4 ideer til at få mest muligt ud af dit lille rum

At få kreative med små rum åbner nye muligheder. Billede: Tolv stole

Hvis du har et ubrugt lille rum i dit hjem, kan det være lidt frustrerende at forsøge at finde ud af hvad man skal gøre med det (ingen undskyldninger for den ordsprog, forresten 🙂). Måske har du lyst til, hvad du gør, rummet ser bare rodet ud. Eller måske synes ingenting at passe, hvor du føler det skal.

Ved at blive kreativ, kan du omgå frustrationen og skabe et lille rum, du vil elske. Nedenfor er flere indretningstips, du kan bruge til at gøre din lille plads ikke kun til at fungere, men se det bedst.

Kig efter alternative anvendelser til din gulvplads

Tidligere ignoreret plads under trappen går langt med en vis kreativitet. Billede: Generalforsamlingen

Der er mange områder i dit gulvområde, du kan se som helt ubrugeligt. For eksempel kan du have en lille gulvplads under et skrå fra væggen. Eller måske er der noget gulv mellem to støttebjælker eller et hjørne bag en stol.

Sandheden er, at disse rum har masser af potentiale. For eksempel kan et lille bord gå mellem støttebjælker, skabe et øjeblikkeligt displayområde, lagerplads eller arbejdsplads. En lille sofa kunne gå under den akavede outcropping. Det hjørne bag stolen kunne være hjemsted for en gulvlampe.

Ubrugt gulvplads under trappen? Bliv kreativ! Vi har set alt fra stole og læselamper, tilpassede bogreoler, foldoutbænke og tv'er tilføjet til dette rum. Selvfølgelig er en meget mere almindelig (men meget mindre sjov) brug for dette rum grundlæggende opbevaring.

Gør brug af små rummøbler

Loft senge åbner nye muligheder i et lille rum. Billede: Lark Arkitektur

Du kan finde specielle møbler lavet specielt til små rum. Disse stykker har normalt fold-up eller multi-use, funktionaliteter. Stykker af møbler med lille plads funktionalitet omfatter:

  • Fold-out skriveborde
  • Murphy senge
  • Loft senge
  • Fold-out, eller udvidelige, tabeller
  • Ottomaner eller sofabord med opbevaringsplads indeni

Tænk ikke på loft senge som bare college sovesofaer: der er nogle fantastiske stilarter lavet til "voksne" rum. Hævning af sengen ud af gulvet tilføjer en ny dimension af ubrugt gulvplads, du kan fylde med en læsekrog, et skrivebord eller en sofa.

Invester i flydende hylder

Flydende hylder skaber en helt anden dimension af lagerpladsen. Billede: Alex Maguire Photography

En af de bedste måder at organisere et lille rum på er at udnytte reoler, der ikke optager gulvplads. Det er her flydende hylder kommer ind.

Med flydende hylder kan du tilføje en midlertidig bogreol uden at optage gulvplads. Du kan vise dine værdigenstande på flydende hylder uden at skulle tilføje en pladsforbrugende curio. Du kan endda bruge dem til at holde filkasser, hvilket gør dem til et godt værktøj til organisation.

En anden fordel ved flydende hylder: De passer næsten overalt. Placer dem i krog, over bogreoler, under trapper, over sofaen eller endda over døråbninger.

Tag fat på alt hvad du ejer

Stort hjørne sofaer som denne fungerer godt i små rum. Billede: P + A Interiors

Tag et kig rundt i dit hus og beslutsom hvad du ikke behøver. For eksempel har du virkelig brug for den store dekorative lampe, når et loftlys eller forsænket belysning kunne gøre jobbet, mens du frigør plads?

Med små mellemrum er der en "mindre er mere" holdning. For eksempel, i stedet for mange ringede små kunststykker, der næsten ikke passer på en væg, skal du prøve at gå med et stort stykke, der gør en erklæring.

Eller prøv at handle alle de små knick-knacks til et større sætningsstykke. Du kan også slippe af med nogle unødvendige bogreoler eller vise tilfælde på den måde.

Princippet gælder også for møbler. Hvor meget gør du virkelig sidde på den stol? Kan det blive erstattet med noget, der foldes op og bliver lagt væk, når du ikke har en virksomhed?

Du vil måske også investere i større møbler, hvilket virker modstridende. Men når du har en lille stol og kærlighedssæde, tager de rent faktisk mere plads, fordi du skal forlade rummet mellem dem. Du får faktisk mere plads i en stor sofa end en flok små stole, hvilket kan gøre rummet mere rodet.

Planlægger at inkorporere nogle af disse tips for at få mest muligt ud af din lille rum. Har du nogle egne tips? Efterlad en kommentar og lad os vide!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar