Sådan vælger du det bedste klimaanlæg

Når du søger at købe et nyt klimaanlæg, hvor starter du selv fra? Det er selvfølgelig nødvendigt at lave nogle undersøgelser. Du skal konstatere, hvilke elementer du skal kigge efter i en AC. Disse kan variere afhængigt af elementer, der skal gøres specifikt med dig og det rum, du forsøger at ventilere.

Den nødvendige kapacitet for en AC

For at bestemme den kapacitet, du har brug for, skal du måle det rum, hvor du vil installere vekselstrømsadapteren. Det anses normalt, at du har brug for 20 Btu / hr for hver kvadratfod.

Btu eller British Thermal Unit er måleenheden for en AC's kølekapacitet. Jo højere Btu, jo mere kraftfulde AC er, og jo større området kan det afkøle effektivt. Det sædvanlige interval er mellem 5.000 og 24.000 Btu / hr.

Her er et par tip, der kan hjælpe dig med at vælge den rigtige kapacitet: Hvis dit hjem er skyggefulde, reduc Btu kapaciteten med 10%; hvis dit hjem får fuld sol, øg det med 10%; Hvis mere end to personer bruger rummet, tilføj 600 Btu / person; Hvis du installerer AC i køkkenet, skal du tilføje 4000 Btu.

Den type AC

Der er to hovedtyper AC-enheder. Den første er vinduet AC, også kendt som en enkelt enhed. Denne er den billigere version og er nem at installere. Det ventilerer varm luft gennem en slange, og den kan flyttes fra rum til rum. Bærbarhed kan være et stort plus i nogle tilfælde.

Denne type præsenterer imidlertid nogle ulemper, som det faktum at det kan udgøre en sikkerhedsrisiko, da det kræver, at du forlader et vindue åbent for slangen. Du kan løse dette problem ved at vælge at lave et hul i væggen, selvom det stort set modsiger hele den bærbare egenskab. Desuden er typen ikke så effektiv som split unit-modeller og kan også være ret tung og vanskelig at manøvrere.

Den anden type er split-modellen. Denne er mere støjsvage end vinduesenheder og giver bedre luftfordeling. Det er også mere sikkert og mere kraftfuldt. En split AC består af to enheder. Den ene er kompressorenheden, som er installeret udenfor og den anden er indretningen.

Der er tre forskellige typer kompressorer. Den gengældende type er egnet til små og mellemstore enheder og er ret stor og støjende. Rotationstypen er kompakt og mindre støjende, og scrolltypen er den støjsvage af alle såvel som den mest effektive.

Ulemperne ved split-enheder inkluderer det faktum, at split modeller er dyrere og kræver permanent montage på ydersiden af ​​en professionel.

Ud over disse til hovedtyper er der også en tredje kategori, herunder mini spit eller kanalfri enheder. Disse er en slags hybrider mellem en vinduesenhed og en central AC. De har en lille kondensator, der går udenfor og er forbundet til en fordamper højt på en væg. Det gode ved dem er, at du kan have flere enheder i forskellige zoner i huset. Ulempen er imidlertid, at du enheder er dyre at købe og installere.

Tilbehør / ekstra funktioner

MoreINSPIRATION
  • Hvordan vælger du de rigtige gardinestænger?
  • ARTCOOL klimaanlæg fra LG
  • Sådan vælger du den rigtige badekar til dig

Før du køber et klimaanlæg, skal du også være opmærksom på nogle af de mindre detaljer. For eksempel er der tre hoved forskellige typer af filter, som en AC kan have. Der er den elektrostatiske type, der fjerner støvpartikler og er godt for dem med allergier, ioniseringsfilteret, der fjerner støv og bakterier og den anti-svampeart, der fjerner bakterier. Vælg den, som du synes er bedst for dig og dem, der bruger vekselstrømmen.

Ud over filtre kan nogle AC-enheder også leveres med en affugter samt en række andre tilbehør eller funktioner. Et andet eksempel er nattilstanden, som giver dig mulighed for at gå i seng med vekselstrømmen uden at frygte nogen sundhedsrisici. Nogle AC-enheder har også timere, som kan være nyttige i nogle tilfælde og selvfølgelig fjernbetjeninger.

AC fordele og ulemper

Nu hvor du har en bedre ide er hvad du skal kigge efter i en AC, måske ville det også være nyttigt at kende nogle få generelle fordele og ulemper forbundet med disse enheder. For det første kan AC-enheder beskytte mod varmelateret sygdom og død. Dette er faktisk en no-brainer.

Derudover er det velkendt, at en AC kan hjælpe dem med allergi og astma. Luften er ikke kun kølig, men også filtreret og renere end det, der kommer gennem et åbent vindue. Der er også specielle filtre, du kan bruge i disse tilfælde.

Men som praktisk og ok som en AC kan være, er det også forbundet med et par ulemper. Man ville være, at det kan forårsage vejrtrækningsproblemer, der virker som et paradoks, da det skulle rydde luften fra støv og bakterier. Faktisk kan en AC-enhed være en stor kilde til bakterier, skimmelsvamp og svamp, hvis filtre ikke rengøres regelmæssigt, eller hvis enheden ikke er installeret korrekt. Så selvom det helt sikkert kan hjælpe med sundhedsrelaterede problemer, er der visse parametre, der skal respekteres.

AC-enheder kan også forårsage sygehusets syndrom. Symptomerne omfatter svimmelhed, tørt hals, kløende øjne og kvalme.

Vekselstrøm alternativer

Mens en AC kan helt sikkert hjælpe, er det ikke den eneste måde, hvorpå du kan afkøle og ventilere et rum. Et par alternativer, du kan prøve, er at bruge en fan, og hvis det ikke er godt nok, kan du også placere en lav skål fyldt med is foran den.

En anden ide er at sprøjte dine gardiner med koldt vand og bruge dem til at dække vinduets åbning. De vil lade en dejlig kølig brise og de holder luften i kølig og åndbar.

Hvis du har besluttet ikke at bruge en AC, bør du lære at bruge dine vinduer til højre. Hold dem lukkede, når solen er op og åben dem om natten for at lade den kolde luft komme i.

Der er også mulighed for at bruge en DIY AC. Du skal være meget forsigtig med denne mulighed og at se efter designs, der passer til dit rum.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar