En tur til verden af ​​stilfulde spiseborde

Hvis du skulle designe en ny spisestue lige nu, hvilken slags bord ville du vælge det? Spørgsmålet er ikke så simpelt som det kan synes. Spisebordens verden er ikke reduceret til bare de sædvanlige typer med rektangulære toppe og træben. Spisebordene kommer i en bred vifte af design, stilarter, størrelser, farver og finish, og de har hver især et sæt unikke egenskaber, der gør dem specielle. Hvis du stadig er indstillet på standardlooket, kan et af følgende designs ændre dig.

Spiseborde med rektangulære toppe

Dette er den mest almindelige type spisebord. Den rektangulære top er meget alsidig og meget praktisk i de fleste hjem og miljøer.

Rektangulære spiseborde er særligt praktiske i rum, der er lange og smalle. De passer til denne slags layout uden at gøre værelset til at virke endnu mindre.

Der er mange forskellige måder at dekorere rundt på et rektangulært spisebord. For eksempel tilføj et rektangulært område tæppe under det for at fremhæve geometrien.

De rene linjer og lige vinkler af et bord med en rektangulær top kan i nogle tilfælde virke lidt hårde. Du kan blødgøre udseendet med en samling stole, der har sarte kurver og glatte linjer.

Tilsvarende dekorere spisepladsen med sfæriske eller afrundede lysarmaturer. Denne trio af vedhæng lamper ser også interessant takket være deres lyse farve.

Saldoen er rigtig flot her mellem bordet og stole. Bordet har en rektangulær top, mens stolene har buede ryg og armlæn. Der er også en god kontrast af lyse og mørke toner.

Længden af ​​et spisebord kan variere ganske lidt fra model til model. Denne ser for eksempel meget slank ud og takket være sin lange og smalle top.

I dette tilfælde er der en god dialog mellem bordets overdel og stolerammerne samt mellem bordbænken og stolesædet. Så er der også kontrasten mellem de to typer spisestue.

Et rektangulært øverste spisebord er en god mulighed for et traditionelt hjem, eller hvis du vil skabe en mere formel atmosfære. Du kunne vælge at matche bordet til nogle af de andre møbler stykker eller dekorationer.

Brug bordløbere til enten at understrege længden af ​​spisebordet eller for at få det til at se mindre og mere hyggeligt og behageligt ved at placere dem vandret langs bredden af ​​bordet.

Komplet et rektangulært spisebord med bænke. Eller måske foretrækker du at have en bænk på den ene side af bordet, mens den anden side har individuelle stole.

Det rektangulære topbords hårde og ædru udseende kan blødgøres med afrundede hjørner. Disse små detaljer kan i høj grad ændre det generelle udseende af dette grundlæggende møbel.

Vælg spisebordet baseret på stilen i dit hjem og det overordnede design og indretning i rummet, du vil placere det i. Har du brug for noget traditionelt? Hvad med noget herom?

Du kan også få et spisebord til at virke mindre formelt trods dets form og design ved at supplere det med komfortable siddepladser. For eksempel kan en polstret bænk eller en lille sofa være et interessant valg.

I nogle tilfælde kan designet afvige lidt fra dets kernekoncept. Så for eksempel kan et rektangulært bord have en let buet top, og dens form kan fremhæves af den farve, det færdige eller det anvendte materiale.

I stedet for standard spisestue måske noget lidt mere komfortabelt og sofistikeret kunne gøre et simpelt bord skiller sig ud.

Der foregår meget her på trods af indretningens enkelhed. Bordets rektangulære top suppleres af et matchende lysarmatur samt ved det indrammede spejl, der lejlighedsvis læner sig mod væggen.

Udvidelige spiseborde

Du ved aldrig, når du skal bruge ekstra pladser ved spisebordet, så at have en, der kan udvide, ville komme meget praktisk. Det er godt at altid være forberedt.

Der er forskellige forskellige stilarter til udvidelige spiseborde. Dråbebladsmodellerne er ganske almindelige. Andre er lidt mere komplekse.

De fleste udvidelige tabeller ændrer deres udseende og størrelse drastisk på få minutter eller endnu mindre. Det hele afhænger af det system, der anvendes til designet.

Sidene af denne tabel falder ned, når det ikke er nødvendigt, så bordet bliver mindre, mere kompakt og har mindre gulvplads.

Nogle bordmodeller udvider kun på den ene side. Dette betyder, at du permanent kan placere dem i et hjørne eller tæt på en væg og blot hæve den ekstra sidedel når det er nødvendigt uden at skulle flytte bordet.

Du kan normalt genkende et udvideligt spisebord med sit puslespil-lignende design. Toppen er lavet af to eller flere stykker. Men det er ikke altid et tydeligt tegn på, at bordet kan udvides.

Udvidelige spiseborde er særligt praktiske i tilfælde af små boliger. De kan også være multifunktionelle og dobbelt som skrivebord eller endda konsolborde, når de er i deres kompakte form.

Ovale spiseborde

Et spisebord med en oval top er interessant af flere grunde. Først og fremmest er sådanne designs ikke meget almindelige. Desuden er deres designs normalt slanke og elegante.

Ud over de æstetiske kriterier er der ingen funktionel grund til at vælge et ovalt bord over en rektangulær. De er ikke mere praktiske eller mærkbart mere pladseffektive.

Det er dog rigtigt, at bløde kanter på et ovalt spisebord kan gøre rummet til at virke mindre formelt uden nødvendigvis at gøre det til at se mindre elegant ud.

Denne tabel er faktisk et eller andet sted i mellem ovalt og rektangulært. Det har ikke den aflange form, andre gør, men kantene er buede og glatte, så det ser rigtig sød ud.

Bortset fra den faktiske form af toppen har denne tabel noget andet, der gør det skiller sig ud. Slidsen i midten giver det et mystisk og spændende udseende.

Både ovale og runde borde er bedre til at gøre alle føler sig komfortable end rektangulære borde. De bringer folk sammen lettere gennem deres design.

Fremhæv den smukke form af et ovalt spisebord med et matchende område tæppe, der definerer området. De kan også dialogen gennem farve eller de kan komplementere hinanden harmonisk.

Der er en god dialog her mellem marmorbordet og de polstrede spisestue. Desuden suppleres den ovale form af bordet med stolens design.

Der er mange måder at lave et bord med en interessant form skiller sig ud. For eksempel gør det i kontrast med omgivelserne. Farven kan være et godt kriterium, der giver dig mulighed for at gøre det.

Round spiseborde

Runde spiseborde er de bedste til at få alle til at føle sig hyggelige og komfortable. De tillader alle at møde hinanden og på denne måde skabes en mere venlig atmosfære.

Dette er et rigtig interessant borddesign. Det ser ud til at basen er en stor planter, og der er et lille træ i midten, der vokser gennem den runde top.

Den smukke runde top af dette spisebord er fremhævet af et dejligt strålende mønster. Det virker som et godt stykke lys og skygge.

Runde spiseborde er normalt ret små sammenlignet med rektangulære dem, der kan sidde mange mennesker. I tilfælde af rundborde fokuserer man på komfort.

Et rundbord til fire kan komfortabelt passe selv i et meget lille rum. Sikker, runde toppe er ikke den mest praktiske eller rumseffektive, men de kompenserer på andre måder.

Som med alle de andre typer af borde kan det være interessant at supplere en rund med stole, der også har runde sæder eller buede design.

På samme måde skal du vælge at vise en sfærisk eller rund lysarmatur over bordet for at fremhæve deres matchende design og former.

Der er masser af runde spiseborde, der også er store. Nogle kan sidde op til 10 personer. Selvfølgelig ville et sådant bord kræve et smukt rummeligt værelse til at passe ind.

Du kan blive fristet til at presse flere stole end normalt, der normalt passer rundt om et rundt spisebord. Lad nok plads være mellem dem og husk at toppen ikke er så rummelig heller, så alle har brug for en god mængde personlige plads til at føle sig godt tilpas.

Der er en række tilbehør, der er beregnet til at supplere dette runde bord. Vægkunst og lysarmaturer er de to mest bemærkelsesværdige.

Hvis du vil have atmosfæren i spisestuen for at være hyggelig, venlig og afslappet, er et rundt bord et godt valg. Overvej at placere stole i forskellige farver eller med forskellige designs rundt om det for at gøre indretningen mere legesyg.

Det er faktisk en god ide, uanset hvilken type bord du vælger. For eksempel kan du sammensætte klassiske, vintage, skulpturelle og moderne stole og endda nogle afføring og lænestole.

Den runde glasplade af denne tabel er beregnet til at lægge vægt på det skulpturelle design af basen. Dens gennemsigtighed gør det muligt at beundre designet fra alle vinkler.

Det er svært at afgøre, hvad der er den detaljer, der gør denne tabel så usædvanlig. Stativets bund er ret usædvanlig, især da den er fastgjort til den yderste kant af den runde top. Også de snoede ben er heller ikke mindre slående.

Dette robuste og solide bord ser lidt ud som et skakstykke, især i denne sammenhæng, omgivet af disse matchende afføring. Det er et rigtig interessant og elegant udseende.

Dette er et bord med en dobbel top. Det har faktisk en hævet platform i centrum, og det er her du kunne placere et centerpiece eller samle de ting, du ikke vil have på spiseoverfladen.

Træ spiseborde

MoreINSPIRATION
  • Glas spisebord - ser lys og stilfuldt ingen ting hvad
  • 8 moderne spisebord med runde toppe og stilfulde baser
  • Stilfuld spisestue sæt og design til moderne interiører

Materiale er lige så vigtigt som størrelse eller form, når det kommer til et bord. Det rigtige materiale kan helt sikkert sætte det rigtige humør eller skabe den rigtige type indretning til værelset.

Et træ spisebord har mulighed for at tilføje varme og elegance til rummet. Live kantborde er særligt charmerende på den måde, og dette er et vidunderligt eksempel.

Uanset om bordet er lavet af massivt træ eller givet indtryk af at være bygget på denne måde, har det ringe betydning med hensyn til udseende, især hvis du også vælger at matche det til et skab eller et andet møbel.

Vi elsker enkelheden af ​​dette træbord. Den har en enkel solid top og en slank base, som giver stabilitet, samtidig med at den er praktisk og behagelig, hvilket giver masser af benrum under toppen.

Hvert træbord er unikt, ligesom hvert træ er en enestående prøve. Dette er en af ​​de detaljer, der gør træmøbler generelt så populære og så tidløse.

Match bordet til gulvet for at skabe en følelse af sammenhæng i rummet. Derefter kan du finde masser af andre måder at blande og matche ting til et harmonisk udseende.

Nogle spiseborde er designet til at fejre det materiale, de er lavet af. Denne for eksempel understreger alle de unikke og smukke ting, der normalt er forbundet med træ, såsom kornet, farven, tekstur og varme.

Selvom denne tabel ikke har en tyk og solid træplade, formår den stadig at fange materialets skønhed og charme. Den tynde og slanke top gør det let at se og mindre omfangsrig.

Brænde træets skønhed og naturlige farve ud ved at bruge den i kombination med noget kontrasterende på en måde, der ligner, hvordan denne tabel bruger sort til at fremhæve træets smukke korn.

Tabeller som denne har helt sikkert en stærk rustik atmosfære. Det har at gøre med deres elegante ruhed, farve, finish og design som helhed. I lyset af den rigtige kontekst kan et sådant design virkelig skinne.

På den anden side er design som denne bedre egnet til moderne miljøer. Vi elsker det, hver stol har en anden farve, og hvordan deres designs er også lidt diversificerede.

Visse kombinationer af materialer passer bedre til bestemte stilarter. Træ og metal combo er for eksempel perfekt til industrielle rum, selvom det også kan se dejligt ud i et rustikt eller moderne rum.

Rød og sort bringer virkelig skovens smukke honningfarve ud, så du kan måske lade denne indretning inspirere dig, når du udsmykker din egen spisestue.

Tilstrækkelig belysning kan have en lignende effekt. Faktisk er belysning meget vigtigt generelt når det kommer til spisestuer. Store lysekroner eller sæt af vedhængslys foretrækkes for dette rum.

Den enkle men skulpturelle og iøjnefaldende base af dette spisebord giver det et rigtig interessant og slående udseende. Desuden kombinerer kombinationen af ​​farver og materialer endnu mere charme til designet.

Det er også et ret dristigt og interessant design. Selv om mønsteret ikke er nøjagtigt til at dø for, betyder det, at bordet skiller sig ud på en subtil men stadig stærk måde.

Prøv at finde balancen mellem de varme og kolde farvetoner og alle de materialer, der bruges i et værelse. Et træ spisebord kunne parres med metal stole og en blanding af farver fra begge sider af spektret.

Marmor spiseborde

Marmor er et materiale med mange unikke egenskaber. Det er meget værdsat for dets antibakterielle sammensætning, der anvendes i køkkener i badeværelser. Denne detalje gør det også til et godt valg til spiseborde.

Et marmorbrød spisebord vil skille sig ud uanset stil og indretning i rummet du placerer det i. Så det kan være en god ide at holde alt andet omkring det simpelt og neutralt.

For denne tabel er toppen ikke den eneste del af marmor. Dette er et fuldt marmor spisebord med et simpelt og moderne design. Dens lyse farver holder rummet lyst og luftigt.

Der er mange forskellige typer marmor, hver med sit eget sæt unikke og specielle egenskaber. Selv om der er nogle meget dyre typer, er mange af dem faktisk meget overkommelige.

Husk at marmorborde og tællere skal behandles regelmæssigt for en god vedligeholdelse for at sikre, at de ser lige så smukke ud efter mange års brug.

Et af hovedelementerne i et marmorbord er det unikke mønster af venerne og den naturlige farve. Disse elementer gør det muligt for bordet at blive et fokuspunkt for rummet.

Som med ethvert materiale er der både fordele og ulemper at tage i betragtning, når man vælger et marmorplads spisebord. For eksempel marmor ridser lettere end andre materialer.

Du skal også huske på, at marmor pletter let, især hvis det ikke behandles ordentligt. Dette er vigtigt for et spisebord, men en mørkere farve eller et rigere mønster kan skjule bedre skjule pletterne.

Det er en interessant ide at vælge et mere usædvanligt materiale eller farve til et spisebord, der ikke er særlig stort eller ikke skiller sig ud på nogen anden måde.

Spil med kontraster for at understrege visse elementer som den naturlige skønhed af en marmorplade. Denne tabel har for eksempel en sort ramme, som er et elegant touch.

Marmor er ikke det eneste materiale, der har de hidtil beskrevne egenskaber. Andre lignende muligheder omfatter granit eller kvarts.

Små spiseborde

Størrelsen på spisebordet skal bare være lige til rummet. Et bord, der er for lille eller for stort, ville få rummet til at føle trange eller ufuldstændige. Må ikke modløses, hvis du har en lille spiseplads. Der er masser af stilfulde muligheder for små spiseborde.

Ved små mener vi et bord der kan sidde hvor som helst mellem to til seks personer. Hvis du foretrækker en modulær og fleksibel tilgang, kan du sammensætte to firkantede spiseborde til to for at få en større rektangulær, når det er nødvendigt.

Dette ville faktisk være et medium bord, selv om det i visse sammenhænge synes at være ret lille. Det har et simpelt og smukt design, som også henvises til i design af spisestue.

Hvis du vælger et lille spisebord for at spare plads i rummet, så skal du også få stole, der matcher. Måske kan du lide at bruge nogle behagelige afføring eller nogle klassiske stykker i ét stykke.

Moderne spiseborde

Moderne er et relativ begreb, der har at gøre med mange forskellige ting. Et moderne spisebord er normalt præget af enkelhed og raffinement, og disse kan opnås på mange iøjnefaldende måder.

Bortset fra den konceptuelle enkelhed i et moderne spisebord, er der altid noget der gør det skiller sig ud. I dette tilfælde er den sorte og skinnende finish, der lader toppen reflektere loftet og alt på det.

Et andet elegant eksempel er dette bord, som har en tyk og solid top og en base lavet af glas. Dette gør det ser let ud og endda gør det til at svinge.

Nogle gange kan en lille uoverensstemmelse i designet være den detalje, der sætter designet over toppen. Derfor finder vi denne tabel så interessant. Det er et almindeligt bord ligesom alle de andre bortset fra den ene buede kant.

Dette har et bord, der ser ret højteknologisk ud, og det gør det velegnet til en bestemt type decors. Udsigten giver også bordet mulighed for at passe fint i et hjemmekontor eller et mødelokale.

Det faktum, at bordet har en piedestal base i stedet for de sædvanlige fire ben giver det et særdeles elegant og stilfuldt udseende. Endvidere er kombinationen af ​​materialer en moderne og alsidig.

Mange moderne tabeller afstander faktisk fra den klassiske fire benstruktur. Denne er f.eks. Understøttet af to slanke strukturer af rustfrit stål.

Et lignende design er også præget af dette bord, men i dette tilfælde er udseendet anderledes på grund af valg af materialer og finish. Dette er et bord, der skal se robust og solidt ud.

Vi vender nu tilbage til piedestalbordet for at beundre endnu en gang deres elegance. Vi nyder symmetrien i denne tabel og også kombinationen af ​​mat sort og skinnende guld.

Alt om dette bord er simpelt, og alligevel ser det rigtig iøjnefaldende ud på grund af sin subtile charme og unikheden af ​​live-edge toppen.

Mange moderne spiseborde er designet med skulpturelle baser. Deres intricacy suppleres med en meget simpel top og på den måde skabes en god balance.

Denne tabel er spændende på en helt anden måde. I stedet for at slippe af med de sædvanlige fire ben og vælge noget enklere, har denne tabel faktisk masser af tynde ben samlet i en rektangulær form i midten.

Der er også nogle rigtig interessante variationer af det klassiske spisebord. Dette design har for eksempel en enkel træplade understøttet af fire robuste og skulpturelle ben.

Når du søger efter et moderne spisebord, kan du også lede efter noget uventet som en usædvanlig kombination af materialer, en fed farve eller et interessant mønster.

Glas spiseborde

Glas er et vanskeligt materiale, når det kommer til borde og møbler generelt. Du kan enten elske det eller hader det. Under alle omstændigheder er der nogle fordele, som alle skal genkende.

For eksempel overvælder et glasbordbord aldrig værelset uanset hvor stort det er. Det betyder, at du kan få mest muligt ud af en lille spisestue med et glasbord.

Et bord med en gennemsigtig glasplade lægger også vægt på basen mere end andre modeller. Det betyder, at du kan se efter et bord med et rigtig interessant design, sådan som noget.

Et spisebord med glasplade opretholder en rummelig og luftig stemning på værelset. Dette gør en sådan tabel til en god mulighed for et lille værelse. Selvfølgelig kan du også gøre denne tabel til centrum for et rummeligt eller åbent spiseplads.

Ikke alle glasborde er moderne og minimalistiske. Faktisk er glasmøbler ret traditionelle i sin kerne. Dette er et detaljeret design, der fejrer glasets delikatesse og skrøbelighed.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar