Overgangsdesign: Hvad det er og hvordan man trækker det ud

Transitional design refererer til et rums indgriben af ​​moderne og traditionelle elementer. Billedkilde: Clarum

Vi ved alle, at overgangen betyder at flytte fra et sted til en anden. Men hvad betyder det med hensyn til indretning? Udtrykket "overgangsdesign" bruges ofte af indretningsarkitekter til at afspejle et rums indgriben af ​​moderne og traditionelle elementer - i det væsentlige at kombinere to stilarter i ét rum, hvilket resulterer i et sammenhængende design.

Hvorfor skal vi bekymre os om overgangsstil? Fordi det er en varm trend. Designere ser en drastisk stigning i antallet af klienter, der ønsker at smide reglerne ud af vinduet og slå sammen traditionelle elementer (såsom wainscoting eller antikke møbler) og moderne, rent forede møbler.

Det er ikke nemt at trække af - men Freshome er her for at hjælpe. Her er en primer på overgangsdesign, samt tips om, hvordan man blander tilsyneladende forskellige stilarter til et kig, der virker for dig.

Dette overgangsværelse viser en blanding af maskulin og feminin detaljer. Billedkilde: Amy Elbaum Designs

Hvad er overgangsdesign?

Som vi har rørt på er overgangsdesign et moderne mix af klassisk og moderne. Du kan tænke på det som blot en ny tage på en gammel klassiker, eller en yngre, mere punchy version af traditionelt design. Det er især populært blandt tusindårsgenerationen, da de vil vove sig ud og skabe deres eget frimærke.

Transitional design gifter sig med buede møbler med ligefremmende lakerede overflader, hvilket resulterer i et rum, der er lige så maskulin og feminin i naturen. Det er ikke et spredt, eklektisk rod; Den er dog kun let udsmykket med tilbehør, et rent værelse med ekstra tekstur og en neutral farvepalet.

Det kan virke svært at opnå et sammenhængende udseende, når man blander sådanne modstridende stilarter. Lad os se lidt dybere ind på, hvordan man korrekt kan tilpasse dem.

At være neutral med dine farver gør det muligt for møblerne at tage centrum. Billedkilde: Sheridan Interiors

Overgang er kunsten at blande

Succesfuldt overgangsdesign opnås ved problemfrit at kombinere en blanding af moderne og traditionel. Selvom der er mange fortolkninger af denne stil, er der en liste, der vil hjælpe dig med at opnå et godt blended overgangsudseende.

  • Bliv neutral med dit farvevalg, hvilket gør det muligt for møblerne at tage centret.
  • Indarbejde tekstelementer såsom træ, glas, lak, rattan, stof, stål og metal.
  • Begræns brugen af ​​tilbehør; Du tilføjer kunstfulde detaljer gennem din blanding af møbler og stoffer, og du ønsker ikke at forvirre øjet.
  • Vælg effektive kunst, men brug det sparsomt. I de fleste tilfælde er et stort stykke på væggen bedre end et arrangement af små stykker.

Mens dette køkken har en moderne stemning, lækker sine varme trægulve og skabe sig traditionelt. Billedkilde: Photoklick

Sådan skaber du en sammenhængende overgangsstil

At skabe et sammenhængende overgangsrum kan være udfordrende. Her er nogle ideer til at blande overgangsmæssige elementer rum for rum.

  • I spisestuen: Brug et moderne spisebord og stole, men polstret stolene i et traditionelt stof. Alternativt kan du bruge traditionelle møbler og kompensere dem med moderne belysning, såsom stål vedhæng med udsatte lyspærer. Classic wood wainscoting kan være en anden traditionel funktion i en ellers moderne spiseplads.
  • I soveværelset: Upholster et tuftet, buet hovedgærde (et traditionelt element) med et stålgrå stof (et mere moderne element). Eller flank et traditionelt hovedgærde med moderne kubistabeller og slanke metallamper.
  • I køkkenet:Hvis dine køkkenskabe allerede er traditionelle i naturen, og du ikke ønsker at udskifte dem, skal du bruge en stærkere hånd med moderne tilbehør. Overvej at tilføje moderne vedhængslys over din ø eller erstatte øen med et lakeret stykke. Stålplader kan også tilføje et moderne udseende til et ellers traditionelt køkken.
  • På badeværelset: Brug glas, metal, keramik og træ til et moderne touch. Hvis du har et traditionelt clawfoot kar, skal du installere moderne fliser eller arrangere traditionelle fliser i et chevron mønster.
  • I stuen: Hvis du har traditionelle arkitektoniske træk som trimmer og lister, skal du tilføje rent forede stole og sofaer, så stoffene er varme endnu neutrale i farve.

Dette badeværelse blander sammen traditionelle og moderne elementer. Billedkilde: LB Design Studio

Som du kan se, kan overgangsdesign samle to modsatte stilarter i et sammenhængende rumdesign, når det gøres ordentligt. Hvis du tvivler på din evne til at gøre dette alene, så overvej at ansætte en dygtig indretningsarkitekt for at hjælpe dig.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar