Flytende vægge og hemmelige møbler: Den herligt fleksible arkitektur af en Didomestic-lejlighed

Det er rigtigt. Du læser det rigtigt. Flytende vægge og hemmelige møbler. Det lyder som noget ud af en gammel sci-fi-film, ikke? Men sandheden er, at denne kompakte lejlighed i Madrid er både ultramoderne og ensconced i virkeligheden.

Lejligheden, der blev oprettet på loftet af en gammel bygning, blev designet af den spanske studio Elii Architects for at maksimere den begrænsede kvadratmængde ved at skabe fleksible værelser og møbler. Hvert rum kan omarrangeres eller tilpasses til forskellige formål - en persontids tid eller en mangefemsfest.

De glasvægte vægge kan naturligvis bevæge sig. Men lejlighedens arkitektoniske fleksibilitet stopper ikke der. Garderobeskabe er indbygget i væggene (med døre, der er imponerende camoufleret som en del af væggen), et spisebord, komplet med bænke, kan sænkes fra loftet og derefter "putte væk" igen, og toiletartikler er stuvet i et hemmeligt gulvrum . Som om det ikke er nok, kan en sving, diskobal og hængekøje komme ud af loftet for en ekstra dosis sjov og afslapning.

Materialer, der anvendes til lejligheden, er en effektiv blanding af lyse og moderne (glas, blågrøn, lyserød og masser af hvid) og mere robuste skove (bjælker og eksponeret krydsfiner). At holde designmaterialerne konsekvente gennem hele rummet hjælper med at opretholde fleksibiliteten - uanset om lejligheden er åbnet helt eller opdelt, er designet flydende og sandt.

Vi havde mulighed for at interviewe arkitekterne i dette kreativt funktionelle rum. Her er hvad de sagde:

Homedit: Beskriv din designproces i denne struktur - hvor begyndte det hele?

Elii: Alt var tænkt på på samme tid. Under alle omstændigheder var der nogle elementer, der betingede forslaget. F.eks. Er lejligheden meget lille.

Homedit: Startede du med strukturens skal, så udfyldte emnerne? Eller var katalysatoren den lukkede centrale trappe?

MoreINSPIRATION
  • Mystisk lejlighed, der skjuler hemmelige rum bag sine hvide paneler
  • Lejlighed med stilfulde møbler og hvide vægge
  • Hyggelig Melbourne lejlighed med hvide vægge og træmøbler

Elii: Trappen er indstillet i midten af ​​to grunde: Det er det eneste punkt, hvor der er tilstrækkelig højde til at komme igennem, gennem Mansard, den øverste del. Og trappens centrale placering tillod meget forskellige konfigurationer for panelerne.

Homedit: En indendørs hængekøje, sving og diskobal er sjove detaljer. Var de tilføjet i de senere dele af designet, eller var de med til at diktere designet noget?

Elii: Nej, de var en del af begrebet huset. Vi kunne godt lide ideen om at inkludere nogle "ikke-indenlandske" elementer i det indre af huset. Ting, som du ofte ikke har hjemme, men som du altid ville have ønsket, og som kan gøre et øjeblik af hverdagen til et specielt øjeblik. Det er en del af husets hovedide: "et hjemmebiograf." Jo flere forskellige funktioner, jo flere forskellige muligheder kan du vise hjemme. På den måde kan din stue omdannes til en diskotek eller til et picnicrum.

Homedit: Hvordan valgte du de materialer, du brugte - fra de lyse turkismetaltrapper til det rå krydsfinerloft og hylderne?

Elii: Alle materialer blev valgt hos kunden. Hun beskrev sig som et tungmetal, der er meget glad for Hello Kitty. Vi forsøgte at respektere hendes smag og oversætte den til æstetiket på stedet.

Homedit: Hældningen af ​​loftet på anden sal er ret stejl og i dele, ret lavt, men rummet synes stadig brugbart. Hvad var nøglen i dit design for at opnå denne tilsyneladende modsigelse?

Elii: Faktisk er det super stejlt. Strategien var at stoppe gulvet i den øverste del i ca. 3/5 af størrelsen. På den måde opnåede vi en dobbelt højde.

Homedit: Man får en fornemmelse af, at hver kvadratmeter væg eller loft er magisk mere end det ser ud til. Er der endnu flere opbevaringsmuligheder gemt usynligt, eller er dette hjem designet til den iboende minimalistiske?

Elii: På den ene side udnyttede vi mest pladsen, hvilket er meget vigtigt i en sådan lille lejlighed. På den anden side gør du huset til at blive en slags legetøj. Der er mange hemmelige rum. Vi kan ikke afsløre alle hemmelighederne i huset.

Homedit: Tror du, at de indbyggede, men fleksible komponenter i dette hjemmedesign synes at være begrænset eller befriende til beboeren over tid?

Elii: Hun er forelsket i rummet.

Homedit: Vi kan helt sikkert se hvorfor. Det er unikt, det er inspirerende, det er smukt.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar