Hvad er indretningsdesign: et crash kursus

Strengt taget, interiørdesign er kunsten eller processen med at designe indretningen af ​​et værelse eller en bygning, ifølge Ordbog. Men i virkeligheden Indretning er meget mere end at vide, hvor man skal hænge et billede, placere en sofa eller placere køkkenvasken.

Indretningsdesign er meget mere omfattende end det. Det handler om en persons samlede oplevelse i et rum. Indretningsdesign er ikke kun arrangementet af smukke ting. Det er en væsentlig del af vores liv, der ikke kun påvirker, hvordan vi tænker og føler, men også hvordan vi lever, arbejder, leger og endda helbreder.

Hvad er interiørdesignens historie? Som et erhverv begyndte indretning virkelig i begyndelsen af ​​20 årth århundrede, selvom dagens indretningsindustri konstant udvikler sig. Historisk var udformningen af ​​en bygnings interiør stort set baseret på instinkt. Homemakers var de primære (og eneste) indretningsarkitekter af et hjem, for eksempel fra 17th gennem 19th århundreder.

Dagens indretningsarkitekt kræver typisk uddannelse, erfaring og undersøgelse for at forbedre funktionen og kvaliteten af ​​indvendige rum (Iida). Lige siden industrialderen og udvidelsen af ​​middelklassen har folk generelt forventet flere af deres personlige og arbejdsområder, og interiørdesign letter forbedringen af ​​begge.

Indretningsdesign er udfordrende for at få "rigtige". Indretningsdesign, når det er godt, ser let ud. Et rum, der ser godt ud og er funktionelt og behageligt, giver mening, og det føles nemt. Men det er sjældent lige så nemt at skabe som det rum der skal eksistere i et.

Interiørdesign kombinerer kunstens æstetik med videnskaben om at forstå folks adfærd for at gøre en plads virkelig funktionel. Det er ikke nok at simpelthen designe et rum, der ser godt ud. En fælles sætning er, at indretningsarkitekter kan dekorere, men dekoratører designer ikke.

Indretning kombinerer mange felter. Moderne indretning kombinerer mange og forskellige brancher og områder af ekspertise for at være succesfuld, faktisk. Nogle af aktørerne i indretningsverdenen omfatter arkitekter, håndværkere, møbelproducenter og / eller forhandlere, ingeniører og ejendomsejere. Ikke kun det, men de bedste indretningsarkitekter er afrundede inden for arkitektur, dekorativ kunst, grafisk design og designkundskaber i tekstiler, møbler og belysning.

MoreINSPIRATION
  • Har du hvad det kræver at blive en indretningsdesigner?
  • Påvirkningen af ​​Linda Allens oplevelse som lysdesigner på indretningsdesign
  • Frisk Bluberi frosne yoghurtbutik indretning af Emmanuelle Moureaux

Indretning kræver et vidensspektrum. Udover de tidligere nævnte områder (f.eks. Arkitektur, dekorative kunst, grafisk design og tekstil + møbler + lysdesign) kræver interiørdesign også en faglig viden inden for fysisk planlægning og arrangementer, materialer og farve teori. Det drejer sig om færdigheder, hvor teknisk viden opnået fra klasser, bøger og andre informationskilder skal kombineres med gældende virkelighed i verden for virkelig at trives.

Indretningsdesign kræver også en smule teknisk savnighed, hvad angår brugen af ​​2D- og 3D-software applikationer. Computer hjulpet design (CAD) er nøglen i moderne interiørdesign samt opbygning af informationsmodellering (BIM). Generelt kan mennesker eller klienter, der ikke helt kan visualisere et rum uden at kigge på det fysisk, drage stor nytte af indretningens digitale mockups.

Udover alt det, mens interiørdesign stræber efter at gøre en pladsfunktion godt og ser æstetisk og attraktiv ud, omfatter indretningen også tekniske og sikkerhedsmæssige problemer som strukturelle krav, byggekode og sundhed og sikkerhedsspørgsmål.

Indretningsdesign tilbyder mange karrierer. Der er mere til en indretningskarriere end at være en indretningsarkitekt, selvom det helt sikkert er en fælles karrierevej inden for interiørdesign. Karrieremuligheder omfatter, men er bestemt ikke begrænset til, solo interiørdesign, freelance eller rådgivende interiørdesignere, eller dem, der arbejder for et lille eller stort designfirma.

Der er også muligheder i design færdigheder nicher eller specialiteter. Disse specialiteter omfatter områder som tekstil, belysning og møbler. Andre indretningsnicher, der fokuserer med en zoomet linse, involverer designkarrierer inden for brancher, der nyder godt af indretning, som f.eks. Filmbranchen (f.eks. Tv, film og endda YouTube).

To af de mere almindelige områder inden for indretning omfatter boligdesign og kommercielt design. Boligindretningspersoner fokuserer deres arbejde på personlige boliger, hvad enten det er nyt byggeri eller eksisterende boliger. Der er specialister inden for boligdesign, der udmærker sig i et bestemt rum eller område af huset, som f.eks. Køkken, badeværelse eller hjemmekontor.

Kommercielle interiørdesignere arbejder inden for offentlige rum, fra offentlige og erhvervslokaler til skoler, butikker, hoteller, hospitaler og meget mere.Disse rum kræver et særligt fokus på at udføre for de mennesker, der vil bruge tid inden for, deres sikkerhed, deres behov og deres præferencer. Et bibliotek vil for eksempel være indrettet på en meget anderledes måde end et hjørne café ville være.

Indretningsdesign er en udfordrende karriere, men belønningen med at skabe et rum, der udstråler form og funktion, er uvurderlig. Funktionalitet og æstetik kombinerer for at forbedre livserfaringen hos alle i det velindrettede interiørrum.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar