10 Ting, som naturen kan lære os om udsmykning

Se uden for dine vinduer for at lære nogle af moder naturens designtricks. Billedkilde: Works pdx

De fleste mennesker har ikke altid tid til at stoppe og lugte roserne, som det siger. Men hvis du planlægger at dekorere et rum i dit hjem, vil du måske gerne gøre det. Der er mere design inspiration i naturen end du nogensinde kunne forestille dig.

Du ville blive overrasket over, hvordan interiørdesign kan tages til et andet niveau ved at tage sig tid til virkelig at se på naturen - og ved at se det betyder det at gøre mere end at stoppe og lugte roserne.

Fra de farver, du ser til de teksturer, du kan føle, er der mange ting, som naturen kan lære os om at dekorere. Her vil du opdage ti måder, hvorpå du kan trække inspiration fra naturen for at forbedre boligets indretning.

Tegn inspiration fra naturen til dit næste dekorationsprojekt. Billedkilde: Armond Pools

1) Farvepaletter efter sæson

Ordsprogene siger, "April brusere bringer maj blomster", og der er masser af inspiration til at finde i foråret. Efter en grå vinter åbner naturen malerespanden og falder smukke farver af pinks, blues, gulerødder, appelsiner, rødder og purples, der spænder fra mørke, dristige nuancer til mere pastelfarver.

Efter foråret nyder du godt af sommerens lyse farver. Dette omfatter strålende blå himmel, lyse grønne græs og de gule stråler fra solen. Efterår er måske den mest farverige årstid, med appelsiner, røde, gule og grønne (og det er bare det, der findes i bladene).

Endelig kan du trække inspiration fra vinteren. Det er mere end bare kedeligt og kedeligt grå og hvid. Faktisk kan denne monokromatiske sæson gøre for et elegant og rent udseende køkken eller badeværelse farvepalet.

Få inspiration fra de fire årstider - forår, sommer, efterår og vinter - for at bestemme farvepaletten for dit næste design, eller skift farvepalet til din nuværende sæson.

Tegn dekor inspiration fra årstiderne og nyd udsigten! Billedkilde: FINNE

2) Naturen har nuancer, der er tonale

Når du vælger maling farver til dit næste projekt, eller endda materiale til at lave vinduesbehandlinger, så tag først kig på dine vinduer. Der er flere nuancer af hver farve, end du nogensinde kunne forestille dig.

Tag for eksempel et grønt blad. Mens mange måske tror, ​​at et grønt blad kun er et grønt blad, skal du kigge nærmere. De fleste blade, og endda blomster, har tonale ændringer, som kan forbedre et rum. Et grønt blad kan være lyst omkring kanterne, men bliver mørkere mod midten.

Du kan tage denne inspiration direkte ind i dit hjem. Mal en mur mørk på bunden og lysere på toppen, eller omvendt, skygger gradvist meget som bladet. Dette er blot en af ​​de mange måder, naturen kan lære os om at dekorere.

Selv et monokromatisk rum som dette har varierende toner eller nuancer af brun og beige. Husk naturens toner ved udsmykning. Billedkilde: RAAA

3) Naturen er mere end grøn eller brun

Når du tænker på naturen eller naturlige elementer i hjemmedesign, tænker de fleste på grønne landskaber og brune naturlige trætoner. Der er dog meget mere i naturen end farverne brune og grønne, og mere end blomster og blade.

Du kan tegne design inspiration fra andre naturlige elementer, såsom dyr. Tag for eksempel en sommerfugl. Ikke alle sommerfugle er farvestrålende, men mange har intrikate designs, med dristige mønstre og fantastiske farver. Overvej at designe en flise backsplash efter vinger af en sommerfugl.

Du kan også tage et kig på bjergene på tværs af sletterne. Disse mørke grå formationer med snødekte toppe kan give dig en fantastisk farvepalet til dit køkken eller badeværelse. Desuden tillader teksturerne i disse genstande at inspirere de teksturer, du vælger til dit hjem.

Overvej at designe en flise backsplash efter vinger af en sommerfugl eller farverne på den skiftende himmel under en storm. Billedkilde: Buckminster Green

4) Se på naturen fra et andet perspektiv

En anden måde, naturen kan lære os om at dekorere, er at se på det fra et andet perspektiv. Når du går ned ad fortovet i din by, kan du se gadelamperne over dig og derefter se ned på parkbænken sidst, for eksempel.

Denne gang skal du se på det anderledes, som om du var en myrkrus på jorden. Du vil se parkbænken først, være en meget større mere fremtrædende genstand, og lampen varer, er noget mindre og mindre fremtrædende.

Du kan anvende denne ide til din stue design. For eksempel vælge et større møbel, såsom en sofa eller chaiselong og et mindre overheadlys. Balance i design handler om forskellige størrelser, så prøv varierende højder, størrelser og former i dit design - det vil tilføje en dybde, som du aldrig vidste muligt.

Balance i design handler om forskellige størrelser, så prøv varierende højder, størrelser og former i dine designhøje vinduer, tynde vedhængslamper, store malerier osv. ... Kilde: Arent Pyke

5) Naturen har elementer, der er i bevægelse

Hvis du nogensinde har kigget ud af dit vindue mens du sidder stille inde, vil du se noget, der flytter. Uanset om det er en trægren, der blæser i brisen, eller en fugl flapper, er vingerne travlt med at nå sin destination, er noget i bevægelse.

Bring dette koncept ind i dit hjem og lær af den naturlige bevægelse, der findes udendørs.Det betyder ikke, at du har brug for noget, der rent faktisk bevæger sig.

Det betyder imidlertid, at du vil holde øjet bevæger sig langs husets vægge. Dette er især gavnligt i et lille rum, hvis du vil have det til at virke større. Dette kan gøres ved at hænge kunst på væggene fra loft til gulv samt hænge længere gardiner. Dette gør det muligt for øjet at bevæge sig og bringe rummet til livs.

Hold øjet bevæger sig langs husets vægge med varierende højder, farver og størrelser. Billedkilde: EKB Interiors

6) Modsætninger tiltrækker

Okay, så dessertlandskaber med vandfald er ikke ligefrem det bedste eksempel på gode modsætninger, der tiltrækker, men der er naturområder, der selv om modsatte virkelig kan komme sammen for at gøre noget virkelig fantastisk.

For eksempel er en regnbue, en af ​​naturens mest magiske elementer, lavet af flere forskellige farver, der ligger på modsatte ender af farvehjulet. Men når de kommer sammen, laver de et af de mest fantastiske visuelle elementer i naturen nogensinde.

Hold regnbuen i tankerne, tænk over farverne, der er modsatte på farvehjulet. For eksempel gør gul og lilla en god kombination, som også orange og blå, og selvfølgelig rød og grøn. Disse modsætninger tiltrækker og afspiller hinandens styrker, når de udsmykker et værelse.

Prøv at dekorere dine værelser med modsatte farver på farvehjulet, du kan blive overrasket af det smukke resultat. Billedkilde: Jenny Jones Tæpper

7) Textur er et vigtigt element

Det er ingen hemmelighed, at naturen er tredimensionel. Det blev opdaget for længe siden, at jorden ikke er flad, hvilket betyder, at tekstur absolut bør spille en vigtig rolle i dit hjemindretning. For eksempel overveje ruheden af ​​et træ i forhold til græssets blødhed.

Du kan have et hårdt træbord i køkkenet, eller endda som et sofabord eller endebord i din bolig, men du skal tilføje et blødt element for at kompensere det. Du kan tilføje bløde, glatte placemats til bordet eller bløde, fluffy throw pude på sofaen.

Du vil ikke have et hårdt træbord med hårde placemats, da dette kan gøre rummet føles koldt og ubehageligt. At være opmærksom på de supplerende teksturer i naturen er bare en anden lektion, vi kan lære af Moder Natur - trods alt er hun aldrig forkert!

Glem ikke at tilføje forskellige tekstelementer i dit værelse design. kig på trægardinerne, de bløde slidstole og det røde sisaltæppe. Billedkilde: Renew Properties LLC

8) Forskellige former kan være øjenfangende

Næste gang du er ude, se dig rundt på de grundlæggende former, du ser. For eksempel kan du tænke på en træstamme som et rektangel, en busk som en cirkel, en dam som en oval og en trekantet form af et fyrretræ. Det er rigtigt, at Jorden ville være et helt andet udseende sted, hvis ingen af ​​disse former var den måde de er. Det ville være kedeligt, ikke?

I det væsentlige, hvis du havde et firkantet fyrretræ og en trekantstamme, ville det bare se sjovt ud. Naturen fortæller os, at vi skal være opmærksomme på formerne af ting, vi sætter ind i et rum. Du vil have et par forskellige stykker, såsom et rundt sofabord og et firkantet underholdningscenter. Eller bordplade tilbehør som firkantede bøger og en runde dekorative vase.

Men du vil have nogle elementer til at være det samme. Hvis du vælger et rundt sofabord, skal du inkludere et andet rundt element, som runde endeborde eller runde kastepuder. Dette hjælper med at holde rummet i perfekt harmoni, men de forskellige former hjælper samtidig med at tilføje tekstur og dybde til rummet.

Hold rummet i perfekt harmoni med forskellige former som denne runde kar og sølvbord blandet med rektangel spejle, skabe og vedhæng lys. Billedkilde: Clean Design Partners

9) Forandringer i naturen kan ændre dit humør

Der er en Old Wives fortælling om, at den grå, dræbende vintersæson skaber en generel deprimerende følelse og humør, der er kendt som "vinterblåen". Men det er ikke alt, at naturforandringerne fortæller dig om dit humør.

Tænk på, hvordan du føler dig på en solskinsdag sammenlignet med den måde, du føler, når det er overskyet og regnfuldt. Chancerne er, at du på en solskinsdag føler dig energisk og fuld af ambition, mens du er i en overskyet, stormrig dag, du føler dig træt og humør.

Når du vælger en farvepalet til dit hjem, skal du tænke over, hvordan visse farver gør dig til at føle. Selv om der er standarder for den måde, som visse farver får dig til at tænke og føle, er det et eksempel, det er okay at vælge dine personlige præferencer. Du vil have farverne omkring dig, der får dig til at føle dig godt.

Farver påvirker dit humør, så dekorere med farver, der gør dig glad. Billedkilde: Mary Douglas Drysdale

10) Linket mellem natur og følelser

Ligesom din lugtesans trækker dig tilbage til en bestemt hukommelse, kan visse steder du har besøgt gøre det samme. For eksempel, hvis du og din familie rejste til en campingplads hvert år og skabte fantastiske minder der, kunne du blive trukket til at dekorere dit hjem for at afspejle det rum.

Du kan vælge mørke naturlige trætoner, hvis det var et skovklædt område eller lyse solrige himmel, hvis du var tæt på en strand. Disse elementer i naturen har rørt dine følelser og knyttet sig til din hukommelse.

Disse er gode måder at dekorere dit hjem på. Disse naturlige elementer har inspireret gode minder, skaber lykke og er glad i dit hjem er afgørende. Du vil blive overrasket over, hvor utrolig godt et design kan komme sammen, hvis du bare lader dit hjerte vandre til tidligere minder og de følelser, som minderne skaber.

Dekorer dit hjem med ting, der bringer tilbage gode minder som camping ture, vandreture, feriepladser.Billedkilde: Hammer og hånd

Der er mange måder, som designere - og dig - kan trække inspiration fra naturen til at skabe et fantastisk rum. Fra de forskellige farver og teksturer, til det måde et sted får dig til at føle, er der masser af måder at blive inspireret af naturen til at dekorere dit hjem.

Dekor inspiration behøver ikke altid at komme i form af nuancer af grøn brun, og det skal heller ikke være alt om de naturlige trætoner. Sandstrande, solrige himmel, forårsblomster - det er alt, hvad naturen lærer os om at dekorere.

Vigtigst, lad din fantasi gå vild. Kig op. Kig ned. Se hele verden uden for dine døre, vægge og vinduer. Tag dig tid til at gøre mere end lugte roserne, og du vil blive overrasket over, hvilke fantastiske interiørdesigner du kan komme med.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar