10 fantastiske arkitektoniske lektier fra Frank Lloyd Wright

Født den 8. juni 1867 Frank Lloyd Wright er ikke kun en af ​​verdens største arkitekter, men han var også den mest produktive, kontroversielle såvel som inspirerende. Han var en forfatter, en kunstsamler en filosof og en visionær, og alle inspirerede hans tilgang til hans håndværk. Han er kendt for fire bygningstyper. Han blev udtænkt af Prairie Style, som blev født ud af hans overbevisning om, at vi havde brug for færre, større rum, der flydede lettere, hans modsætning til den stive viktorianske æra arkitektur. Derfra blev Textile Style født, hvilket førte vej til den organiske stil og derefter den usoniske stil. Hans overbevisning om, at bygninger skal laves fra jorden og gavne jorden inspireret det meste af hans arbejde. Disse overbevisninger, avant garde for hans tid, praktiseres og æres stadig i dag.

1. "Arkitekten skal være en profet ... en profet i den sande betydning af udtrykket ... hvis han ikke kan se mindst ti år fremover, skal han ikke kalde ham en arkitekt."

Frank Lloyd Wright var klart en mand forud for hans tid. Udformningen af ​​mange af hans hjem var engang lette år forud for deres tid, og folk havde ofte svært ved at forstå hans syn, men næsten alle vores moderne konstruktioner sætter til at bruge de idealer, han troede at være så vigtige.

Frank Lloyd Wright Portrætfoto

2. "Enhver stor arkitekt er - nødvendigvis - en stor digter. Han må være en stor original tolk af sin tid, hans dag, hans alder. "

Frank Lloyd Wright blev først kendt for sin Prairie Style of Architecture, som indeholdt lavt tagede tag, overhængende taggrunde, en central skorsten og åbne gulvplaner, som han troede var modgift til den indesluttede lukkede arkitektur i den victorianske æra. Derefter fortsatte han med at etablere tekstilstilen, der tog en endnu mere lineær tilgang sammen med indflydelse fra den mayanske arkitektur, hvilket ville føre til, at Wright mest er kendt for organisk arkitektur, der stammer fra naturressourcer kombineret med indflydelsen af ​​japansk arkitektur. Den organiske stil førte derefter vej til den usoniske stil. Det er klart at se, hvordan hver stil er vokset og udviklet sig fra sin forgænger.

Frederic C. Robie House af Frank Lloyd Wright

3. "Der skal være så mange (stilarter) af huse, da der er typer (stilarter) af mennesker og så mange differentieringer som der er forskellige individer. En mand, der har individualitet, har ret til sit udtryk og sit eget miljø. "

Frank Lloyd Wrights værker har en unik individuel stil. Af hans varierede stilarter ser ingen to boliger eller bygninger ud ens.

Frank Lloyd Wright hjem og studie eg park

4. "En bygning skal synes at vokse let fra sit websted og være formet til at harmonisere med omgivelserne, hvis naturen er åbenbaret der."

Det skal bemærkes, at bygningerne arkitekten, der er opført i den vestlige del af USA, er meget forskellig i natur, stil og materiale end de bygninger, han designede i Arizona, Los Angeles og Pennsylvania. Hver stil er lige så unik som landets make-up er anderledes.

Frank Lloyd Wrights eget hjem i Arizon, Taliesin

5. "Intet hus skulle nogensinde være på en bakke eller på noget. Det skulle være af bakken. Tilhører det. Hill og hus skal leve sammen, hver den lykkeligere for den anden. "Ingen steder er dette mere tydeligt end i hans organiske arkitektur. Måske er dette mest sant for hjemmet Fallingwater, hvor hus og land virkelig er blevet fusioneret til at blive en.

Fallingwater af Frank Lloyd Wright

6. "Moderkunst er arkitektur. Uden en egen arkitektur har vi ingen sjæl i vores egen civilisation. "

Frank Lloyd Wright bygget efter hans vision om, hvad fremtiden ville være. Han så behovet for hjem til at være mere flydende, mere åben, mere levedygtig og mindre tilbageholdt. Han forudså behovet for at bygge fra jorden og til jorden. Hans arkitektur dokumenterede begge en tid i historien og lykkedes endnu at skubbe konvolutten med sin moderne filosofiske tilgang til bygningens fremtid.

Fallingwater Detaljer

7. Følgende blev fortalt til Mike Wallace, amerikansk nyhedsmaskine og tv-reporter, i 1957: "Jeg vil gerne have en gratis arkitektur. Jeg vil gerne have en arkitektur, der tilhørte hvor du ser det stå, og var en nåde til landskabet i stedet for en skændsel. Og de breve vi modtager fra vores kunder fortæller os, hvordan de bygninger, vi har bygget for dem, har ændret karakteren af ​​deres hele liv og deres hele eksistens. Og det er anderledes nu end det var før. Nå vil jeg gerne gøre det for landet.

Og han gjorde det helt sikkert. Mike Wallace forstod ikke ordet, og Wright måtte forklare, at dette udtryk betød fra naturen, at organisk arkitektur faktisk var en naturlig arkitektur. I dag femogfyrre år senere forstår vi endelig, hvad arkitekten talte om så lidenskabeligt for et halvt århundrede siden.

Taliesin West House

8. "Den gode bygning er ikke en, der gør landskabet ondt, men det gør landskabet smukkere, end det var før bygningen blev bygget."

Wright stod for rene linjer og enkelhed. Han mente, at en velbygget bygning supplerede det miljø og omgivelserne. Han kunne ikke lide den indviklede detaljer og besværlighed af de arkitektoniske stilarter, der gik forud for ham.

Walter H. Gale House, designet af Frank Lloyd Wright

9."Arkitektur er liv, eller i det mindste tager livet i sig form, og derfor er det livets rigtigste rekord, som det levede i verden i går, som det er levet i dag eller nogensinde vil blive boet."

Arkitektur er måske den sandeste dokumentation for, hvordan en civilisation har levet og udviklet sig. Kunst fortæller historien om et øjeblik. Arkitektur fortæller historien om fortid, en gave og en fremtid. Vi tager fra det, udvikler sig, vokser og bevæger os fremad. Kig på dagens moderne huse. Kig på deres lige linjer, deres brede åbne rum, de nederste tage og hvordan de sømløst integreres med de varierede geografier og landskaber. Vi ser uden tvivl en lille smule af Frank Lloyd Wright i hver af disse bygninger.

Jacobs House af Frank Lloyd Wright

10. "Moderkunst er arkitektur. Uden en egen arkitektur har vi ingen sjæl i vores egen civilisation. "

Frank Lloyd Wrights vigtigste bidrag til arkitektur såvel som til kunst og samfund er uden tvivl The Guggenheim Museum i New York City. I denne bygning er en historie af mennesker, tid, kunst og arkitektur alle forenet. I dette moderne bygning, der fejrer sit 50 års jubilæum i år, eksisterer kunst, videnskab, natur, arkitektur og antropologi fredeligt. I denne bygning er Wright banebrydende med tendenser, som arkitekter i dag fortsætter med at omfavne. En sand visionær, Wright var arkitekt af sin tid, godt forud for hans tid.

Guggenheim Museum New York

Frank Lloyd Wright var en visionær og kontroversiel. Han var berømt for sine overbevisninger og overbevisninger. Hans idealer, ord og fremsyn fortsætter med at blive inspireret til alle kunstnere og håndværkere i dag. Kigger du på dagens moderne bygninger, kan du ikke se Frank Lloyd Wrights indflydelse? Hvilke tror du at have de mest slående ligheder?

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar