Hvad der gør en Credenza stå ud fra andre lignende møbelstykker

Begrebet Äúcredenza, Det lader til et ret prætentiøst ord, et andet navn for det, vi almindeligvis ved som skænk, buffet eller server. Men hvorfor har vi lige så mange navne for hvad der synes at være en og samme ting? Selvom lighederne er meget talrige, er der også små detaljer, der adskiller hver af disse møbler fra de andre lignende muligheder. Også de kommer hver især langt siden de først blev opfundet og mange ændringer skete over tid.

I starten var en credenza en møbeldel, hvor der blev opbevaret mad, der skulle testes for gift. Dette var et ritual udført, før man betjente vigtige mennesker og aristokrater. Dengang havde credenza ingen ben. Mere moderne design som den til Blade Credenza, viser nogle designtransformationer. Denne har store døre lavet af et enkelt bord af elm træ og messing dør trækker. Den sidder på en stålramme belagt i antik messing, og det giver det en slank figur.

Betegnelserne credenza, skænk, buffet, server og jævn konsol bruges i dag udveksling af både møbelproducenter og butikker. Skelnen mellem disse stykker, som engang var at definere, er nu kun formaliteter, der ofte overses. Der er stadig nogle detaljer der. Odessa kabinet er tættere på at være en skænk end noget andet. Det har elegante, skarpe, koniske linjer og poleret bronze top og sider.

Skænk har normalt korte ben og i nogle tilfælde går de endda helt ned til gulvet. Også den traditionelle slags viste nogle gange en hutch øverst, som blev brugt til visning af Kina og andre ting. Moderne skænderier som denne fra Fiona McDonald har lidt til fælles med de originale designs. Ikke desto mindre opretholder de livets ånd og charme. Udtrykket skænk er den mest anvendte blandt de tidligere nævnte.

Dette stilfulde design af Zelouf + Bell viser også de fælles egenskaber på en skænk, selv om udtrykket credenza også kunne beskrive det lige så godt. Det sidder på elegante ben og det har generøse opbevaringsrum. Det er et møbel, der kan vises i spisestuen, men også i beboelsesrummet.

MoreINSPIRATION
  • Sådan dekoreres med skænke og andre lignende møbelstykker
  • Moderne Credenza Designs, der genopfinder et historisk stykke
  • Den modulære Dot møbel samling af Terence Woodgate

Nogle af de vilkår, der nu anvendes ombyteligt for at beskrive disse møbler, refererer til det samme: et relativt langt og lavt opbevaringsstykke, som normalt anvendes i spisestuen men er alsidigt nok til også at indgå i beboelsesrum og andre områder. Aponi er et moderne stykke, en del af en samling, der har et særpræget trækornsmønster, der er beregnet til at symbolisere syltetøjets sommerfuglers symmetri. Den har flotte læderhåndtag og et meget charmerende design.

Nogle moderne designs imponerer med deres multifunktionalitet. Giencoe er for eksempel en samling, der indeholder en virkelig interessant buffet / server, der mere præcist kunne beskrives nu som en drinkbar. Buffeter er dybest set enkle skænderier placeret i spisestuen. De sidder på højere ben, og de giver opbevaring til retter samt en overflade at holde dem på. De vigtigste træk ved designet er den metalformede skulpturelle form. Selv om designet er langt væk fra definitionen, er ændringerne ikke nødvendigvis dårlige, men snarere et tegn på evolution.

Servere var oprindeligt mindre og mere formelle end skænderier. De var også lettere og indeholdt skuffer eller åbne opbevaringsrum og de havde højere ben. En moderne server kan imidlertid ligner Uluru-enheden. På samme tid kan flere andre udtryk være enhed til at beskrive dette stykke. Det unikke ved det er rustfarve og skulpturelle design. Designet blev inspireret af Uluru Mountain i Australien, som har en smuk farve, der ændrer sig hele dagen.

Diamond Metamorphosis enhed er en genfortolkning af en klassiker. Designet behandler ideen om metamorfose som en evolutionær proces, og skænken søger at være iøjnefaldende og have en slående virkning på indretningen. Processen, som inspirerede det, er normalt forbundet med insekter, og dermed de indviklede 3D design accenter. Dette er et design, der efterlader det traditionelle koncept om, hvad en skænk eller credenza skal være og fokuserer på æstetik mere end noget andet.

Kald det en credenza, skænk eller endda konsol, det er faktisk, at Symphony-enheden er et vidunderligt og iøjnefaldende accent-stykke. Det blev bygget ved hjælp af polerede bras-rør, der refererer til kirkens orgelrør. Det er håndlavet og det har et eksotisk og spændende udseende. Dette ændrer imidlertid ikke meget dens funktionalitet, og enheden forbliver et godt opbevaringsstykke, der kan integreres i en række forskellige decors og indstillinger, herunder spisestuer, opholdsrum og endda gange eller soveværelser.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar