Canadiske familiens hjem med en have i kælderen

Mens de fleste boliger har deres kældre, der arbejder som fitnesscentre eller kontorer, bruger den den som en have. Sikker på, ideen er usædvanlig og ukonventionel, men Alva Roy Architects presser ofte grænserne mellem arkitektur og indretning.

Arkitektens over 15 års erfaring har lært dem, at få ting er virkelig umulige. De udvikler konstant nye rumlige koncepter og kommer op med nye og interessante design og ideer til deres projekter.

The Garden Void House er en enkelt familiebolig beliggende i Toronto, Canada. Det blev afsluttet i 2016 og dets indvendige rum er organiseret på to niveauer. Ser man på det fra gaden, ville ingen gætte hvilken grøn skat den gemmer i centrum.

Selvfølgelig skiller huset sig ud på grund af den interessante kombination af store og meget smalle vinduer og kontrasten af ​​farver, der accentuerer arkitekturen og giver hvert volumen en unik identitet.

Det indre af huset er opdelt i fem soveværelser, et hjemmekontor, et boligareal, køkken og spiseplads og en garage. Men ingen af ​​disse er fokuspunktet for designet. Denne rolle er optaget af den indre have, der begynder i kælderen og går op gennem et hulrum midt i huset.

MoreINSPIRATION
  • Moderne familiehus med kælderparkering og forhøjet etage
  • Huset, der har en hel have på dens tag
  • Old Brick House blev genopfundet til et moderne familiehus

Loungen, spiseplads og køkken deler en åben grundplan med en dobbeltsidig pejs indbygget i divider. Opholdsstuen er orienteret mod syd og har et 8 meter langt vindue, som giver masser af naturligt lys ind i lokalet, samtidig med at det afslører en fin udsigt. Et stilfuldt bord med hårnål ben suppleres med vintage stole med slidt finish.

Trappen, der fører ovenpå, er ophængt over det centrale hulrum med udsigt over den indre have. Det øverste niveau huser de private rum. Alle fem soveværelser er beliggende her. Klienterne ønskede en klar opdeling mellem forældrenes værelse og soveværelserne, der blev brugt af børnene.

Som et resultat er soveværelset mod syd mens de andre er orienteret mod nord. Hjørneplaceringen gør det muligt for huset at spille med disse orienteringer på en praktisk og behagelig måde. Rummets funktionelle organisation er en afgrænsende karakteristik af projektet.

Udover at være stilfuld og uventet unik, har huset også et bæredygtigt design. Det reagerer på det lokale klima og stedet på en naturlig måde, og det gør også stor brug af naturlig ventilation hele vejen igennem.

Valget af smalle vinduer er ganske interessant. Deres rolle er at tilbyde privatlivets fred for disse rum uden at blokere lyset eller helt forhindre synspunkterne.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar