Definere en stil serie: Hvad er Lurvet Chic Design?

Vi håber du kan lide de produkter, vi anbefaler. Bare så du er klar over, Freshome kan indsamle en del af salget fra linkene på denne side.

Shabby chic er den perfekte blanding af trukket sammen og ubekymret. Billede: Ellie Lillstrom Photography

Genskab dette look med disse lignende produkter: Sofa | Rug | Spejl | Kaste pude

Der er ingen tvivl om, hvorfor lurvet smarte design er så tiltrækkende for mange. Når det er gjort rigtigt, rammer denne stil den perfekte balance mellem at føle sig afslappet og kigget sammen. Det fremsætter en kunstnerisk-endnu-elegant vibe, plus giver designeren masser af frihed til at bringe deres eget spin til bordet.

Men hvis du aldrig har trukket et værelse som dette sammen før, kan det være lidt skræmmende. Nogle gange er det svært at skabe mindre strukturerede rum, der føles mere målbevidst end rodet.

Det er her vi kommer ind. Vi har samlet de hemmeligheder du behøver at vide for at hakke den lurvede chic æstetik. Læs disse tips for at lære at tilføje den nødvendige struktur til dit design uden at ofre en ounce af den boheme følelse. Husk dem, og du vil kunne trække denne type udseende hver eneste gang.

En neutral baggrund holder fokus på dine designvalg. Billede: Martha O'Hara Interiors

Genskab dette udseende med disse lignende produkter: Osmannisk | Rug | Kaste

Start med en neutral baggrund

Succesfulde indretningsprojekter handler om at give og tage. Mens hvert element spiller en vigtig rolle ved at trække rummet sammen som en helhed, skal nogle tage en mere dæmpet rolle for at lade andre skinne. Da mange lurvede smarte stykker er fed og farverige, bør baggrunden for disse rum forblive neutral for at afbalancere dem.

Til posten, når vi siger "baggrund", taler vi om rummets strukturelle elementer - funktioner som vægge og gulve, der ikke er en del af dine personlige ejendele. Overvej at male væggene i lysere neutrale nuancer som hvid eller brun og klæber til simple trægulve.

Husk på, at en neutral baggrund ikke behøver at være kedelig. Du er velkommen til at centrere dit design omkring arkitektoniske elementer som en pejs eller indbygget reol. Eller overvej at tilføje et ekstra lag af visuel interesse for væggene gennem tekstureret maling arbejde.

Brug vintage eller distressed møbler til at tilføje charme. Billede: Bruce Hemming Photography

Genskab dette look med disse lignende produkter: Lænestol | Vedhæng | Stige

Fokus på distressed eller vintage møbler

For det meste refererer den "shabby" del af "shabby chic" til emner, der har et forvitret eller antikke æstetik. Møbler er en fantastisk måde at infuse denne detaljer ind i ethvert rum.

Hvad angår hvordan man opnår dette udseende, har du masser af muligheder at vælge imellem. Du kan gennemse rundt for designere, der laver færdige stykker med denne stil eller købe en ufærdig model og kigge op en tutorial online om, hvordan man genopretter det hjemme. Men de, der ikke har noget imod deres møbler, har lidt historie, kan også se på vintage muligheder. Tjek butikssalg eller værftet salg for at se, hvilke unikke stykker du kan finde.

En ting at bemærke her er de møbler, du vælger, bør kunsebedrøvet. Hvis du køber nogle nye stykker til at færdiggøre dit design, skal du sørge for at de er godt sat sammen, har alle deres nødvendige dele og føler sig robuste. Du kan altid ændre, hvordan et stykke ser ud, men der er ingen mening at sætte din tid og penge ind i noget, som ikke vil fungere meget længe.

Mix-and-match tilbehør hjælper med at definere den lurvede chic stil. Billede: Vi er i vores element

Genskab dette look med disse lignende produkter: Sidebord | Pouf | Throw | Væghængning

Bland og match tilbehør

Nu for den sjove del. Tilbehør er hvor du virkelig kan køre hjem i rummets boheme. Denne stil af design handler om at lægge en række forskellige tilbehør - smid tæpper, tæpper, puder, væggen og indretningsprodukter - for at skabe et hyggeligt og afslappet rum.

I dette tilfælde er blanding og matchning nøglen. Vælg elementer, der indeholder forskellige udskrifter, mønstre og teksturer. For dem, der foretrækker et mere sammenhængende udseende, skal du prøve at begrænse dit farveskema til to eller tre forskellige nuancer gentaget gennem rummet. Men hvis din stil er mere eklektisk, kan du absolut sætte din egen grænse.

Når man beskæftiger sig med mindre strukturerede stilarter, er det vigtigt at fokusere på at sikre, at rummet ikke ender med at se rodet ud. En god tommelfingerregel for at forhindre dette er at ændre dit perspektiv. Hvis du nogensinde er usikker på, om et bestemt emne passer godt i dit design, skal du blot tage et par skridt tilbage. Hvis du gør dette, kan du se rummet som helhed og afgøre, om emnet i sidste ende tilføjer eller forringer din vision.

Husk at inkludere naturlige elementer. Billede: Touch Interiors

Genskab dette look med disse lignende produkter: Lights | Planter | Rug

Tilføj i naturlige elementer

Rum, der har et lurvet smarte design, har typisk en lys, lys og luftig følelse for dem. En af de nemmeste måder at køre hjem den følelse er at bringe nogle elementer fra naturen. Hvis du har en grøn tommel, skal du overveje at inkorporere planter eller, hvis du har det godt med masser af naturligt lys, tænk på ovenstående gardiner til fordel for enkle vinduesbehandlinger, der giver masser af sol.

Du kan også tænke på at inkorporere en række naturlige materialer i hele dit design.Du kunne bruge skov i dine møbler, prøve en bambus tæppe eller lege med et udvalg af ler eller sten tilbehør som vaser eller coasters.

Lurvet smarte design giver mulighed for kreativ frihed. Billede: Rikki Snyder

Genskab dette udseende med disse lignende produkter: Vase | Bordduge | Barstole

Når det gøres rigtigt, er de lurvede smarte design tantalizing. De kan virke så ubesværet stilfuldt. Det er først, før du er bag kulisserne, du indser, hvor svær at slå den balance i virkeligheden. Hvis du nogensinde finder dig selv fast i en lignende situation, kan vi hjælpe. Vi har lavet de bedste tips om, hvordan man kan trække af lurvede smarte steder uden at svede. Læs dem over, og du vil være ekspert på disse interiører, før du ved det.

Hvad synes du om lurvede smarte rum? Hvilke stilarter vil du se næste i vores Definer en stil-serie? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar