Moderne bolig perfekt optimeret til fremtidig pensionering

Navnet på denne unikke bolig siger meget om det. Projektet blev kaldt Fine Sips i Wine Country og blev udviklet af DNM Architect, et firma med base i San Francisco Bay Area, der tilbyder et komplet udvalg af tjenester, fra planlægning og programmering til design og ombygning til brugerdefinerede boliger samt kommercielle og uddannelsesmæssige projekter.

For teamet starter hvert projekt med en analyse af hjemmesiden, og virksomhedens oplevelse i både LEED og Green Point Rated projekter giver det mulighed for at tilbyde unikke løsninger og forslag. I forbindelse med Fine Sips i Wine Country-projektet var der fokus på synspunkterne, men også om ventilationen og den kontrollerede anvendelse af solenergi.

Boligen ligger på en bakke med udsigt over Sonoma, i Californien. Dens orientering blev omhyggeligt udvalgt for at fremhæve synspunkterne og samtidig optimere ventilationen. Nøje udvalgte materialer blev brugt gennem hele projektet.

Boligen har strukturelle isolerede paneler (SIPS), isolerede betonformer (ICF'er) samt en række andre aktive og passive strategier, der alle er designet til at minimere klimaanlægget til kun omkring 8 dage om året.

Derudover blev fundamentet bygget på en måde, der minimerer varmeoverførslen ovenfra. Boligen har også en tæt lukket og isoleret shell. Det foldede metal tag har solfangere og et regnvandsopsamlingssystem. Dens design minder om de omkringliggende bakker, således at boligen kan blandes mere naturligt.

MoreINSPIRATION
  • Fremtidens hus: Wuppertal Project
  • The Ridge Road Residence - en virksomhed der perfekt integrerer i halvøen landskab
  • Betagende udsigt i San Diego, Point Loma Residence

Interiøret blev også optimeret til at være så energieffektivt som så brugervenligt som muligt. Dørene og vinduerne har aluminiumrammer og argonfyldte dobbeltruder. Men der er også en anden vigtig detalje, der gør dette projekt specielt.

Hele boligen blev tilpasset og forberedt til kundernes fremtidige pensionering. Først og fremmest var det næsten hele boligareal organiseret på et enkelt niveau. Derudover var dørene dimensioneret til at rumme en fremtidig kørestol, og de to stablingskabe blev designet til at forlade plads til en fremtidig elevator.

Et vedhæftet bilag til hovedhuset kan nemt omdannes til en fremtidig plejegivers lejlighed. Denne form for fleksibilitet måtte tages i betragtning ved udformning og strukturering af boligen. En række andre elementer og små detaljer passer til den samme type behov.

Som du kan se, er der intet ved en tilfældighed. Alt har et formål og en betydning, fra tagets design til små funktioner som glas walk-in shower, de omhyggeligt positionerede møbler og placeringen af ​​vinduerne.

De polerede betongulve hjælper moderate temperatursvingninger og opretholder en behagelig atmosfære hele tiden. Derudover sætter gulvene en moderne og zen-atmosfære, forstærket af små elementer som kombinationen af ​​teksturer og farver eller den omhyggeligt optimerede belysning i hele huset.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar