Interview med Alia Bengana, en Paris-baseret arkitekt

Vi vil holde denne intro kort og kort, så du kan komme direkte til at læse dette interview med Alia Bengana, en arkitekt fra Paris. I Algier og uddannet i Paris er det ofte sagt, at hendes talent kommer fra deres familie.

Del venligst din baggrund med os, hvor er du fra?

Jeg blev født i Algeriet og flyttet til Paris da jeg var femten. Jeg var færdig med gymnasiet i Paris og begyndte derefter mine arkitekturstudier. At komme fra Algeriet var en stor ændring i mine teenagere, men fransk var allerede mit modersmål, så jeg følte aldrig, at jeg var nødt til at tilpasse mig til en anden kultur, da fransk sprog allerede var en del af min kultur. Jeg begyndte virkelig at føle mig godt tilpas i Paris på arkitekturskolen, omgivet af meget åbne sindede elever og lærere. Under mine studier tilbragte jeg et år i Rom og havde mit første arbejde i Barcelona. I dag har jeg både statsborgerskaber, fransk og algerisk, og jeg føler mig virkelig europæisk med en stærk nordafrikansk arv.

Hvordan kom du ind på dette felt? Hvornår vidste du, at du ville være arkitekt?

Jeg havde mulighed for at vokse op i et hus designet af en meget talentfuld fransk arkitekt Fernand Pouillon, som arbejdede i Algeriet i 70'erne. Han var en ven af ​​mine forældre og hjalp dem til at vende en gammel nordafrikansk traditionel gård, de havde arvet til et moderne hus, samtidig med at den åndede den gamle bygning. Desuden var mine forældre gode kunst- og arkitekturelskere, selvom de begge var jurister. Så jeg tror, ​​jeg var følsom over for dette område siden jeg var barn, og da jeg skulle vælge et universitet efter gymnasiet, tøvede jeg ikke.

Hvor finder du din inspiration?

Min inspiration kommer hovedsageligt fra mine rejser, jeg rejser ganske ofte både til arbejde og fritid. Jeg elsker også kunst, fotografi og biograf, der også er inspirationskilder. Jeg bruger tid i boghandlere til at købe eller høre nye bøger, og jeg læser hver måned arkitekturbladet som enhver arkitekt jeg gætter på. Jeg begyndte for et par år siden også at konsultere blogs. Inspiration kommer fra mange kilder forhåbentlig!

Kan beskrive lidt dit første projekt?

Mit første arkitekturprojekt var et familiehus i Algeriet, som jeg begyndte at designe i 2003, da jeg arbejdede for et arkitektkontor i Paris, og jeg planlagde endnu ikke at åbne min egen praksis. Det var en mulighed, jeg ikke ønskede at gå glip af, så jeg designede huset efter arbejde og i weekenderne.

Jeg var virkelig inspireret af Souto de Moura portugisiske huse, såvel som Algiers traditionelle medina huse. Huset er bygget på en terrasseret appelsinlund prydet med nogle hundrede år gamle palmer. Huset hviler på en base af gule sten, i en eksisterende kontinuitet af terrasser. Bygningen i hvid beton giver indtryk af at blive udviklet kun på scenen og dermed reducere dens indvirkning på terrænet. Huset er designet til at bevare det eksisterende grønt så meget som muligt: ​​således er hovedindgangen placeret langs en stenmur, som trænger ind i en dobbelt højde plads, udføres ved at klatre trapper direkte inline med et palme, der ses i sin helhed gennem en glasvæg.

Alle åbningerne af huse er designet aspaintings åbne for den omgivende natur, indrammet af palmer, appelsintræer oryuccas.

Specielt opmærksom på miljøpåvirkningen: regnvandet opsamles på taget mod nord og tilslutter havenes vandingsanlæg, mens terrassevandet omdirigeres til sydsiden og strømmer gennem gargoyles i gamle fliser, der er bjærget i Algiers landside. Vandstrømmen fra terrassen tjener således til at skylle bougainvillea plantet langs bunden. Bunden af ​​væggen, meget tyk, isolerer stueetagen fra varmen om sommeren, mens betongulvet er tværgående ventileret.

Jeg har bemærket, at du ændrer kontoret. Kan du snakke om den nye placering og design. (Et billede til dette).

Jeg flyttede lige til et nyt kontor tæt på Place de la République og Canal Saint Martin i Paris. I Paris deler arkitekter ofte mellemrum. Dette er en 250spm loft, og vi er 4 kontorer. Jeg elsker at arbejde sammen med andre arkitekter, selvom alle har deres egne værker. På denne måde kan vi dele erfaringer og undertiden lave konkurrencer eller arbejde sammen.

Hvad er det mest frustrerende aspekt af dit job som designer? Og den mest givende en?

De to mest frustrerende aspekter går ikke sammen med en klient og beskæftiger sig med ikke-professionelle byggeselskaber eller håndværkere.

For kunderne er det heldigvis meget sjældent sket for mig, men det er ikke frustrerende at være i stand til at kommunikere, eller hvis du ikke forstår dit design. Et andet hårdt aspekt i psykologien, når du designer et hus, du rører ved intimitet, og nogle gange må du være både diplomat og psykolog for at kunne klare din klient, og vi er ikke uddannet til det!

Den mest givende er at have en glad klient og samarbejde med en stor håndværkere, der er i stand til at realisere dine designs og være en del af designprocessen, der tilbyder en teknisk løsning, du ikke ville tænke på.

MoreINSPIRATION
  • Dynamisk Bygningsdesign - Paris, RATP Formationscenter af Stephane Maupin Architectes
  • Interview med Amanda og Lyn Gardener fra Gardener & Marks
  • Interview med Kara Smith - præsident / partner på sfa design

Jeg tror, ​​at et godt projekt er et godt design kombineret med en god relation og udveksling med en klient såvel som med håndværkerne.

Du har gennemført mange lejligheder renoveringer gennem hele verden. Hvordan arbejder du med små rum?

For små rum forsøger jeg at designe så mange specialfremstillede møbler som muligt, når budgettet tillader det for ikke at skulle købe nogen skabe. Jeg forsøger at slippe af med cirkulation eller korridorer for at få så meget plads som muligt. Jeg betaler altid stor opmærksomhed på døre, jeg forsøger at få dem til specialfremstillede ikke på standarddimensionerne, tyndere og højere eller nogle gange gulv til loftdøre som om de var åbne eller glide vægge. Tricket er at forsøge at give indtryk af, at rummet er større end det egentlig er.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Jeg gjorde en uddannelse i CRATERRE, jordarkitekturinstituttet i Grenoble omkring et år siden, og jeg er ved at begynde at designe et hus i jordsten i en oase i Algeriet. Jeg håber jeg kan udvide min viden i jordarkitekturen. Jeg vil gerne svare på en offentlig konkurrence med en af ​​mine venner i Paris for at få adgang til større projekter. Jeg vil også gerne fortsætte med at lave interiørdesign, som jeg elsker også, men jeg vil gerne have det til at være omkring 50% af min aktivitet.

Fortæl os noget usædvanligt, der skete i din karriere.

For 3 år siden blev jeg bedt om af en klient at designe et hus, da vi startede værkerne, bad kunden mig om at vælge møblerne og til sidst at købe dekorationsgenstande, linned, tallerkener samt malerier og fotografier på væggene. Jeg valgte møblerne i Kina, designet del af det, jeg var nødt til at rejse til fabrikken i Hong Kong for kvalitetskontrol og at beskæftige mig med eksportvirksomheder. Det var rigtig sjovt at tænke på alt, fra betonvægge til teskefulde, og jeg er ikke sikker på, at en sådan oplevelse vil ske nogle gange snart igen. Vi gennemførte huset i april 2011, og klienten virker ret tilfreds med det.

Hvad er din yndlingsbog / magasin om design? Hvad med dit yndlingssted?

Mit favoritmagasin er DETALJER. Jeg kan også godt lide noget fransk arkitekturblad som ECOLOGIK, MAISON A VIVRE, LE MONITEUR. Når jeg rejser til Italien køber jeg altid ABITARE. For at få nogle ideer om farver og nye udsmykningstendenser læser jeg nogle gange ELLE DECO.

For hvad angår webstederne, mine favoritter er archdaily.com og disseen.com, jeg kan lide designmilk.com til design.

Hvad anbefaler du for dette år?

Jeg var for nylig på Milano møbler fair og opdagede en meget talentfuld og allerede velkendt ung japansk designer OKI SATO, hans firma hedder NENDO.Jeg var virkelig imponeret over lysheden og renheden af ​​hans designs og genstande. Jeg ville virkelig anbefale at opdage hans arbejde .

Hvilke råd har du til unge designere eller arkitekter, der læser dette interview?

Jeg ville råd til at rejse og arbejde så meget som muligt i udlandet for at åbne deres mening for anden kultur, arbejdsvilje og sprog.

Hvis du skulle beskrive dit arbejde i tre ord, hvad ville disse ord være?

Tålmodighed, psykologi, diplomati!

I sidste ende fortæl os hvordan du vil ændre verden, hvis du ville have det til et bedre sted.

Mange store arkitekter forsøgte at ændre verden takket være utopiske byer og design. Jeg er en stor fan af RURAL studio, for eksempel som udviklede huse kaldet "jordskibe" i 70'erne helt grumset, tror jeg, han er en af ​​pionererne i den stigende interesse for bæredygtig arkitektur i dag.

At gøre verden bedre er ikke et spørgsmål om store ting, alle kan ændre tingene på deres skalaer. At bygge mere bæredygtigt på min lille skala kan bidrage til det, selv om jeg tror, ​​at bæredygtighed altid har eksisteret, er det et spørgsmål om at observere traditionelle måder at bygge igennem verden over.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar