakterier ved at sprøjte en opløsning af 1 del hvid eddike til 4 dele vand på træet. Vent i 10 minutter, og tør det væk.
 • Brug ikke rengøringsmidler, der indeholder ammoniak eller blegemiddel, hvilket kan skade finishen.
 • Fjern pletter og lugt ved at drysses på en god mængde bordsalt. Gnid det i overfladen med en citronkvart mens du klemmer citronsaft på bordpladen. Lad det sidde og tør det rent af.
 • Hvis du har en ridse, anbefaler vi at bruge en farvet paraffin voksstok i en matchning til at fylde sporet. Brug en plastisk scraper, fjern overskydende og buff området med en klud. Til dybe udskæringer og forbrændinger er slipning overfladen nødvendig. Start med groft sandpapir, flytte op til finere grits og slutter med meget fint grus. Tilslut igen olie eller en olie-voksblanding og buff. Du kan også lave dit eget fyldstof ved at smelte bivoks eller husholdnings paraffinvoks og mineralolie over en dobbeltkedel. Brug en 1: 4 ration af voks til olie. Gnid dette, mens du vil have noget revner til at forsegle og beskytte dem.

Kan du gøre en træbord?

Ja du kan! Træplader er nemme at installere. Hvis du er komfortabel med at skære træ, kan du klippe præfabrikerede slagterblokke til at passe rundt hjørner, dræn og apparater. Træ er meget lettere i henseende end marmor eller sten. Efterbehandling træborde er endnu enklere. En erfaren DIYer kan typisk installere træplader over en weekend. Der er masser af on-line tutorials til bygning og installation af bordplader.

Top tips til at gøre det selv

 • Først skal du beslutte, om du selv skal opbygge bordpladen eller hvis du vil købe en premade bordplade.
 • Mål en gang, og mål derefter igen. Mål toppen af ​​dine base kabinetter og derefter tilføje det overhæng du ønsker. Typisk vælger folk 1 til 1½ tommer, undtagen øer, hvor du vil medtage siddepladser. I disse tilfælde er en 12- til 16-tommers overhæng passende.
 • Hvis du vil bygge det, skal du først vælge dit træ, baseret på den hårdhed du har brug for. En færdig tæller skal være ca. 1-1 / 2 "tyk og ikke mindre end 1-1 / 4. Vælg brædder fri for store defekter, såsom knuder eller revner, der kan åbne op over tid, så bakterier og vand kan samles. Din tæller skal bestå af mindst fire brædder for stabilitet - jo mere brædder, jo mere stabilt bordpladen. Du skal også lade træet acclimate til dit hjem atmosfære.
 • Hvis du ikke er en erfaren træarbejder, kan du stadig gå DIY ruten ved at vælge en premade træ bordplade. Du sender en pap skabelon til en producent eller bygherre, der vil lave bordpladen. Dette er særligt simpelt for en ø.
 • Følg installationsvejledningen for at sikre, at bordpladen er sikkert tilsluttet og derefter afslutte den på din foretrukne måde.

Uanset om du vælger at gøre det selv eller har professionelt installeret træplader, vil de låne en unik karakter og stil til dit hjem. Det er ligegyldigt, om du vælger bare en ø eller beslutter at have alle bordplader, vil varmen blandes med din indretning og skabe et langvarigt og smukt køkken.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar