10 Must-See Globale Arkitektur Symboler Når De Rejser til Rom

Gaderne i en fjern fortid er gaderne i Rom ikke lige så utrolige som dem i Wien eller som moderne-chic som dem i Paris. I en verden, hvor moderne arkitektur langsomt overtager de perfekte proportioner, er indviklede og veldefinerede personligheder i tidligere bygningstilstande, hvad du vil finde i Rom, harmoni og varme, to dyder, som stadig lever i denne "evige" by. Når du rejser til Rom, risikerer du, at du vil snuble over storslåede bygninger ved hvert trin, simpelthen fordi ingen anden by i verden kan matche sin arkitektoniske skønhed og rigdom. Overvej skærmbilledet nedenfor en miniature rejseguide og nyd historierne bag ti af de mest værdsatte landemærker i Rom:

# 1. Colosseum

Den største overlevende bygning af det antikke Rom, Colosseum (oprindeligt kendt som Flavian Amphitheatre) er nok det mest populære vartegn i Rom. Men få er klar over de arkitektoniske udfordringer, der kom med at opbygge en så massiv struktur på et meget "specielt" terræn, valgt af Vespasian: Nero's tidligere kunstige sø og bopæl. Som følge heraf blev massive dræningskanaler en del af bygningens fundament. Når det var færdigt, havde den enorme elliptiske konstruktion med ikke mindre end 80 indgange en imponerende kapacitet til at rumme 55.000 tilskuere. Den arkitektoniske tilgang viste sig at være et glimrende eksempel på enkelhed og funktionalitet, hvilket ikke kun inspirerer til opførelsen af ​​andre romerske amfiteatre, men også tusindvis af moderne fodboldstadioner.

#2.

Et af de mest idylliske steder i Rom-Piazza Navona har en rig historie og en levende gave. Dens stadionlignende form er ikke utilsigtet: Det dejlige torv blev bygget i 1. århundrede e.Kr. på stedet for Domitianens Stadion. Piazza Navona er ikke bare et vidunderligt sted at gå rundt, slappe af og tjekke gadeartisterne, men også en mulighed for at tage skønheden af ​​vigtige skulpturelle og arkitektoniske kreationer. Berninis Fountain of the Four Rivers, plus to andre springvand, kirken Sant'Agnese i Agone og Pamphili Palace er blot nogle af pladsens unikke attraktioner.

# 3. Trajans kolonne

Vi valgte at medtage dette særlige arkitektoniske vartegn i vores 10 must-visit-symboler i Rom, da Trajans kolonne var den første til at inspirere mange fremtidige sejrkolonner, både gamle og moderne. Når i Rom, gå tilbage i tiden og blive fanget i detaljerne i dette imponerende monument afsluttet i 113 AD og placeret i nærheden af ​​Trajans Forum. Dens spiral bas reliefen kunstnerisk beskriver de episke krige mellem romerne og dacians (101-102 og 105-106). Strukturen måler 30 meter højde og er antaget at være blevet konstrueret under tilsyn af arkitekten Apollodorus i Damaskus efter den romerske senats orden.

# 4. Castel Sant'Angelo

Nemt at observere langt væk, er Castel Sant'Angelos figur sandsynligvis så kendt for nogen, der rejser til Rom, som Basilica San Pietro. Bygningen blev oprindeligt bygget af kejser Hadrian som et mausoleum (123- 139 e.Kr.), og bygningen havde mange formål gennem årtierne, såsom en fæstning, en pavelig bolig og endda et militært fængsel. Castel Sant 'Angelo er i øjeblikket et åbent museum for enhver ivrig efter at vide mere om sin historie. Bygningen består af en firkantet bund, der holder en cylindrisk kolonnad tromle. En statue af en engel er placeret øverst på fæstningen (bygget af det flamske skulptør Pieter Verschaffelt fra det 18. århundrede) og symboliserer engelen, som ifølge en romerske fortælling mirakuløst optrådte på samme sted og sluttede pesten i år 590 .

 # 5. Pantheon

De to største træk ved Pantheon er sandsynligvis som følger: 1. Det er den bedst bevarede bygning i det gamle Rom og 2. Besøg det er gratis. Udelukkelse til side, Pantheon er ekstremt imponerende, især når den er inde, kigger op på kuppel. Arkitekturen i denne bygning (siges at være afsluttet i 25 fvt) tilskrives Apollodorus af Damaskus og var oprindeligt dedikeret til 12 guder. Dens struktur består af en søjle med otte imponerende granit-korintiske søjler foran og to grupper af fire bagved, et mellemliggende område af mursten og den monumentalke kuppel. Hadrians Pantheon er for tiden en kristen kirke og en af ​​de mest spændende derude.

# 6. Fontana di Trevi

Legenden siger, at kaste en mønt i farvandet i Trevifontænen giver dig en sikker retur til Rom. Så det er ikke underligt, at springbrønden er permanent stashed med mousserende metal. Stående 26 meter høj og 20 meter bred, markerer dette dejlige barokke landemærke terminalpunktet for en berømt gammel akvedukt. Fontenen blev officielt færdiggjort i 1762 af arkitekt Giuseppe Pannini, men dens bygningshistorie er kompleks og går dybere i tiden. Som et tip, prøv at komme der tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når det ikke er fyldt med turister.

# 7. Forum Romanum

Gå selvom det romerske forum bogstaveligt talt træder på historien. Beliggende meget tæt på Colosseum, var dette enorme sted med antikke ruiner engang midt i det offentlige liv i Rom. Her var der mange arrangementer, såsom offentlige taler, valg, gladiatoriske kampe og endda kommercielle messer.I dag er Forum Romanum en overvældende "stak" af arkitektoniske detaljer, der stadig bevarer dele af Titusbogen (Arco di Tito), Saturnistemplet, Vesta-tempelet og kirken San Luca e Martina. Bare følg Via Sacra - hovedgaden gennem forummet og tag din tid til at analysere de arkitektoniske detaljer i en fortabt verden.

# 8. The Burghese Gallery og Gardens

Selvom der er tale om kunst, er andre byer i Rom langt mere "frodige", Borghese Galleriet rummer en imponerende samling af skulpturer og malerier. Vi vil nævne nogle af højdepunkterne: Bernini, Caravaggio, Paolo Veronese og Raphael. Villaen blev udviklet af arkitekt Flaminio Ponzio, fra skitser udført af Scipione Borghese selv og er i øjeblikket en del af den største og mest imponerende offentlige park i Rom.

# 9. Basilica San Pietro

Den Palæstinensiske Basilika Saint Peter i Vatikanet er et symbol på sen renæssance og et stort vartegn i Rom. Dens konstruktion begyndte i 1506, officielt sluttede i 1626 og involverede de kreative værker af Donato Bramante, Michelangelo, Carlo Maderno og Gian Lorenzo Bernini. Imponerende inde og ude har kirken en korsformet form med en langstrakt skov. Med sin centrale domkirke visuelt dominerende byens skyline, vil det ikke være svært at finde det. Og når du nærmer dig den ikoniske bygning, vær forberedt på et arkitektonisk skuespil af en levetid. Peterspladsen er helt utroligt, med sine høje kolonader og hundredvis af statuer.

# 10. National Monument til Victor Emmanuel II

Hvis du nogensinde har besøgt Rom, vil du sandsynligvis genkende denne bygning, da den er en af ​​de mest imponerende arkitektoniske strukturer i det centrale område med udsigt over den berømte Via Del Corso. Monumento Nazionale en Vittorio Emanuele II blev bygget til ære for den første konge i et forenet Italien. Det, du sikkert ikke ved, er, at dens arkitektur er genstand for kontroverser, da bygningen af ​​monumentet erstattede et stort område af Capitoline Hill. Nogle kritikere mener endda, at det er pompøst og for stort. Marmorbygningen blev tegnet af Giuseppe Sacconi i 1885 og har trapper, korintiske søjler, springvand og statuer. I 2007 blev en særlig elevator integreret, der transporterede besøgende til toppen af ​​monumentet for panoramaudsigt over byen.

Vi vil gerne læse om din oplevelse i Rom, samt dine historier om andre arkitektoniske vidundere i byen, så vær venlig at give en kommentar nedenfor og lad os få konversationen påbegyndt!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar