10 måder at oprette dit eget meditationsrum

Forestil dig at have et værelse i dit hjem, der helbreder dit sind, krop og sjæl? Et meditationsrum vil give dig et sted at deltage i daglig yoga, chants og meditation uden afbrydelse. Billedkilde: Blansfield Builders

Forestil dig at have et værelse i dit hjem, der helbreder dit sind, krop og sjæl? Ville det ikke være fantastisk at have et særligt værelse inde i eller uden for dit hjem, der er afsat til fred, ro og dit følelsesmæssige velvære? Et værelse, der giver dig mulighed for at undslippe livets daglige stress og forbinde med en højere kraft? Et meditationsrum vil give dig et sted at gøre præcis dette.

Vi foreslår, at alle bør skabe et rum i deres hjem til daglig meditation; et rum, der giver dig mulighed for at genoplade din krop både fysisk og mentalt og holde dig afbalanceret. Fordelene ved meditation er stadig ved at blive afdækket, men alle opdagelser til dato viser, at meditation har en rig helbredende transformativ kraft som ingen anden. Nogle undersøgelser har vist, at meditation faktisk har magt til at ændre måden vores hjerner arbejder på.

Selv om der ikke er et specifikt sæt regler, der skal følges, når der oprettes et meditationsrum, er der nogle ting, du bør tage i betragtning. Få inspiration fra følgende ti måder at oprette dit eget mæglingsrum, men vigtigst af alt følger du dit hjerte og hjerte, og kun sætter i elementer, du elsker - elementer, der skaber en personlig følelse af zenlignende lyksalighed.

Indvendigt eller udvendigt har hvert hjem et rum til at meditere. Billedkilde: Grace Design Associates

1) Vælg et godt god plads

Du vil vælge et værelse i dit hjem, der får dig til at føle dig godt. Det betyder et rum, som når du går ind i det, får dig til at smile. Desuden vil du have det til at være et stille rum i huset, og helt sikkert et værelse med en begrænset trafikmængde.

Vær opmærksom på belysningen, når du vælger værelset. For eksempel vil et rum med meget naturligt lys forbedre dit humør. Det betyder, at du måske vil vælge et værelse, der vender mod solen for det tidspunkt på dagen, du planlægger at meditere. Eller endnu bedre, et værelse der har en solnedgang udsigt - nu ville det være en fantastisk måde at begynde meditation!

Hvis du ikke kan finde et 'rum', der besidder disse kvaliteter, overveje et udendørs rum. Dette kan være din gårdhave, dit dæk eller endda din blomsterhave. Du vil have et sted, der giver dig mulighed for at slappe af dit sind og din krop uden at være distraherende.

Du vil have din meditation plads til at være et roligt og fredeligt værelse. Billedkilde: Rozalynn Woods

2) Clean & Uncluttered

Taler om distraktioner er der intet mere distraherende end et rodret område, især når du forsøger at slappe af. Du vil sørge for, at der er minimalt antal ekstrafunktioner på værelset.

Det betyder, at du ikke bør prøve at oprette et meditationsrum på et kontor. Der er for meget på plads i et skrivebord, papirer, arkivskabe - for ikke at nævne de stressede tanker, der følger med hvad der er på et kontor - arbejde, regninger mv.

Overvej at tømme rummet for kun at indeholde nogle få elementer. Nogle grundlæggende anbefalinger omfatter et lille bord, en yoga måttet, et kasteppe og en pude til meditation.

Sørg for, at din meditationslokale er ren og rodfri. Billedkilde: Barrett Studio

3) Bring naturen til dit meditationsrum

Naturen er afslappet og helbredt, så det er kun fornuftigt at bringe nogle naturlige elementer ind i det rum, hvor du vil slappe af og meditere. Faktisk tror de fleste, at mægling handler om at forbinde dig selv - sind og krop - med naturen og dine omgivelser. Mens det ville være ideelt at meditere ude i et beroligende, naturligt miljø, er det ikke altid muligt, hvis du bor i et travlt bymiljø.

Overvej at føje berøringer af naturen til din meditation værelse - det vil straks blive infunderet med harmoni og balance. Du kan vælge naturlige elementer, du foretrækker. Dette kunne være en plante (overvej duften af ​​jasmin), en vase af bløde blomster, krukker fyldt med sand og muslingeskaller eller endda en lille vandfontæne.

Faktisk er et vandfontin et must for hvert mæglingsrum. Hvis du ikke kan meditere på stranden, mens lyden af ​​de skiftende hav tidevand fylder dine ører, vil mindst et lille indendørs vandfald tilbyde lignende beroligende lyde (og vil drukne lyden fra den travle by uden for dine døre).

Overvej at føje berøringer af naturen til din meditation værelse - det vil straks blive infunderet med harmoni og balance. Billede Kilde: Kort Interiors

4) Spil meditativ musik

Selvom det ikke er et nødvendigt element, kan musik være meget afslappende for mange enkeltpersoner. Dette er især gavnligt for dem, der bor i et travlt byområde, hvor lyden af ​​trafik, tog og sirener hele tiden kommer gennem væggene.

Den meditative musik, selv om det i roligt omfang spilles i baggrunden, kan hjælpe med at drukne alle de andre distraktioner i hjemmet, så du kan få en rolig og fredelig tilstand, mens du mediterer - ligner lyden af ​​vandfontenen.

Når det kommer tid til at vælge musikken, anbefales det at vælge musik uden tekster. Det behøver ikke nødvendigvis at være klassisk musik, men nogle lyde finder du beroligende, som havlyde, fuglekirbering eller fløjtende lyde af vinden. Sørg for, at sporene er lange nok til at fortsætte med at spille igennem hele din mæglingssession, og overvej at lægge lydene på gentagelse for at undgå afbrydelser.

Hvis du ikke er heldig nok til at meditere i nærheden af ​​havet, så overvej at lytte til lyden af ​​vand gennem meditativ baggrundsmusik. Billedkilde: Escale-Design

5) aromaterapi

Et andet element at overveje i dit mæglingsrum er aromaterapi. Brugen af ​​æteriske olier fra planter som lavendel, kamille og pebermynte kan virkelig berolige sjælen, sindet og kroppen.

Fra brændende stearinlys og røgelse til varmeolier kan du få fordelene ved aromaterapi, mens du mediterer. Aromaterapi hjælper dig ikke kun med at slappe af, men det giver også andre fordele. Denne form for terapi er ved at få fart og er på vej til at blive en mainstream healing aide, der menes at stimulere hjernens funktion.

Der har også været tegn på, at det øger immunsystemet, lindrer muskelsmerter og reducerer eller eliminerer stress. Det er alle gode grunde til, at du bør inkludere aromaterapi i dit meditationsrum.

Fra brændende stearinlys og røgelse til varmeolier kan du få fordelene ved aromaterapi, mens du mediterer. Billedkilde: Espacio Syluz

6) Tilføj et personligt tryk

Når du opretter dit mæglingsrum, vil du helt sikkert medtage nogle af dine egne personlige detaljer. Dette kan være ethvert element, lugt, lyd eller objekt, der især beroliger din krop og slapper af dit sind.

Tænk på ting, som klokker, klokkeslæt, krystaller, en statue af Buddha, bekræftelsessten, perler og kunstværker. Enhver af disse er gode elementer til at skabe et fredfyldt og fredeligt miljø for dig at fokusere udelukkende på meditering.

Husk dog, at du ikke vil overfylde rummet. Det er vigtigt for et rent og klart miljø at holde dit sind åbent. Vælg kun et par stykker ad gangen, og bytt dem ud til forskellige dem igen og igen, hvis du ikke kan bestemme.

Når du opretter dit mæglingsrum, vil du helt sikkert medtage nogle af dine personlige personlige ting - ting, der beroliger dig og gør dig glad. Billedkilde: Tinge Interiors

7) frisk luft er vigtigt

Bortset fra aromaterapi lugter du i rummet, vil du også sørge for frisk luft. Frisk luft har mange fordele, herunder at øge din hjernekraft, forbedre dit generelle helbred og hjælpe dig med at føle dig opdateret.

Hvis dit rum er udendørs, vil det ikke være svært at opnå. Men hvis du er indendørs, vil du sørge for at rummet er godt ventileret, og du har mulighed for at opleve en kølig brise nu og igen.

Hvis du er i et rum, der ikke har vinduer eller loft fans, overveje at indføre en stående ventilator, der også fungerer som en luftrenser. Vælg en, der har 'stille' teknologi, så den ikke forstyrrer dine fredfyldte lyde.

Fordelene ved frisk luft, mens meditering er nøglen. Prøv at oprette et værelse udenfor, men hvis ikke, så sørg for at dit indendørs rum har god luftcirkulation. Billedkilde: Jason Jones

8) En fredfyldt malepalet

Bortset fra de fysiske elementer og sensoriske objekter, vil du også tage hensyn til rummets farve. Du vil male rummet for at matche det humør, du forsøger at opnå.

Nogle kan sige, at pastell nuancer er en meget bedre mulighed i modsætning til lyse eller mørke nuancer - tænker at pasteller er mere beroligende og mere afslappende. Selvom andre kan argumentere for dette punkt og foretrækker en meget mørk malettepalet, tænker de mørke farver, at værelset føles livmoderlignende og omslutter dem i afslapning.

Uanset hvilken farve du vælger, påvirker rumfarve på dit humør, så beslut dig om en, der kalder dine meditative behov, og får dig til at føle dig rolig og afslappet.

Malfarve påvirker dit humør. Nogle foretrækker måske en meget mørk malepalet - tænker de mørke farver ville gøre rummet til at føle livmoderlignende og omslutte dem i afslapning. Billedkilde: IDFOMAHA

9) Belysning gør en forskel

Som det blev nævnt tidligere, er det bedst, at du finder et rum, der har masser af naturligt lys. For at holde værelset hyggeligt, har du dog brug for en slags vinduesbehandlinger. Det anbefales, at du vælger et rent stof i en lys skygge, der vil diffundere lyset.

Hvis rummet du vælger mangler naturligt lys, vil du virkelig fokusere på de lysarmaturer du vælger. Afhængigt af din personlige præference kan du have lyst lys eller lyse lys. Sørg for at du har mulighed for at have begge muligheder, fordi din stemning kan ændre sig fra dag til dag.

Hvis du har valgt et udendørs rum, skal du sørge for, at området ikke er for lyst fra sollys i det øjeblik du ønsker at mægle. Hvis det er muligt, så prøv at lave en skygge med en paraply eller en struktur, der gør det muligt at hænge rene gardiner. Dette vil holde solen ude af at irritere dine øjne og holde øje med dig.

Belysning sætter stemningen til dit meditationsrum, så sørg for at have dimmere, lys og nuancer på vinduer. Billedkilde: Zena Associates

10) Ingen teknologi tilladt

Selvom der ikke er nogen specifikke regler for at skabe et meditationsrum, vil vi gerne lave en hård hurtig regel-ingen elektronik, bortset fra din musikafspiller. Det betyder, at ingen telefoner er tilladt. Fra den distraherende "ping" af tekstbeskeder, e-mails og telefonopkald-lige sige nej til telefoner i meditationslokalet.

Du vil være i stand til at "komme væk fra det hele", når du mediterer, og en telefon tillader det ikke at ske.

Ud over ingen telefoner er det også bedst at undgå anden elektronik, såsom videospil og tv. Mens du nyder at slappe af foran tv'et, er det ikke den slags afslapning, du forsøger at opnå under mægling.

Den første regel for at skabe et meditativt rum - unplug og ikke tillade nogen teknologi i dit naturlige rum.Billedkilde: Garret Cord Werner

Der er mange elementer, du bør overveje, når du opretter et mæglingsrum. Vælg et roligt sted for at undgå støjende distraktioner og indføje elementer i naturen, hvilket skaber en god base at starte fra.

Tag det du har lært her og begynde at kigge rundt i dit hjem. Du kan bare være overrasket over, hvilket værelse bringer dig den afslappende følelse, du leder efter og fortjener. Stadig dit sind, at slette alle de verdslige problemer, og åbn din krop (og hjem) til helbredelsesbeføjelserne til meditation.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar