Et moderne hus bygget af 900 betonblokke

Som barn elsker alle at lege med Lego-stykker. Det er så sjovt at kunne skabe noget. Du kommer til at bygge miniaturehuse og endda skal du finde en måde at gøre dem stabile og give dem et godt layout. Det er en god øvelse for, når du bliver arkitekt, og du kommer til at opbygge rigtige huse. Så forestil dig selv at gøre det samme som du gjorde med Lego-stykker, men i større målestok.

Ecuadorianske arkitekter Jose María Sáez og David Barragán designet og bygget Casa Pentimento. Det er et smukt hus beliggende på en skrå hældning, men det er ikke den mest interessante del om det. Som du måske har lagt mærke til allerede, er dette hus bygget af betonblokke. Det er udelukkende lavet af præfabrikerede betonmoduler og bygningen. Det var som at betale med Lego-blokke. Blokken blev stablet for at skabe husets vægge. På nogle områder har væggene huller, og dette tilsigtede design blev valgt for at skabe en halvtransparent struktur, der filtrerer dagslyset og lader det komme igennem inde i huset.

MoreINSPIRATION
  • Innovativt familiehus bygget af genvundne betonblokke
  • Beton Lego blokke af Studio 1015s Etsy butik
  • Sådan Repurpose Beton Blokke - Awesome DIY Projekter At Prøv

Betonblokkene har et meget interessant design. De har en flad side, der skaber en normal væg, når den stables og den anden side er hakket. Det kan tjene som hylder, og det er en vidunderlig indbygget detalje. Disse overflader kan også fungere som plantager eller som monteringsrum til møbler. At bygge huset fra præfabrikerede betonblokke var ret nemt. Det var også sjovt og omkostningseffektivt. Alle er nødt til at hjælpe med at hæve det og se, hvor dynamisk og effektiv denne metode er. Desuden hjælper dette system også med at regulere varmetab og fugtighed.

Resultatet var et usædvanligt men interessant hus. Det har mange iøjnefaldende træk, og de fleste af dem er relateret til konstruktion og til den faktiske struktur og design af huset.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar