5 stueplanter, der trives indendørs

Vend dit hjem til en frodig oase med disse indendørs elskede kageplanter. Billede: Kit Republic

Flyt over, saftige planter. Dagens kimplanter går frodige. Det er rigtigt: Indendørs potteplanter får endelig deres dag i solen. Succulenter og kaktuser lettet os tilbage i tanken om at tænke på nogle potter på vores vindueskarme. I dag lænker nogle af de mest trendy dekoratører (tænk Jungalow) tungt ind i husplanter som vigtige designelementer.

Hvis du vil prøve denne nye fad, har du held og lykke: Denne boligindretning tendens er en af ​​de mest overkommelige at indarbejde. Et besøg på din lokale børnehave eller boligforbedringsbutik giver dig en ide om, hvor mange muligheder du har. Den eneste grænse er din fantasi og mængden af ​​naturligt lys i dit hjem eller lejlighed. Hvis du ønsker at komme i gang med kageplanter, der er kendt som indendørs levende, er disse alle fremragende valg.

Viney pothos trives i næsten ethvert miljø. Billede: Carrera By Design

1. Pothos

De fleste planter er begrænset af deres pottestørrelse. Ikke så med denne prangende producent. Pothos er kendt for sine snaky vinstokke, som du enten kan holde trimmet eller lad vokse for at give dit rum en virkelig behagelig stemning. Folk elsker pothos fordi det er ret fleksibelt. Det trives i en række forskellige lysforhold, herunder omgivelser med lavt lys. Hvis du bemærker, at bladene bliver blege, er det et tegn, din pothos bliver for meget sol.

Pothos er også godt, hvis du ofte glemmer at vandre dine planter. Pothosplanten gør det bedst, når jorden får lov til at tørre helt mellem vanding. (Selvom notering der visner, er blåtende blade et skrig for mere fugtighed.)

Få renere luft derhjemme med slange planter. Billede: Margot Hartford Photography

2. Snake plante

Denne plante går også under navnet "svigermorstens tunge", men vi kalder det af sin venligere moniker. Slangen plante er så hård som det er visuelt interessant. Dens spidsede spyd som indirekte lys og igen foretrækker tør jord i mellem vandinger.

Ikke alene er dette en meget tilgivende plante, men det er også en giver. NASA Clean Air Study viste, at slange planter filtrerer ud benzen, formaldehyd, trichlorethylen, xylen og toluen. Det er en sofistikeret måde at sige, at den giver dig renere, renere luft i dit hjem.

Giv dit hjem en tropisk følelse med split-leaf philodendron. Billede: Design Junction

3. Split-leaf philodendron

Hvis du leder efter en tropisk stemning, vil de store, glatte, hjerteformede blade af split-leaf philodendron tjene dig godt. De vokser også hurtigt, givende planteejere, der holder dem i live med regelmæssige skud af nye blade. Disse kageplanter ønsker lyse, indirekte lys. Hvis du ser brune mærker på dem, kan det være et tegn på, at bladet er blevet brændt ved udsættelse for direkte sollys.

Fordi splitbladet filodendron kommer fra et tropisk klima, er det vigtigt at holde jordbunden forholdsvis fugtig. Mange ejere finder, at vanding en gang om ugen er perfekt, hvis bladene tager en gul nuance, skalere tilbage. Heldigvis er denne filodendron temmelig tilgivende; lejlighedsvis overvanding eller savnet vanding vil ikke have nogen langsigtede forgreninger.

Jordfrit (og fussfri) luftanlæg er trending. Billede: Blackband Design

4. Luftanlæg

Elsker du succulenter på grund af deres manglende vedligeholdelse? Vidste du, at der er en plante, der er engangnemmere? Luftanlæg kræver meget, meget lidt fra deres ejere og er en af ​​de mest trendende kageplanter i 2018. Deres opsving i designverdenen skyldes i høj grad den visuelle interesse de låner til et rum, fordi de ikke behøver jord.

Ja, du læser det rigtigt. Luftanlæg vokser jordfrit. Alt, hvad de behøver, er en forsyning af luft, som deres navn antyder. Hvis du bringer disse fascinerende planter ind i dit hjem, vand dem en gang om ugen. En hurtig skylning i vasken eller grundig spritzing med en sprøjteflaske er tilstrækkelig.

Lav din fugtighed på badeværelset for dig ved at tilføje nogle fugtighedsbevidste bregner. Billede: KCreative Interiors

5. 

Der er et stort udvalg af bregnsorter, men alle elsker luftfugtighed. Hvis du vil tilføje en pop grøn på dit badeværelse, skal du vende dig til disse fjærende kageplanter. En hængende kurv i dit brusebad er en perfekt måde at hjælpe bregner med at udnytte dit badeværelse fugtighed og give dem adgang til en naturlig lyskilde.

Dekorere med køkkenplanter

Uanset om du er en ekspertproducent eller bare vokser ud af din sorte tommelfinger, kan disse tilgivende planter hjælpe dig med at føje en følelse af livskraft til dit hjem eller lejlighed. Nu hvor du har din indendørs have blomstrende, er det tid til at have det sjovt med indretningen. Her er et par houseplant dekorere ideer til at komme i gang. Godt voksende!

Hvilke af disse kageplanter vil du have mest til dit hjem? Lad os vide i kommentarerne!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar