Cool Houses afslører deres unikke historier og uventede designs

Masser af ting kan få os til at konkludere, at et hus er køligt. Der er masser af kølige huse over hele verden, og de bruger alle slags geniale strategier til at skille sig ud fra deres naboer. Ting som en suspenderet pool, en spejlvendt facade eller et usædvanligt layout kan tilføje karakter til et hus. Ligeledes vil et hus, der er bygget under jorden, på en stejl klippe, i et træ eller på en båd, også betragtes som ret cool ved dagens standarder. Fordi vi nyder sådanne out-of-the-box designs, besluttede vi at dele nogle af disse kølige huse sammen med dig, hver gang fremhæve det element, der gør designet skiller sig ud.

Cantilevered swimmingpool

Swimmingpoolen er omdrejningspunktet for denne bopæls design, og det skyldes, at den i modsætning til traditionelle svømmebassiner er ophængt på en platform og cantilevers over haven. Huset er beliggende i Madrid, Spanien og er designet af Ensamble Studio i 2008.

Ved at hæve poolen på denne måde frigjort arkitekterne jorden, hvilket sikrer en luftig og rummelig følelse både inde og uden for huset. Samtidig giver denne designstrategi også boligen et dramatisk og iøjnefaldende udseende. Det tog arkitekterne et helt år at konstruere projektet, men takket være et præfabrikeret design blev bygningen bygget i kun en uge.

Rooftop pool

Dette er Jellyfish House, et smukt hjem beliggende på Spaniens kyst i Marbella. Det blev designet af WAA (Wiel Arets Architects), og dets mest imponerende træk er swimmingpoolen, som indtager en del af tagterrassen, som cantilevers over indgangen.

Boligen byder på panoramaudsigt over havet og omgivelserne, som kan nydes fra øverste etage og er særligt fantastiske fra poolen. Glasbassinens gulv giver lyset mulighed for at filtrere gennem vandet og derefter skabe et smukt stykke lys og skygge nedenfor.

Poolens glasbund bliver et unikt loft til det udendørs rum, der ligger lige under, og afslører en smuk blå tone. Huset har i alt fire etager forbundet med to trapper. En af trapperne er lukket i glas og forbinder udendørsområdet med tagterrassen. De anden trapper forbinder stueetagen med taget og har også et åbent design, selvom de ligger inden for.

Drejekasser

Beliggende i Teheran, Iran, er dette en bolig med et meget mindeværdigt design. Det blev kaldt Sharifi-ha House og blev designet af Nextoffice - Alireza Taghaboni. Det tilbyder 1.400 kvadratmeter boligareal arrangeret på fire niveauer. Hele projektet er kendetegnet ved stor fleksibilitet materialiseret i en meget interessant og usædvanlig konfiguration.

De tre øverste niveauer er organiseret inden for en række drejebokse, som enten giver rummene mulighed for at blive åbne eller lukkede, afhængigt af behovene og præferencerne hos dem, der bruger mængderne. Konfigurationen ændres med årstiderne og typen af ​​aktiviteter og fleksibiliteten af ​​layoutet er et af de centrale elementer, der definerer projektet.

Denne designstrategi forvandlede den todimensionale facade til en 3D-en, der giver den dybde alle sammen med klare referencer til traditionelle iranske huse. Boligen har Zemestan-Neshin, som er en vinter stue samt en Taabestan-Neshin, som er en sommer stue.

gynger

Gynger er sjove for både børn og voksne, så at tilføje en til design af et hus bør ikke komme som en uventet og usædvanlig funktion. Stadig har ikke mange huse gynger. Dette gør Balancing Barn til et særligt hjem. Designet af MVRDV, huset er beliggende i Suffolk, Storbritannien og tilbyder 210 kvadratmeter boligareal.

Boligets design og arkitektur kommer som et svar på forholdene og synspunkterne på stedet. Formålet med at tjene som feriebolig er, at strukturen er designet til at ligne en traditionel stald for at integrere i omgivelserne. Ud over disse egenskaber blev også moderne elementer inddraget i projektet.

Ved første øjekast ser låven ret beskeden ud. Det er først til bygningens bagside, og den cantilever er afsløret, at strukturen fuldt ud viser sin karakter. Laden er en 30 meter lang bygning med en 15 meter cantilever over skråningen. I slutningen hænger en gynge fra cantilever og fylder det tomme rum nedenunder.

Et klippeagtigt tag

Når hjemmesiden er vanskelig og udfordrende, er den bedste strategi ofte at omfavne de elementer, der gør det unikt og gøre det bedste ud af alt. Når man konfronterede udfordringen med at arbejde med dette websted i Granada, Spanien, valgte Gilbartolome Architects at bruge det til sit fulde potentiale. Som et resultat blev Casa del Acantilado indlejret dybt ind i klippen.

Boligen har udsigt over Middelhavet og er designet til at blive perfekt integreret i landskabet. Taget er den mest iøjnefaldende del af dets design. den er lavet af håndlavede zinkfliser, der er indviklet organiseret til at danne et bølget design, der efterligner omgivelserne. Taget følger klintens form og forme til det, hvilket giver huset et abstrakt udseende.

Hængende på en klippe

Liggende over havet i Victoria, Australien, er dette hus helt unikt. Det skyldes, at det sidder suspenderet på en stejl klippe, som et barnklæde, der klamrer sig til siden af ​​et skib. Huset er designet direkte i forhold til havet, og hovedformålet med projektet er at eksponere det fuldt ud for synspunkterne og indfange dem på en unik og dramatisk måde.

Huset blev designet af Modscape og blev forestillet som en naturlig forlængelse af klippen, som er suspenderet. Det er et præfabrikeret hjem og indgangen er placeret på øverste niveau, tilgængelig via en carport. Fordi hovedmålet var at drage fordel af synspunkterne, har huset tre glasfacader.

Interiøret er designet til at være minimal, for ikke at overvælde værelserne og at stjæle fokus fra havets synspunkter. Lyse farver og enkle former blev brugt i hele rummet, og rummene blev holdt åbne og lyse, hvilket gør det til et udsøgt sommerhus i modsætning til andre.

Underjordisk konstruktion

Begrebet underjordiske boliger er ikke ligefrem nyt og uhørt. Det er dog lidt usædvanligt. Dette gør dette hjem i Schweiz ret specielt. Det hedder Villa Vals og blev designet og bygget af SeARCH og CMA i skråningen. Kun en af ​​facaderne er åben for ydersiden. Den har en oval form og der er en række skridt sten, der fører op til indgangen.

På forsiden af ​​huset er der et overdækket dæk perfekt til at nyde en tid udenfor uden at være helt udsat for elementerne, men stadig klarer at beundre udsigten. Interiøret er indbydende og hyggeligt, designet til at se beskeden og et sted mellem moderne og traditionelle. Farverne er enkle, neutrale og inspirerede af naturen og omgivelserne.

Gennemsigtig swimmingpool

Den Cool Blue Villa har endda ordet "Äkool" i sit navn. Det blev designet af 123DV i Marbella, Spanien i 2015 og dækker et areal på 620 kvadratmeter. Dette er et hus, der har en stærk forbindelse med vand, der er omgivet af det i forskellige former. Ikke så langt fra huset er havet, der giver nogle vidunderlige udsigter. Derudover løber en vandstrøm langs ejendommen.

Men det mest interessante element er swimmingpoolen, som er gennemsigtig og har en næsten firkantet form. Selvom designet er minimalistisk, ser poolen uundgåeligt dramatisk, luksuriøst og endog utroligt ud. Gennemsigtighed gør det faktisk i stand til at skille sig ud i dette tilfælde.

Indendørs dias

Slides er virkelig sjov på en måde svarende til gynger. De er dog lidt sværere at integrere i et hus eller lejlighed på grund af dimensionerne. Denne lejlighed i Sharkov, Ukraine har en og det ser fantastisk ud. Lejligheden var et projekt af KI Design og har meget mere at tilbyde ud over indendørs lysbilledet.

Lysbilledet forbinder hovedniveauet og loftet, hvilket giver en sjov og hurtig måde at navigere mellem de to niveauer. En trætrappe giver en mere traditionel forbindelse mellem rummene. Ud over diaset er der også en smuk grøn mur, der pryder lejligheden, bliver et brændpunkt.

Indretningen er simpel overalt og har en klart beskeden atmosfære, der tilbydes af de geometriske former og rene linjer. Paletten af ​​farver og materialer er frisk og behagelig. Træ blev brugt til møblerne, giver varme til værelserne og kontrasteret med den sorte og hvide combo og de turkis og grønne accenter.

Træhuse

Prøv et øjeblik for at udvide dit syn på træhuse og forestille dig noget mere mere udvalgte, mere komplekse og mere sofistikerede, sådan noget. Dette er Suite Blue, et moderne træhus beliggende i Arlena di Castro, Italien. Det er en del af La Plantata Hotel, og det er designet af La Cabane Perchee, et firma der specialiserer sig i brugerdefinerede og luksuriøse træhus design over hele verden.

Træhuset blev bygget i værkstedet og derefter samlet på stedet. Der blev lagt meget vægt på små detaljer og elementer som træets dimensioner og form, fordelingen af ​​grene, betingelserne på stedet og så videre. Dette hjalp designerne til at tilpasse strukturen til dens placering og tillade det at få mest muligt ud af alt omkring det.

MoreINSPIRATION
  • 15 smukke betonhuse med uventede designs
  • Cool Concrete Patio Designs og huse de supplerer
  • 25 af de smukkeste Californiens huse og deres historier

Et andet fantastisk træhus kan ses på World of Living, en forlystelsespark for bæredygtigt boligfirma WeberHaus. Det blev designet af Baumraum, og dets design er ret usædvanligt, fordi det ikke virkelig har brug for et træ for at understøtte det. Huset ligner en cylindrisk kapsel perched på tynde ben, der gør det til at ligne en kæmpe edderkop.

Mens form og udvendigt helt sikkert gør huset skiller sig ud, er interiøret heller ikke mindre interessant. Væggene er lavet af egetræ og det hvælvede loft skaber en meget hyggelig og behagelig stemning. Tapet dekoreret med kæmpe egetræsblade tilføjer farve og fremhæver det organiske tema, der findes i hele. Desuden lader to ovenlys ind i naturligt lys og tilbyder udsigt over himlen.

Gennemsigtig rørformet konstruktion

At bo i dette rørformede glashus er lidt som at bo i et terrarium. Huset er designet af Aibek Almassov af A.Masov Architects, og konceptet viser det omkring et modent gran. Det er en interessant fortolkning af træhuskonceptet, hvorfor projektet blev foreslået betegnende træ i et hus.

Huset blev forestillet som en kæmpe cylindrisk struktur lavet af glas. Det har et fuldstændigt glaseret ydre og det giver mulighed for at tilbyde 360 ​​graders udsigt over omgivelserne. Forestil dig dette hus midt i en skov, omgivet af høje træer, der giver det skygge og bliver helt nedsænket i naturen.

Arkitekten er overbevist om muligheden for faktisk at bygge huset og tro at den sværeste del af processen ville være at finde de rigtige investorer. Ideen bag konceptet er at tilbyde folk et alternativ til deres travle byliv og de traditionelle sommerhuse, der tilbyder en flugt midt i naturen og en måde at omfavne det på.

Snake-lignende design

Det er nemt at se, hvorfor dette blev kaldt Tree Snake House. det er en struktur designet af Luis og Tiago Rebelo de Andrade, og den blev bygget i Bornes de Aguiar, Portugal, og besatte et område på kun 27 kvadratmeter. Konceptet bag projektet var at finde en måde at genskabe fantasien og mysteriet i forbindelse med træhuse.

Som et resultat kom arkitekterne med et usædvanligt begreb. Huset ligner et kæmpe træ, der glider mellem træerne, bliver suspenderet på søjler og som sådan har minimal indvirkning på miljøet. Huset etablerer en stærk forbindelse med omgivelserne og med naturen generelt.

En masse træ og råmaterialer blev brugt i processen, så huset kunne se naturligt ud og integrere i omgivelserne på en organisk måde. Projektet som helhed var en bæredygtig og miljøvenlig skabelse med forstærket isolering, genanvendeligt vand, solpaneler og LED-belysning.

Spejlfasade

Et sted i Tyrolregionen i det nordlige Italien er der dette fantastiske sæt af to feriehuse, der har spejlet glasfacader. De afspejler den fantastiske udsigt over bjergene og omgivelserne, så begge huse perfekt kan blandes ind og blive en del af stedet.

De to huse blev designet af Peter Pichler og de kan lejes for en vidunderlig oplevelse. De er klædt i sort aluminium og er beregnet til at være enkle og visuelt forbløffende ved at blive en med landskabet.

Hver af de to huse har sine egne separate balkoner og haver og betjenbare ovenlys i soveværelserne og badeværelserne. At være designet med forsænkede fundamenter, synes de at være flydende over jorden, især i betragtning af spejlet udseende. De kan lejes separat, og de er begge autonome fra hinanden, selvom de danner et matchende sæt.

Rækkehuse

Normalt er et hus designet til at reagere på forholdene på hjemmesiden. Arkitekter forsøger at optimere dem, så de kan fange de fantastiske udsigter eller følge landets naturlige hældning. I nogle tilfælde betyder det at bygge et rækkehuse. Det er tilfældet med Atelier House beliggende i Taiwan. Det har udsigt over Stillehavet og har tre terrasser niveauer, der tillader det at tage i al skønheden.

Dette design blev valgt som reaktion på det stejle sted. De sten, der blev udgravet for at opnå de flade niveauer, blev gemt og genanvendt i projektet. Det øverste niveau indeholder indkørslen, mens de vigtigste boligarealer er beliggende på anden sal og poolen findes på tredje sal. Navnet på huset kommer fra sproget indfødt til lokationen og omsætter stort set som "Äuthe sted med mange klipper".

Tehuse

Dette sæt af tre tehuse blev bygget i Silicon Valley, Californien af ​​Swatt | Miers Arkitekter i 2009, efter at ideen oprindeligt havde været at besætte stedet med et træhus. De er alle designet til at ligne enkle pavilloner af stål og glas, forankret med beton og med et minimalt fodspor, for ikke at forstyrre jorden og rodsystemet af de store egetræer, der findes på stedet.

De har ikke alle samme dimensioner. En af tehusene måler 270 kvadratfod og er et sted for meditation og kontemplation, der er placeret under et stort egetræs store baldakin. Det sovende tehus er lidt større end det, der måler 372 kvadratmeter og er designet til at rumme gæster, der ønsker at blive her natten over.

Den største af alle de visionerende tehus, der måler 492 kvadratmeter. Det er her, hvor alle sammenkomster og sociale arrangementer finder sted, er et sted hvor alle er velkomne. Der er ingen tv'er, lydsystemer eller telefoner i en af ​​de tre tehuse, opmuntrende menneskelig interaktion og kontemplation af naturen og omgivelserne.

Flydende huse

Thailand er hjemsted for et vidunderligt hus designet af Agaligo Studio. Det er en 110 kvadratmeter hjem færdiggjort i 2015, og det er en af ​​de mange flydende huse, der findes i området. Det er dog den eneste med et så komplekst og sofistikeret design. Huset hedder X-Float og repræsenterer en tilføjelse til Project X2 River Kwai Resort.

Fordi strukturen blev tilføjet senere, da udvej allerede blev besøgt af mange gæster, blev huset bygget af sted og trukket til det sted, der skulle installeres og afsluttet for at minimere forstyrrelser. Arkitekterne var især bekymrede over balancen mellem belastning, luft og vand og ønskede at tilbyde gæsterne en oplevelse fri for motionssyge og alt relateret.

Huset blev bygget med lette stålrammer og fibercement og krydsfinerbeklædning. En anden bekymring var at minimere virkningen af ​​huset på stedet og omgivelserne. Efter installationen blev vandplanterne udskiftet omkring stedet.

Beholderhuse

Ideen om at omlægge forsendelsesbeholdere i huse er ikke helt nyt, selv om det er blevet mere og mere populært i det seneste. Containerlove er et sådant eksempel. Huset ligger i Eifel, Tyskland og er designet af LHVH Architekten. Det har et ret groft og rå look med skarpe linjer og spidse hjørner, stilen er en kombination af industrielle, rustikke og moderne.

Mens beholderstrukturer normalt kun er midlertidige boliger, er det ikke tilfældet her. Dette er et permanent hjem med et overraskende generøst indvendigt rum. Huset blev kun samlet på stedet, og det meste af arbejdet blev udført på stedet. Dette reducerede bygningstiden og virkningen på stedet betydeligt.

Vandtårn konverteringer

Hvor cool ville det være at bo i et vandtårn? Det afhænger selvfølgelig af en række faktorer, så vi fokuserer på et meget specifikt eksempel. Lymm Water House er beliggende nordvest for England og fungerer som et stilfuldt moderne hjem.Oprindeligt var det et 130 år gammelt vandretårn i klasse II, og det blev omdannet til et hyggeligt hjem af Elis Williams Architects.

En dobbelthøj glasforlængelse blev bygget for at maksimere indretningsrummet og tilbyde et passende rum til en moderne livsstil. Kontrasten mellem den nyligt tilføjede udvidelse og det oprindelige tårn er dramatisk og er også en del af den unikke charme i dette usædvanlige og meget seje hus. En del af transformationen var også omlejring af visse rum for at gøre interiøret mere funktionelt.

Kirkekonverteringer

Mange boliger plejede at være noget andet. Nogle var varehuse, vandtårne ​​og lige kirker, før de blev omdannet. Hvis du tror, ​​at du bor i en tidligere kirke, er lidt uhyggelig og akavet, er det tid til at efterlade denne falske overbevisning og at kigge på dette udsøgte hjem fundet i London, England.

Det plejede at være en kirke, men det blev et hyggeligt og indbydende hjem med et moderne interiør og et traditionelt udvendigt. De to stilarter blandes rigtig godt. Nogle af de oprindelige design og arkitektoniske elementer blev bevaret som et vidnesbyrd om bygningens fortid. De malede vinduer er for eksempel interessante og fulde af charme.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar