Hvad er neutrale farver og hvorfor skal jeg bruge dem?

Du kan høre ordet "neutrale farver" og have en vag slags misty ide om hvad det er. Neutral betyder gråbrune blah, ikke? Er det ikke den ting, du skal bruge, når du ikke ved hvad der skal gøres? Eller når du ikke kan bestemme en "ægte" farve? INGEN. Forkert! Hvis du føler den måde om neutrale farver, skal vi gå tilbage til det grundlæggende. Neutrale er en kritisk komponent i godt design.

Lad os dykke lidt dybere ind i neutralitetsverdenen og se først hvilke neutrale farver der er. Så vil vi udforske nogle fordele og udfordringer ved at dekorere med neutrale farver. Sidst ser vi på neutrale farvetendenser og brugen af ​​specifikke neutrale farver.

DEFINITION AF NEUTRALE FARGER

Neutral betyder i dette tilfælde manglende eller uden farve. Eller med andre ord umættet med farve. Men neutrale farver er stadig farver, så en bedre beskrivelse ville være noget som "en farvetone det kommer til syne at være uden farve. "Denne teknik er utroligt vigtig for at skelne mellem, hvad der gør en neutral farve, neutralt.

Uformelt synes nogle mennesker at tænke på neutrale farver som enhver nuance, der ikke konkurrerer med andre farver, selvom det er en subjektiv definition. Sikkert, men nogle nuancer er mere neutrale end andre i en enkelt farve spektrum. Men i forbindelse med denne artikel holder vi fast med de grundlæggende neutrale: hvid, beige, brun, grå og sort (og nogle få mere diskuteret senere i denne artikel).

FORDELE AF DECORATERING MED NEUTRALE FARGER

Fordel 1: Neutrale er visuelt rolige. Neutrale farver er pr. Definition umættede (eller i det mindste skal de have meget lidt mætning), så de kan tjene som en afslappende baggrund for et rum. Dit øje vil strømme fra et punkt til det næste i et neutralt smagret rum uden forstyrrelse af en enestående farve. Noget at huske om neutrale: Naturbaserede elementer (fx dette smukke Cartwright-træbord) har en tendens til at være iboende neutrale og dermed give et dejligt og afslappet supplement til et neutralt rums indretning.

Fordel 2: Neutraler hæmmer ikke dekorationssmag.Uanset din design stil eller præferencer er der plads til neutrale farver i din indretning. Dette skyldes, at neutrale giver et ideelt udsmykningsgrundlag eller en baggrund, som lader dig tilføje i lag og / eller popsfarve for at skabe dybde i dit rum. Bonus: farver popere mere, når de placeres midt i neutraliteter.

Fordel 3: Neutrals giver dig mulighed for at indarbejde mønster og tekstur uden det travle. På grund af deres neutralitet fordeler neutrale farver et rum ved at tilskynde til brug af mønstre og teksturer uden at blive øjenlind eller visuel hovedpine. Én ting at huske på: Jo større kontrast mellem dine neutrale er, desto mere optaget vil et rum læses. Så hvide og svarte mønstre vil have mere energi end sige beige-og-tan mønstre.

Fordel 4: Neutrals fungerer godt med enhver dekorationsstil. Hvis du elsker moderne minimalisme, intrikate traditionalisme, enkle skandinaviske, rustikke sydvestlige eller franske landsdécor (eller noget andet), vil neutrale sandsynligvis spille en vigtig rolle i din succesfulde indretning. Vari neutralernes brug i geometri for en samtidig klassisk og relevant appel.

Fordel 5: Neutrals mesh med enhver farvepalette. Neutrale farver, der anvendes i et hjem, kan have varme eller kolde toner. Denne alsidighed øger anvendeligheden af ​​neutrale som helhed - simpelthen identificere den varme eller kølighed, som dit rum har brug for og vælg elskede neutrale farver i overensstemmelse hermed. Bland glansen og tonen (guld er neutralt!), Og dit rum vil synge med æstetisk sensualitet.

Fordel 6: Neutrale skaber et fremragende udsmykningsgrundlag. Dit rums designmuligheder og potentiale vil faktisk udvides med brug af neutrale, fordi du ikke vil være begrænset til en bestemt farve eller ordning. I stedet vil neutrale åbne store muligheder og muligheder i enhver farveretning. Bonus: Neutrale er tidløse, aldrig helt ude af stil, hvilket betyder, at de vil give et fremragende udsmykningsgrundlag gennem årene.

Fordel 7: Neutraler øger typisk videresalgsværdipotentialet. Måske elsker du avocado badeværelse armaturer og fliser af din 50s rambler, men det betyder ikke, at alle gør. Valg af neutrale toner i dit indretning vil tiltrække flere potentielle købere, hvis du vælger at sælge, end lyse, specifikke farver vil. Neutrale farver øger også strømmen fra rum til rum i et hjem, hvilket er noget, som boligejere vil have, selvom det ikke er underbevidst. Med andre ord har neutrale en masse appel på tværs af stil, smag, præferencer.

Fordel 8: Neutrale giver mulighed for nemt at dekorere ændringer, selv større skalaer.Når dit rum har et neutralt fundament, vil du lettere kunne ændre indretningen og indretningen uden at skulle skrabe alt og starte igen. Med andre ord udsmykning med neutrale som fundament er både tids- og omkostningseffektiv.

UDFORDRINGER AF DECORATERING MED NEUTRALE FARGER

MoreINSPIRATION
  • Neutrale farver i boliginteriør og hvorfor du har brug for dem
  • Energisk indretning med neutrale farver - kan det gøres?
  • 10 Wall Art Ideas i neutrale farver

Udfordring 1: Neutrale er sikre ... og derfor potentielt gæret værdig. En del af grunden til, at neutrale farver har fået et så kedeligt ry, er, at de er "sikre" at bruge, hvilket fører mange til at holde sig til neutralitet og intet andet. For at overvinde denne udfordring, se uden for neutrale farver, når du vælger accentstykker, tæpper og vægfarver. Brug unikke og tekstur til din fordel for at bringe personlighed i neutrale farver, som disse børne moderne afføring, og for at bryde op visuel monotoni.

Udfordring 2: Neutrale er stadig farver og skal bruges eftertanke. Neutrale har stadig nuancer og toner og toner. At være opmærksom på disse underliggende toner er vigtig, når du matcher eller koordinerer farver eller vælger maling. Beige kan have pink eller gyldne undertoner, mens hvide undertoner kan variere fra elfenben, blå eller endda fersken. Disse nichemoderne vedhæng er for eksempel faktisk varierede neutrale nuancer, men arbejder smukt ud på deres bløde, varme undertoner.

Udfordring 3: Neutrale kræver strategi for at få de rigtige. Som vi allerede har diskuteret, har hver neutrale farve mange (uendelige?) Nuancer, toner og toner i den. Tag moderen til alle neutrale farver: beige, for eksempel. Der er varme beige, med gul, orange eller rødt tilsat; der er kølige beiges, med violet, blå eller grøn tilføjet. Alle disse betragtes som "beige", men du skal være opmærksom på, hvilke der vil fungere bedst med dit rum i din belysning med dine andre designelementer og møbler. Hold spektret af undertoner konsekvent i hele din neutrale og farvepalet.

Udfordring 4: Neutrale kan være intetsigende hvis overdrevet eller brugt forkert.Vi har alle gået ind i et spec hjem og blevet overfaldet med solbrændinger på tanvæggene på solbrunte tæpper på solbruntefliser, har vi ikke? Undgå at matche drab vægge med dræbte tæpper (faktisk undgå alt "dræbe" helt!). Hold dig væk fra kedelig monotoni ved først at bruge nøytrale med tillid og for det andet at klæde dem op! Introducere lysere farver, interessante former og / eller luksuriøse mønstre og udskrifter.

EFFEKTIV BRUG AF SPECIFIKKE NEUTRALE FARGER

Beige - Mange mennesker graviderer mod hvid i køkkenet i disse dage, men beige kan være et smukt, cremet alternativ, som holder køkkenet varmt og indbydende og stadig frisk og let.

Elfenben - Et blegt, fløjlsagtigt alternativ til beige og rige, dybe alternativ til hvidt, elfenben giver alle mulige chic neutralitet. Især i rum, hvor det naturlige lys er bugtet, tager elfenben det lys og omdanner det til en blødere, omend levende version af sig selv.

Taupe - Taupe har tendens til at have lilla undertoner, og dermed par sømløst med elementer af varm lilla som accenter, som er til stede i denne smukke Pieper Glass lampe.

Sort - Sort er den mest slående af neutralerne, da den mørkeste og farveabsorberende nuance er der. Brug af det tilføjer ubetinget raffinement til et rum. En god måde at bruge sort på en ikke-overbærende måde er at vælge mere sarte, detaljerede sorte stykker som disse Hubbardton drop pendants, hvor den sorte silhuet skinner.

Brun - Et solbræt-toppet sidebord eller et par nesteborde, som disse Kanin-skærme, ser vidunderligt naturligt ud i deres totonede brunhed. Husk, at jo mørkere den brune, jo mere en jordforbindelse vil tonen have i rummet.

Grå - Som et mere mættet alternativ til det all-hvide moderne køkken virker grå vidunderligt. Overvej at opvarme denne populære neutrale nuance med et stykke træ eller anden naturbaseret detalje, da grå kan læse så stærk og uninviting hvis overdone. Indarbejde chrome hånd i et rum som et køkken giver et skinnere element, mens det stadig er i overensstemmelse med grå neutralitet.

Hvid - Hvid er en drømmende, luftig farve til at dekorere (især en favorit blandt monokromatiske rum). Det virker bedst, når det er omtanke stylet med forskellige nuancer af lignende undertoner, hvilket vil skabe dybde og et visuelt interessant og afslappet rum. Hvid er også en dejlig neutral i to-tone indretning og møbler, som det fremgår af denne Ruby Lux stol.

Guld - Mens debatten kan rase på den rene neutralitet i farveguldet, kalder vi det en neutral baseret på, at det virkelig går med alt. Når du bruger guld, overvej omhyggeligt glansen: For meget glans, og det neutrale element er reduceret. Ikke nok skinne, og du har kun fået dig en forgyldet gulbrun.

Hvad er din foretrukne måde at indarbejde neutrale i dit rum?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar