Renoveret Pirate Palace i Mallorca blander traditionelle og moderne

Gemt i det historiske centrum af Palma de Mallorca er San Gaieta, et palæ fra det 16. århundrede, der er blevet omdannet til en farverig og komfortabel moderne bolig. Den italienske arkitekt og indretningsarkitekt Teresa Sapey udtænkte og udførte designet til ejendommen, hvilket gør det til et helt tilpasset hjem.

Bygningen - San Gaieta - har en fascinerende historie, der er bygget af en pirat fra Genova. På et tidspunkt, en del, hvis den blev ødelagt af ild i en krigsakt, der havde til hensigt at skræmme sin ejer, en italiensk corsair, der blev forkælet i byen. Gennem årene har en række renoveringer ændret interiøret, før Sapey købte det i 2016.

Beliggende i «la milla de oro» (Golden Mile), et luksuriøst shoppingområde, er Lonja-kvarteret et meget eftertragtet område. Ved at genskabe boligen besluttede Sapey at bruge både den fløj, der traditionelt var forbeholdt adel og den del, der var beregnet til tjenere. Bygningen rummer en række historiske kongelige arkitektoniske elementer, herunder særprægede vinduer og 5 meter højt til loftet, og hun udvidede rummet, samtidig med at bygningens traditionelle elementer blev opretholdt.

Sol filtrerer gennem vinduerne fra gården ind i indgangen, hvilket er mere end blot en overgang fra det udendørs til stuerne. Det melds det historiske udvendige med det moderne design af interiøret ved mesterligt at kombinere møbler og indretning fra de forskellige epoker. Traditionelt tilbehør til venstre for foyer er sidestillet med moderne geometriske hovedplantere i et levende chartreuse. Vedhængslampen har et moderne design, men fremkalder stadig følelsen af ​​en vintagearmatur.

Accentvægge blev malet med stærke, lyse farver i det moderne opholdsrum. Dette er en modig kontrast til en struktur, der har sin oprindelse i det 16. århundrede, men Sapey ønskede, at projektet skulle afspejle sin kreative sjæl og kunstneriske ånd. Dermed forvandlede hun sig til Mallorca. Levende versioner af farverne, der findes på øen og i Middelhavsområdet, er fremtrædende i hjemmet: sur gul, der minder om citroner den varme middelhavssol; den blå af havet og himlen, såvel som den grønne af naturen.

I hele hjemmet omfattede Sapey indretningsprodukter, som hun og hendes team designede og producerede. Holdet skabte også vægmalerierne i hjemmet.

Stuen bærer gennem brug af chartreuse og begynder at trække i de lyse blå hies også. I den ene ende er følelsen lidt mere dæmpet takket være den underliggende neutrale palette. De hvide møbler og afdæmpede indretning er en markant kontrast til den anden ende af rummet, som er forankret af en farverig væg.

Sporting en række nuancer af aqua og blå, det har en helt anden følelse. Møblerne i denne ende er langt mere moderne og særprægede, og den hvide tjener kun til at fremhæve den blues, der bruges på væggen.

Kontrasten i moderne design mod det mauriske vindue er specielt spændende. Minimalistisk og hvidt, bordet er et perfekt displaypunkt til de moderne skulpturer, indrammet af den mere udsmykkede vinduesform. Du har måske troet, at dette ville kollidere, men den kunstneriske kombination er frisk og sammenhængende.

Lige ved indgangen nær stuen er den formelle spisestue. Fordi dette er et indvendigt rum, er det defineret af tre vinduesløse vægge. Den vigtigste kilde til naturligt lys er vinduer, der linje indgangen på den anden side af enkeltkolonnen. Det kunne være et meget mørkt rum, men Sapey tilføjede en spejlvendt væg på bagsiden, lige overfor vinduerne. Dette afspejler ikke kun mere lys, det giver det begrænsede rum en meget mindre restriktiv følelse og åbner området.

Møblerne i spisestuen letter igen et element af moderne ind i rummet. Et stort flisebelagt, hårnål-ben bord er parret med en lignende bænk og en række mere traditionelle spisestue på bagsiden af ​​bordet. De moderne stykker sidder oven på et konservativt tæppe, og et traditionelt stilmaleri hænger på væggen. Blandingen skaber en smart og moderne indstilling til underholdende.

MoreINSPIRATION
  • Hyggeligt familiehjem blander kunstnerisk moderne og traditionelt
  • Seoul Traditionelt Hus Med Moderne Italiensk Stil
  • Traditionelt hjem blev moderne i Plano, Texas

Designet til spisekøkkenet blander også traditionelle stykker med moderne funktioner. Whitewalls og trim rammer rummet, accentueret af hvirvelen af ​​trapper i hjørnet. En moderne lysarmatur er placeret over et bord parret med meget traditionelle træ spisestole. En imponerende træarmatur er et brændpunkt i slutningen af ​​køkkenet. På toppen er der tre geometriske hovedplantere, der er mindre versioner af chartreuse-stykkerne, der findes i indgangen. Det familievenlige rum er let at pleje og ryddet.

Struktureret af lyse greens har soveværelset et originalt vægmaleri, der også fungerer som rumdeler. Den naturlige følelse af blade og grene supplerer farverne og den hvide baggrund. Lange linnedpaneler, der pooler på gulvet, hæver rummet visuelt og rammer de store vinduer. Det er et naturligt og afslappende rum, accentueret med moderne stykker som lejlighedsvis bord og klar lænestol.

Fliser i en neutral gråbeige er ideel til det minimalistiske design. Moderne armaturer og åbne hylder holder rummet lys og åbent, selv om naturligt lys er minimalt, da vinduet er ved brusebadet.Det højere loft hjælper også med at holde afstanden, hvis følelsen er begrænset.

På samme måde har et andet badeværelse en brun flisebase og moderne styling med et langt vandret spejl over forfængelighed. Havgrønne accenter svækker området og handy kurve giver opbevaringsplads i det åbne hylde.

Et andet soveværelse er lyst med forskellige nuancer af blå. Det hvide hovedgærde er et kunstværk med en 3-D lindring af stiliserede geometriske blomster, og det er parret med en hylde på sengen, der har en meget naturlig og organisk følelse. Stribet af Ikat på kastepuderne og et lignende tekstil på den kugleformede pude er passende accenter. Den største pop i moderne stil i rummet kommer fra den blå bænk, som har bølgende sider og koniske benben.

Et gæsteværelse er også lavet i nuancer af blå med sengen lavet næsten som om det var en sovesofa. Hårnål ben, ligner dem i spisestuen, understøtter den organisk formede skrivebord. Det moderne stykke er parret med en bestemt traditionel lænestol i et traditionelt mørkt træ. Det hovedformede vase tilbehør, der sidder på bordet, er et konsistent stykke i hele boligen.

En lignende stol sidder i gangen, hvis stil er mere konservativ end indretningen i de enkelte rum i hele hjemmet. Traditionel kunst pryder væggene, mere i tråd med det traditionelle udvendige.

Et tredje soveværelse er næsten alle hvide, undtagen for de farvede farver, der kommer fra den usædvanlige pink pude og den grønne af kunstværket på væggen. Natbordene ekko bordets stil andetsteds i hjemmet, og Ghost-stolen ved skrivebordet tilføjer en ikonisk designfunktion. Et moderne lysarmatur spænder over rummet over sengens hoved og lamperne på natbordet har samme form som pendlerne i indgangen.

Forsiden af ​​bygningen har en lille balkon med smedejern rækværk og et blæsende parasol gardin, der giver privatlivets fred. På indersiden, flankeret af plantagerne på bredden, er altanen opstillet med et cafébord og stole. Det er det perfekte gemmested for at nyde en kop kaffe og en intim samtale. Eller fling til side gardinet og opsuge lidt sol.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar