Definitionen af ​​en stilserie: Hvad er moderne design?

Hvilke funktioner udgør moderne design? Fortsæt læsning for at finde ud af. Billede: Openspace Architecture

Uanset om du er ny til verden af ​​indretning eller har været en aficionado i årevis, kan det være svært at fortælle designstile fra hinanden. Der er ganske vist en masse crossover mellem æstetik og ingen steder er der mere crossover end med moderne design. Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvad det er, der gør et værelse "moderne", er du ikke alene.

Det er her, vi kommer ind. Dette indlæg er dedikeret til at dissekere ins og outs af moderne design. Fortsæt med at læse for at lære, hvilke funktioner der indstiller denne stil bortset fra mængden, samt hvad du kan gøre for at skabe dette udseende i dit eget hjem. Tro på os, når vi siger, at der er en grund til, at dette udseende har stået tidstesten.

Moderne design låner elementer fra mange forskellige design stilarter. Billede: Michael Downes - UA Creative

Hvad er moderne design?

I kernen betyder ordet "nutidigt" "for øjeblikket", hvilket gør denne stil særdeles svær at definere. Fra og med 1970'erne er denne stil unik, fordi den låner elementer fra mange andre æstetik. I det kan du se knuder til moderne, traditionelt, art deco og endda futuristisk design.

Det andet definerende punkt i moderne design er, at det hele tiden udvikler sig. I modsætning til andre stilarter, der mere eller mindre er sat i sten, kan hvad der er "i øjeblikket" i dag ændre sig om nogle år. I dag er udseendet defineret af buede linjer, neutrale farver og minimalisme, men det kan se lidt anderledes ud i fremtiden.

Vær opmærksom på form og form. Billede: Hillstar Construction Services

Fokus på formularen

Normalt, når vi diskuterer hvordan man laver et værelse sammen, anbefaler vi at fokusere på funktion over form. I dette tilfælde skal de to have samme prioritet. Form er et af de grundlæggende elementer i moderne design. Det er et af de elementer, der sætter denne design stil bortset fra andre, lignende æstetik som moderne design.

Når vi taler om "form", diskuterer vi virkelig form. Hvor moderne design er synonymt med rene, næsten boxede linjer, tager det moderne design tingene et skridt videre. Disse rum har ofte en blanding af både lige og elegant buede linjer, som kan ses som en lille nikkelse til denne stils art deco rødder.

Ideelt set bør du inkorporere disse iøjnefaldende linjer på forskellige måder i hele designet. Hvis du arbejder på en remodel, overvej at tilføje et iøjnefaldende arkitektonisk element som en velindrettet pejs eller rumdeler. Hvis ikke, bestræb dig på at inkludere nogle buede møbler, belysning eller indretningselementer.

Hold dig til neutrale nuancer. Billede: Mesh Design Projekter

Hold dig til neutrals

Neutrale nuancer er hjørnestenen i moderne design. Hvis du sigter mod at hilse på denne stil, skal sorte, hvide, tan og griser udgøre størstedelen af ​​dit design. Lejlighedsvis kan fedtholdige stoffer også anvendes, men i så fald bliver de typisk henvist til rollen som en accentskygge og anvendes sparsomt.

I sidste ende kan du bestemme, om du vil inkludere et stænk af farve eller holde fast i blandingsnutrale. Men hvis du vælger at gå sidstnævnte rute, er det en god ide at medtage meget tekstur i dit design. Husk, i designparlance, betegner udtrykket "tekstur", hvordan et emneudseendesom det føles. En række forskellige teksturer hjælper med at tilføre visuel interesse i rummet.

Layer belysning elementer til stemning. Billede: Arthur Rutenberg-Oakmont Custom Homes

Lad lys i lyset

Den endelige nøgle til at skabe et moderne design er lagdeling masser af belysning i hele rummet, idet der lægges særlig vægt på naturligt lys. I dette tilfælde låner moderne stil en detaljer fra det moderne design fra midten af ​​århundredet. Når det er muligt, skal du sørge for at lade masser af naturligt lys komme ud. Windowed vægge er almindelige i disse rum, men hvis de ikke er en mulighed, gør dit bedste for at lade lys ind fra eventuelle tilgængelige vinduer.

Når du har udmattet dine muligheder for naturligt lys, er det tid til at se på dine typiske lagdelt indstillinger.

  • Ambient:Også kendt som generel belysning fylder omgivende lys størstedelen af ​​rummet og giver dig mulighed for at bevæge dig rundt sikkert. Det kommer som regel fra forsænket belysning, sporbelysning eller vægmonterede armaturer.
  • Accent:Accent belysning bruges til at fremhæve et bestemt brændpunkt, såsom et stykke væg kunst. Billedlamper, vægmonterede armaturer eller sporbelysning er almindelige, og dimmere bruges ofte på disse funktioner til at give humørbelysning.
  • Opgave: Som navnet antyder, bruges projektlamper til at hjælpe dig med at fuldføre en bestemt funktion. Dette kunne være alt fra skrivebordslamper til vedhængende lys, der hænger over en køkkenø.

Ideelt set vil dit værelse have mindst ét ​​belysningselement fra hver kategori. For at tilføje en moderne stil til dit design skal du fokusere på at vælge velholdte armaturer, der fungerer godt med de kurvede linjer i dine møbler. Du vil også gerne vælge stykker lavet af metaller.

Brug disse tips til at skabe moderne design i dit eget hjem. Billede: Elena Calabrese Design & Decor

I modsætning til andre stilarter er moderne design defineret af, at det i det væsentlige er en hodgepodge af andre æstetik fra den senere del af det sidste århundrede.Efter vores mening er det taget de bedste elementer i disse udseende at skabe en stil, der står tidstesten. Hvis du også er fan af moderne udseende, skal du bruge dette indlæg som vejledning til, hvordan du genskaber denne stil i dit eget interiør. Alt det tager er et par enkle trin.

Hvad synes du om moderne design? Vil du bringe dette blik ind i dit eget interiør? Del dine tanker med os i kommentarerne nedenfor.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar