Privat bolig omgivet af store Puriri træer

Nogle gange er enkelhed mere sofistikeret og iøjnefaldende end noget overdådigt element. Dette synes også at være tanken bag dette inspirerende projekt. Dette vidunderlige hus er beliggende i Great Barrier Island i New Zealand. Som du kan se, er strukturen ekstremt enkel. Huset har en geometrisk form med træunderstøtningselementer og mange store vinduer imellem.

Placeringen selv er meget smuk. Det er et smukt privat område med en bakke mod vest og masser af vegetation rundt omkring. Området er omgivet af store Purini træer, Blackwoods og andre indfødte arter, der giver både skygge og privatliv. Huset er designet af Crosson Clarke Carnachan Architects. Det har en forhøjet struktur som et mål mod oversvømmelser. Husets struktur er meget enkel, og det ser næsten ud til at være ufærdige. Det er også på grund af de mange store vinduer på alle sider. De skaber en meget stærk forbindelse mellem indendørs og udendørs områder og tillader også uhindret udsigt over landskabet.

MoreINSPIRATION
  • Lagunen strandhus omgivet af smukke te træer
  • Moderne bolig omgivet af græs og smukke træer
  • Lille gæstebolig i træerne

Huset har et tømmerskelet, helt udsat. Det store antal vinduer er et meget praktisk element, især for de offentlige områder. Soveværelserne er imidlertid blevet orienteret mod skoven, hvor træerne kan give privatlivets fred. Desuden har alle træerne beskyttet udendørs arealer. Ikke kun at dette hus er meget interessant fra arkitektonisk synspunkt, men det er også en bæredygtig struktur, der bruger solenergi og kloge kunstvandingssystemer.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar