Origins of Dracula's Castle - Bag Mythen

Count Dracula's fiktive karakter er kendt for alle og er nok den mest populære vampyr derude. Hans slot ligger på toppen af ​​en klippe og er så uhyggelig som du kunne forestille dig. En mindre kendt detaljer er, at der faktisk er et rigtigt slot placeret i Rumænien, som anses for at være inspireret til Bram Stokers roman. Det hedder Bran Castle og du kan faktisk besøge det, når du vil.

Begyndelsen - et slot brugt som en fæstning

Så hvor meget om slottet og karakteren er inspireret af virkeligheden, og hvor meget er fiktion og myte? For at kunne besvare dette spørgsmål skal vi vide om Dracula's slot, den fra Transsylvanien.

Dens historie starter i 1388. Det var da bygningen af ​​slottet blev afsluttet. På dette tidspunkt tjente bygningen et dobbelt formål. Det var en fæstning med det formål at stoppe udvidelsen af ​​det osmanniske rige mod den pågældende region, men det tjente også som et brugerhus for hele Transylvanian-området. Først blev slottet beboet af lejesoldater.

I 1723 blev den første renovering afsluttet. Det var da det nordlige tårn blev tilføjet. Fra og med året 1836 fungerede slottet ikke længere som et hus, og dets funktion var rent administrativt. I 1886 fokuserede en rigelig restaureringsproces på at reparere den skade, der blev lidt under revolutionen i 1848, såvel som det, der blev gjort ved oversvømmelser og tiden der passerede.

Næste skridt - en kongelig bolig

Derefter fulgte en 30-årig periode (1888-1918), hvor borgets prestige svækkede. Beboet af skovfangere og inspektører, skete det ikke for meget. Ting ændrede sig i 1920, da Bran Castle blev den foretrukne bolig for Queen Mary of Romania. Hun anmodede om en komplet restaurering og renovering, som blev udført af arkitekt Karel Liman. Hele processen blev færdiggjort i 1932, da slottet blev en kongelig bolig.

Museet

Da dronningen døde i 1938 forlod hun slottet til sin datter, der mistede det i 1956, da de kommunistiske myndigheder omdannede det til et museum. Slottet blev igen genoprettet mellem 1987 og 1993. I 2006 blev det givet tilbage til prinsessens familie, og i 2009 fik de retmæssige ejere fulde rettigheder over ejendommen. De valgte at holde det åbent og gøre det til det første private museum i landet.

MoreINSPIRATION
  • Live Bran Castle Pictures
  • The Kern Residence i Castle Pines, Colorado
  • Carr Hall Castle i Yorkshire

Hvorfor Dracula's Castle? Hvad er forbindelsen?

Historien om bran slottet foreslår ikke rigtig meget hvad angår vampyrer og alle de andre fantastiske elementer beskrevet i romanen ... så hvad er forbindelsen, og hvorfor er det kendt som Dracula's slot? Nå ... det har lidt at gøre med Vlad the Impaler, der styrede Transsylvanien i en periode og var kendt som en meget grusom person. Hans dårlige ry blev påvirket af den frygtelige måde, hvorpå han håndterede en konflikt i 1459, da han dræbte hundreder og brændte ned hele landsbyerne.

Vlad Impaler havde ikke en væsentlig rolle i slottets historie, der dernæst fungerede som en fæstning. Det var faktisk hans far, hvis efternavn var Dracul, der faktisk inspirerede navnet på den fiktive karakter, vi alle er bekendt med. Forfatteren undgår at gøre en klar sammenhæng mellem hans fiktive karakter og den rumænske hersker, en række detaljer peger på, at de er ens og samme.

Dracula blev hovedpersonen i Bram Stokers roman, der blev udgivet i England i 1897. Han blev beskrevet som et væsen i et område, der hedder Transsylvanien, der boede i et slot opstillet oven på en høj klippe i Karpaterne. Selv om forfatteren aldrig besøgte Rumænien før udgivelsen af ​​romanen, og slottet beskrevet i bogen ikke ser noget som Bran Castle, er denne bygning den eneste der vaguelt passer til beskrivelsen, så det blev det virkelige liv Dracula's Castle.

Arkitektur og design af det virkelige liv Dracula's Castle

I sin oprindelige form tjente slottet som en fæstning og havde form af en uregelmæssig tetragon. Talrige ændringer blev foretaget til både struktur og design af slottet. I 1622 blev det sydlige tårn tilføjet efter planer af prins Gabriel Bethlen, og senere blev et rektangulært tårn også tilføjet i øst. Derefter blev der i perioden mellem 1883 og 1886 dækket af slottet dækket af fliser. Den vigtigste restaurering blev udført i 1920 og 1929, da slottet blev omdannet til kongelig bolig for dronning Mary og hendes familie. Kunst og møbler indsamlet af dronningen blev bevaret og senere vist i museet.

Slottet i dag

I dag er Bran Castle aka Dracula Castle et populært turistmål og et smukt eksempel på middelalderens historie. Hvert år kommer besøgende fra hele verden til at se slottet, der tilsyneladende inspirerede myteten af ​​Dracula og den store roman, den er baseret på. Perioden omkring Halloween er særlig populær på grund af temaet for hele denne legende.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar