Steampunk Coffee Shop kommer til livet gennem kinetisk energi

Set i byen Cluj Napoca, i Rumænien, er denne smukke perle en helt overraskelse. Enigma Cafe and Bar er et sted som ingen andre, og det skyldes alt det ukonventionelle design. Det er et sted fuld af intriger og mysterium, en designstrategi, som 6th Sense Interiors tager til rangen af ​​kunst.

Designstudioets 9 års erfaring er styret af en masse kreativitet og en stor kærlighed til æstetik, men ikke uden at give ergonomi og funktionalitet den del af opmærksomhed, de definitivt fortjener. Hvert projekt er en ny udfordring, og hvert design er unikt, om det følger de nyeste trends eller går tilbage i tid for at udforske glemte detaljer.

Enigma Cafe har et unikt design og en vidunderlig indretning, der kommer levende gennem kinetisk energi. Indtast dette Steampunk Universe, og du vil føle at indtaste tid selv. Det er fordi designet er inspireret af ideen om tidsrejse.

Gæsterne hilses velkommen af ​​en robotmand, der pedaler en cykel. Han har en gennemsigtig kranium, der lader dig se energien stige igennem. Han er i konstant bevægelse og bliver aldrig træt. Men dette er bare et antydning af, hvad der kommer, når du går dybere ind i baren.

Det mest imponerende indretningselement skulle være et meget stort ur placeret på væggen i den fjerne ende af caféen. Uret dækker hele væggen og mens størrelse alene ville være nok til at gøre det skiller sig ud, er dets design mere komplekst end det.

Uret er ment som en metafor af tid og en måde at give et indblik i tid selv. Tusindvis af hjul i forskellige størrelser bevæger sig alle samtidig, alle designet til at fungere som en metafor for tidens forløb. Træfeltet og LED-båndet, der belyser kanten af ​​rammen, er der for at tilføje et varmt og også dramatisk tryk på hele designet.

MoreINSPIRATION
  • En Cape Town Shop fremmer fremragende kaffe gennem et Steampunk Design
  • Den Quirky Coffee Shop, der plejede at være en Alleyway
  • Martyrlampen - et energibesparende projekt

Designere forklarer deres vision for dette ur og siger, at fordi tid er en maskine, har den brug for en energikilde til at arbejde. Den energikilde er en motor placeret på forsiden af ​​baren. Motoren fungerer som et stikkontakt til uret.

Der er mange andre interessante designelementer, der gør denne cafe bar speciel. Hvis du ser op til loftet, opdager du interessante mønstre, der minder om en labyrint. De er der for at færdiggøre indretningen og tilføje endnu et filosofisk twist til designet.

De forskellige bevægelige stykker spredt over hele linjen understreger det koncept, at projektet er baseret på: tid og dens fortsatte passage. Men for fuldt ud at værdsætte dette projekt skal du se hele billedet.

At gå vild i alle de små og interessante detaljer er let og fristende, men hvis du tager et skridt tilbage og ser på det hele, kommer du til at forstå historien, dens betydning og for at afsløre mysteriet bag de forskellige individuelle detaljer. Det er da det bliver klart, at denne cafe er en stilfuld hyldest til tid og bevægelse, der bruger Steampunk-indretningen til at bringe alt til liv.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar