iRobot Roomba 980 Review - Den gode, den dårlige, og den nederste linje

Som om vi havde brug for en undskyldning for at hænge ud på sofaen et par minutter længere, iRobots Roomba 980 har lige givet os det - app kontrol til at gennemføre din nemmeste rengøringsindsats nogensinde. I denne artikel skal vi gennemgå Roomba 980: hvad det er, fordele og ulemper, og måder det kan styres på. I grund og grund, hvis du har en smart telefon og dette robotvakuum, kan du rengøre dine gulve overalt i verden med dette robotvakuum. Interesseret? Lad os dykke ind.

Indhold

 • 1 Hvad er Roomba 980?
 • 2 fordele og ulemper ved Roomba 980
  • 2,1 Fordele ved Roomba 980.
  • 2.2 Ulemper ved Roomba 980.
 • 3 Hvordan virker Roomba 980?
  • 3.1 Manuel kontrol af Roomba 980.
 • 4 Smart App Control af Roomba 980.
 • 5 bundlinjen

Hvad er Roomba 980?

IRobot Roomba 980 er et robotvakuum, som i det væsentlige renser gulve uden nogen fysisk manipulering af vakuumet. Det er en selvforsynende rengøringsenhed.

Hvad Roomba 980 ser ud: Design og funktioner. Roomba 980 er ligesom andre Roombas en flad og et støvsuger. Den er næsten 14 "i diameter og 3,6" høj, og den vejer lidt under 9 pund (8,7 pounds, for at være præcis). Der er to primære roterende børster og en ekstra spinning sidebørste til at dække både gulve selv og kiler af gulvet ved siden af ​​væggene. Roomba 980 huser en fjernbar støvbakke (det er smart, men ikke så smart).

Få det fra Amazon: iRobot Roomba 980.

Der er et brugervenligt fokus med sine centralt placeret og minimalistiske CLEAN, HOME og SPOT MODE knapper. (CLEAN er den største knap, med de to andre mindre knapper flankerer den.) Du kan manuelt styre start og stop af rengøringscyklusser med disse knapper. Derudover indikerer en række LED-indikatorer over knapperne wi-fi-tilslutning, fejlfinding, batteriopladning, fuld støvbakke og snavspåvisning.

Robotsvakuumet leveres også med to AA-batteridrevne virtuelle væg fyrtårne, som let kan opstilles til at fungere som en projiceret grænse, hvor Roomba 980 ikke vil passere. Desuden kan en Halo-tilstand bruges til beskyttelse omkring følsomme områder, såsom kæledyrs mad og vandskåle.

Hvad gør Roomba 980 anderledes end andre Robot Vacuums. Det, der netop er blevet beskrevet, er imidlertid ikke noget, der adskiller sig fra mange af robotstøvsugerne på markedet i dag. Men Roomba 980 er anderledes. Hvordan? Dette robotvakuum er udstyret med wi-fi-forbindelse, hvilket betyder at du kan styre vakuumet via sin smartphone-app. Du kan planlægge rutinemæssige rengøringscykler, styre sugestyrke på tæpper ("Tæppeforstærkning"), anmode om to rengøringspas til et ekstra rengøringsgulv, og til og med bruge en perimeterrensningstilstand ("Edge Clean").

MoreINSPIRATION
 • Neato BotVac vs iRobot Roomba 980: Hvilken robotvakuum er bedre for dig?
 • Et nærmere kig på Neato Botvac Connected: Design, Features, & Performance
 • Bedste Robot Støvsuger på markedet i dag

Det skal bemærkes, at de ekstra funktioner, såsom Carpet Boost, kræver mere arbejde fra motoren, hvilket selvfølgelig vil reducere batterilevetiden for denne rengøringscyklus. På hårde gulve og i standardrensningstilstanden kan Roomba 980 rengøres kontinuerligt i op til 2 timer.

Fordele og ulemper ved Roomba 980

Fordele ved Roomba 980.

Baseret på en række anmeldelser er følgende funktioner Roomba 980-fordele:

 • Selvforsynende robotvakuum, der praktisk talt er ustoppeligt under rengøring, og som kan skelne mellem hårde gulve og tæpper / tæpper, der automatisk ændrer rengøringsmetoder til den bedste rengøring på den type gulv.
 • Wi-Fi-forbindelse (på både android og iOS-enheder), som gør det muligt for robotvakuumet at styre eksternt via en smartphone-app og / eller Amazon Alexa.
 • Langvarigt lithium ion batteri (en opgradering fra andre Roomba modeller 'NiMH batterier). Denne nye batteritype er designet til at opretholde en ensartet kraftig sugning i længere tid under Roomba 980's rengøringscykler, samt have en længere total levetid, før du skal udskifte.
 • Tre rengøringsbørster (to 6,2 "roterende børster, en spinde sidebørste) og en støvbeholder, der er nemme at fjerne og rengøre.
 • Yderligere sensorer, som en gulvsporingsføler, som giver Roomba 980 mulighed for at navigere gennem og rense husets gulve på trods af ændringer i gulvtyper, møbler placering og endda rod. Disse sensorer giver Roomba 980 flere oplysninger om, hvor det allerede har været, og hvor den på kort måde stadig skal rengøres.
 • Et kamera med lav opløsning. Sammen med de ekstra sensorer kan Roomba 980 bruge gridbaseret bevægelseskarting til større effektivitet og nøjagtighed ved rengøring.
 • To virtuelle vægge medfølger, der drives af AA-batterier og kan indstilles til at definere grænser for at holde Roomba 980 ud af bestemte områder.
 • Slank, mat look, med en farve der er et sted mellem sort, brun og endog grå. Moderne, forenklet interface med kun tre knapper på Roomba 980 ydre: Clean, Home og Spot Mode.
 • En stemme til at kommunikere, hvad der er brug for, såsom fejlnumre eller det faktum, at det stopper, fordi det skal oplades.
 • Tilfredsstillende overgange på / uden af ​​tæpper, sammen med en god rengøringskapacitet på tæpper af forskellige bunker.

Ulemper ved Roomba 980.

Intet er helt perfekt, og følgende funktioner er Roomba 980 ulemper:

 • Dyrt, kommer ind på omkring $ 900 USD. Dette er et par hundrede dollars mere end flere andre populære robotstøvsugere.
 • Avancerede funktioner er kun tilgængelige via iRobot Home app; Der er ingen fjernbetjening med dette robotvakuum, fordi den smarte telefon er fjernbetjeningen.
 • Sugeevne er ikke overlegen nok til nogle af de tidligere Roomba-modeller eller andre robotvaccomer på markedet for at retfærdiggøre de ekstra omkostninger.
 • Ingen udlæsning eller meddelelse om resterende batterilevetid.
 • Forbinder ikke med tredjepartsenheder, som f.eks. Intelligente hjemmeautomatiseringssystemer.
 • Støjniveau. Ikke det støjsvage robotvakuum på markedet i dag; mens det ikke er utroligt støjende, er det svært at se fjernsyn eller have en normal samtale i samme rum som Roomba 980.

Hvordan virker Roomba 980?

Manuel kontrol af Roomba 980.

Hvis du ønsker at bruge Roomba 980 via manuel kontrol, kan du se tre forskellige knapper på ydersiden af ​​dit vakuum. Disse er nemme at få øje på, fordi der ikke er noget andet på ydersiden af ​​dit vakuum.

 • CLEAN-knap: Tryk én gang på den store, centralt beliggende CLEAN-knap. Dette vil, dukker op, er robotvakuumet. Tryk på CLEAN en anden gang for at starte vakuumet på rengøringscyklussen. Hvis du har brug for at holde pause i vakuumet, mens det går, skal du trykke på CLEAN igen, mens det kører. Hold CLEAN-knappen i et par sekunder vil afslutte rengøringscyklussen.
 • HOME-knap: Når du trykker på den lille HOME-knap (på siden af ​​CLEAN-knappen), returneres Roomba 980 til dens dockingstation, hvor den genoplades og lukkes.
 • SPOT MODE-knap: Tryk på den mindre SPOT MODE-knap (også på siden af ​​CLEAN-knappen) en gang for at fokusere Roomba 980 på et bestemt område. Målområdet vil være omkring 3 i diameter. Denne knap er specielt designet til særligt beskidte områder (ikke hele gulvet), hvor der kræves en koncentreret rengøringsindsats.

Smart App Control af Roomba 980.

De, der har smarte telefoner, enten android eller iOS, vil i høj grad nyde den ekstra styrbarhed af Roomba 980 via iRobot Home app. For at få denne funktion til at køre på din telefon, skal du bare downloade appen, mens din Roomba 980 er docket i en tilsluttet ladestation. Opsætning af appen tager normalt kun et par minutter, når du er tilsluttet dit lokale Wi-Fi-netværk.

Roomba 980 vil faktisk udsende lydanordninger under denne proces for at fortælle dig, du er på vej. Når du først er konfigureret, kan du lege rundt i appen, så du nemt kan navigere til en række styringsmuligheder. Disse omfatter automatisk planlægning til din Roomba 980 til at gøre dens ting sammen med rengøringselementer som Tæppeforstærkning, To Rengøringspas og Edge Clean.

Uanset hvordan du styrer Roomba 980 i første omgang, er den aktiveret med smart teknologi og sensorer, så jo jo mere det renser, jo smartere bliver det med hensyn til områder, som det allerede er rengjort, områder, der kræver ekstra rengøring mv. , vil Roomba 980 komme til et punkt, at dets åbne arealengøring består af systematiske rengøringsswaper i parallelle linjer.

Bundlinjen

Få det fra Amazon: iRobot Roomba 980.

Den Wi-Fi-aktiverede iRobot Roomba 980 er helt sikkert et spændende og imponerende smart vakuum i mange rettigheder. Nogle korrekturlæsere føler, at det er det bedste robotvakuum på markedet til dato. Det skubber konvolutten på en række måder og med nyttige og interessante funktioner, der gør håndfri rengøring meget lettere. Men i kombination med de høje omkostninger ved Roomba 980 leveres denne bekvemmelighed med en betydelig pris. Og nogle hævder, at de meget banebrydende funktioner har noget ofret for de aggressive og grundige rengøringsmuligheder man ville håbe på i et smart vakuum. Men generelt, hvis du vil kunne bare glemme dit robotvakuum og komme hjem til gulv, der er renere, er Roomba 980 et glimrende valg.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar