Wooden Brick House Matcher tradition med innovation

Bygget af Jaro Krobot, dette projekt var en spændende udforskning inden for materiel innovation. Ved at bruge ny byggeteknologi til at genskabe et traditionelt hjem blev atmosfæren i det omkringliggende område bevaret.

Dette hus i Lučatín, en lille landsby i den centrale del af Slovakiet, blev afsluttet i 2014. Det sidder på stedet for et ældre hjem, der var blevet forfalsket uden reparation. Det nuværende træhus reproducerer det tidligere huss fodspor efter den traditionelle grundplan for området.

Der var fastsat begrænsninger med konstruktionen: Der blev taget omhu for at opretholde en eksisterende stenmur og de omkringliggende nåletræer for at bevare landskabet. Nedrivning af en stald på bagsiden af ​​ejendommen åbnede nye visninger af vejen og bakkerne uden at ændre det generelle layout af hjemmet.

Der blev gjort alt for at genbruge materialer fra gamle bygninger og laden i landsbyen. Selvom alt ikke kunne skabes af genbrugsmaterialer, blev alle leverandører hentet fra det omkringliggende område.

En stor nyskabelse var en schweizisk proces kaldet STEKO, udviklet med ETH Zürich. Disse er mursten lavet af massivt gran træ, som kan fyldes med forskellige former for isolering. Alle trædele af huset blev bygget om fem dage.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar