Ingenious Orthogonal Orange Cube med innovativ arkitektur

Den gamle havnezone i den franske by Lyon blev prydet med en fascinerende ortogonale terning, hvor et kæmpe hul blev hugget, hvilket skabte de rette forhold for lys, luftcirkulation og synspunkter. Orange Cube-projektet kombinerer rum til kommerciel og kulturel udvikling, som hovedkvarteret Cardinal Group eller Design Showroom RBC. Den bæredygtige arkitektur indeholder elementer, der samarbejder for at skabe et alsidigt rum med kontorer, design showrooms og en stor stueetage terrasse med forbløffende udsigt over Lyon, la Fourvière og Lyon-Confluence. Jakob + Macfarlane Architects har valgt en orange lakering, der har forbindelse til blymaling, en industriel farve, der ofte bruges til havneområder. De 5 niveauer af strukturen gennemtrænges af et hul "piercing bygningen vandret fra flodsiden indad og opad gennem tagterrassen. For at skabe tomrummet arbejdede Jakob + MacFarlane med en række volumetriske forstyrrelser, der var knyttet til subtraktion af tre "koniske" mængder afsat på tre niveauer: facadeets vinkel, taget og indgangsniveauet. Disse forstyrrelser skaber mellemrum og forhold mellem bygningen, dets brugere, stedet og lysforsyningen, inden for et fælles kontorprogram.”

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar