DIY Trappe håndliste med industrielle rør og træ

Hvis din trappe rækværk er gammel, dysfunktionel, ikke at kode, eller simpelthen ikke til din smag, kan du have overvejet at skifte det til noget nyt, sikkert og stilfuldt. Dette kan virke en skræmmende opgave, men for en let trappeforhæng kan du selv gøre en ny selv med nogle få grundlæggende værktøjer. Denne vejledning tager dig gennem trin-for-trin-processen for at fjerne din gamle trappeforhæng, bygge din nye og installere og sikre den.

Selvfølgelig kan du (skulle!) Tilpasse dit eget trappejern (en fordel for ethvert DIY projekt). Du skal kontrollere bygningskoder i dit område og planlægge i overensstemmelse hermed. Denne vejledning viser en lige trappe railing, der er mindre end 8 'lang (derfor kræver ingen center støtte), med balustrader / skinner, der er anbragt 4 "på midten. Færdig, det er næsten 40 "i højden.

Sådan så trappelænderne før. Det er originalt til vores tidlige 1980'ere hjem.

Rails er træ og generisk i stil.

Rækværket var malet hvidt og viser hver knick og plet af snavs og stænk af hindbær marmelade. Jeg antager, at sidstnævnte er tilgiveligt ... men kun bare.

Alle disse kosmetiske klager ville ikke være noget, selv om det ikke var for det betydelige sikkerhedsspørgsmål, der står over for denne oprindelige rækværk: Mellemrummet mellem dele af skinnerne oversteg 4 "(nogle gange næsten en hel tomme), og vi har haft spædbørn og småbørn 'Hoveder bliver skræmmende fast mellem skinnerne. Ikke godt.

Så lad os komme til det. Du vil gerne måle længden af ​​dit rækværk, fra væg til yderkant af hvor dit indlæg vil være. I dette eksempel byggede vi det nye rækværk for præcist at erstatte det oprindelige rækværk.

Den bare-knogler plan for denne nye rækværk er dette: 4x4s for de to sideposter, 4x4s for top og nederste skinner vedhæftning mellem de lodrette stolper og en 1 × 6 som rækværkets øverste overflade.

Mål og marker længden af ​​dit øverste rækværk (minus bredden af ​​dine to indlæg) på 4 × 4. Tip: Vælg den bedste 4 × 4 til jobbet af dine top- og bundrækninger. Husk at øverste side af dit øverste rækværk bliver dækket med 1 × 6 stykket, så du kan bruge din værste side til toppen af ​​det øverste rækværk. Samme for bunden af ​​bundreling. Siderne og toppen af ​​bundreling bliver mest synlige, så vælg de bedste 4 × 4 ansigter til disse positioner.

Brug en modersav til at klippe din 4 × 4 præcist. Gentag dette til dit nederste rækværk.

Nu er det tid til at måle dine indlæg. Du vil gerne arbejde bagud på dette. Længden af ​​rørspindler / skinner (standard er 26 "og 32" skinner) plus højden af ​​dine top- og bundrækninger PLUS 1 × 6 cap-stykket skal være at kode. I dette eksempel overskred vi kode med en 39-3 / 4 "håndlængdehøjde, gulv til toppen. (32 "skinner + 3-1 / 2" nominel højde på 4 × 4 topreling + 3-1 / 2 "bundreling + 3/4" nominel højde på 1 × 6 hætte). Så i mit eksempel er indlægene selv er 39 "(højden af ​​alt undtagen 1 × 6 cap).

Mål, markér og skær dine indlæg. På dette tidspunkt skal du have to identiske længde øverste og nederste rækværk og to sidestykker med samme længde, alle ud af 4 × 4.

På dette tidspunkt kan jeg godt lide at udnytte alle brikkerne og bestemme hvilke stykker der vil gå hvor. På et sted, der vil blive dækket eller skjult, skriver jeg stykkeets orientering til mit rum, så jeg holder mine yndlingsstamme ansigter udsat og front-and-center (og de værste ansigter gemt væk).

Det er nu tid til at forberede alle de led, der skal ske på denne gelænder / rækværk. Fordi du bruger 4 × 4 tømmer, skal du bruge Kreg HD-jiggen (den almindelige jig passer ikke 4 × 4 tømmer). Gode ​​nyheder: Det er umuligt nemt at oprette og bruge.

Først skal du justere stopkraven på din HD-borekrone, så den er 4-3 / 4 "væk fra brystets skulder. Stram stopkraven på plads.

Herefter fastgøres stopblokken til borestyret. Placer borekronen gennem borebrøndene, og sørg for, at borets spids er 3/8 "væk fra stopblokken. Juster om nødvendigt.

Tag et af dine lodrette indlæg, og i bunden af ​​siden, som står over for dig, når håndlisteret er installeret (modsat trappen), centreres og klemmer borestyret på plads.

Jeg endte med at bruge to klemmer med hver placering (kun en klemme er vist her) for en mere sikker pasform. Bemærk, hvordan stopblokken støder op mod den nederste kant af posten.

Bor i de to styrhuller for at skabe to lommehuller.

Når du borer i 4x4'er, behøver du ikke justere borestyringen for at få to perfekt mellemrum og centreret lommehuller. Det er en bonus.

Vend dit indlæg over, og bore yderligere to huller på den nøjagtige modsatte side af bunden af ​​dit indlæg. På dette tidspunkt skal du have fire lommehuller boret i de to modsatte sider af en lodret stolpe. Disse borede sider er de sider, der står over for trappen og rummet; De to ikke-borede sider vender mod rækværket og væggen (eller hvad der ellers ligger langs den håndlisteakse i dit hus). Gentag dette trin i bunden af ​​dit andet lodrette indlæg.

Hvis du monterer håndlisterne på en væg, skal du bore lommehuller i den øverste ende af KUN det indlæg, der monteres på væggen.I dette eksempel monteres en vertikal post til en væg, og den anden er et fritstående indlæg i centrum af intet, øverst på trappen. Så i retning mod "væggen" på toppen af ​​denne lodrette stolpe vil jeg bore to lommehuller.

Placer borestyret i overensstemmelse hermed; det kommer til at se mærkeligt ud. Bor dine lommehuller gennem overkanten.

Dette indlæg er nu klar til at blive installeret på væggen via toppen og fastgjort til gulvet (på begge sider 90 grader fra denne vægmonterede side) via lommeskruer på undersiden. Perfekt.

Inden installationen er færdig, skal vi dog forberede top- og bundrækningerne. Mærk disse i overensstemmelse hermed. Du vil bemærke, at toppen af ​​den øverste rækværk er lidt tygget op; dette er okay, fordi det vil blive dækket med 1 × 6 cap stykke. Jeg mærker også, hvilken vej hver ende af rækværket står overfor.

På begge ender af toppen af ​​TOP-railing (jeg ved, at det nok lyder kompliceret, men tag det langsomt i din hjerne), bore to lommehuller. Disse huller er til fastgørelse af rækværket til de lodrette stolper. Derefter drej din TOP-railing over 180 grader, så du kigger på bunden af ​​det øverste rækværk; bore yderligere to lommehuller i hver side. På dit tidspunkt skal du have fire lommehuller i hver ende, på dit TOP-rækværk. to på toppen og to på bunden. Tip: De nederste huller på dit øverste rækværk er teknisk synlige, men fordi de er på bunden af ​​rækværket, vil du ikke se dem. De øverste huller på din øverste railing vil (du kunne recitere dette i din søvn nu) dækkes af 1 × 6 hue. På kun bundsiden af ​​din BOTTOM-rækværk skal du bore to lommehuller i hver ende. BOR IKKE LÅSHOLDER I DEN ØVERSTE SIDE AF DIN BOTTOM RAILING, da disse vil være helt synlige og vil være grimme.

På de modstående sider af dine rækværk (fx den øverste side af dit nederste rækværk og bunden af ​​dit øverste rækværk) skal du bruge en guide til at bore lyse huller for at markere spindel- / skinneplaceringerne. Dette eksempel viser skinner med en afstand på 4 "i midten, hvilket betyder, at det faktiske mellemrum mellem skinnerne er mindre end 3-1 / 2", fordi skinnerne selv er 3/4 "i diameter.

Markér disse skinnepunkter i samme retning på dit øverste rækværk som på dit nederste rækværk; Det vil sige, orienter dine rækværk, så de to venstre sider justerer og de to højre sider justerer, og brug derefter din skabelon i samme retning på hvert rækværk. Dette vil lette perfektion i vertikalt justerede skinner / spindler.

Brug et mediumpapir (120) sandpapir og sand alt. Glem ikke hjørnerne.

Tør støv væk.

Påfør træ fyldstof til revner, splittelser, knudehuller eller eventuelle ufuldkommenheder, som du vil forsegle på siderne af dine 4x4'er, som vil blive synlige.

Glat træ fyldstof, men stress ikke om at få det perfekt på dette tidspunkt. Du sander det ned, når det tørrer grundigt.

Lad træet fyldes tørre helt. Tip: Placer dine 4x4'er på en let hævet overflade for at give maksimal luftstrøm og cirkulation, mens de tørrer.

Når træfyldstoffet er helt tørt, skal du bruge et fint grit (220) sandpapir og have på det.

Retningslinjerne på min træfiller anbefaler håndslibning (i modsætning til en højere omdrejningsretning). Jeg gjorde begge og bemærkede ingen forskel i træ fyldstof; Den eneste forskel jeg bemærkede var, at orbitalsliberen var meget hurtigere. Så. Vælg det risikoniveau, du føler for, og gå med det.

Med dine rækværk slibet og udglattet, kan du gøre en af ​​to ting. Du kan afslutte (male, plette, forsegle, hvad som helst) træet før du gør noget andet, eller du kan installere baluster-forbindelserne. Fordi vi ikke var sikre på, hvilken afslutning vi ønskede på dette tidspunkt, gik vi videre med skinne / spindelstik.

Det vigtigste ved at skrue disse stik på plads er, bortset fra deres faktiske præcise placering langs selve pladen, at skrue dem i lige lige op og ned.

Med alt slibet og klar til at gå, er det tid til at bevæge sig ind og begynde at installere. Til at begynde med skal vi fastgøre bundreling til de lodrette stolper via de to lommehuller på bunden af ​​bundreling.

Brug en vinkelklemme til at holde brikkerne på plads og sammen, efter dobbelt kontrol af positioneringen af ​​den lodrette stolpe.

Brug 2-1 / 2 "HD lommeskruer til at fastgøre rækværket til stolpen.

Gentag for den anden lodrette post. Din håndliste holdes sammen på dette tidspunkt med fire lommeskruer på bunden (to i hver ende) og ligner nu en "U" -form.

Dette trin er valgfrit, men jeg anbefaler det. Tørst på skinnerne / spindlerne / balustrene (uanset hvad du vil kalde dem) på dine stik og placér derefter dit øverste rækværk på dem. Brug en gummibåt til forsigtigt at trykke på øverste rækværk ned, så det er flush med toppen af ​​dine lodrette indlæg.

Du skal ikke bekymre dig, hvis den ikke sidder lige nøjagtigt på dette ikke-forbundne punkt; Du vil firkantede alt, når du installerer håndlister.

Du kan placere håndlænken, hvor den skal gå; tjek det ud for størrelse, se, passe, uanset. Nu er det tid til at foretage nogle indlysende justeringer. (Selvom du forhåbentlig ikke har nogen at lave, fordi det er perfekt!)

Næste trin er at fjerne den eksisterende håndliste. Hvert rækværk er nok en smule anderledes, afhængigt af hvem der installerede det / hvordan det blev installeret. Men vi begyndte ved at fjerne eventuelle eksisterende trimestykker og synlige skruer.

Derefter kom en pounding ud af spindlerne.

Den øverste skinne kom ud næste gang ...

... efterfulgt af bunden "rækværk."

Fordi væggen, som vi forbinder til, har bundplader, skal vi skære det ud for at passe på vores håndliste, der skylles mod selve væggen. Brug en firkant til at markere præcist, hvor bundpladen skal skæres.

MoreINSPIRATION
  • DIY Soveværelse Møbler Brug Reclaimed Træ Og VVS rør
  • Interessante håndlisters muligheder for trapper, der står ud
  • DIY Industrial Rolling Cart

Brug et multi-funktion (Dremel) værktøj til at skære det ud.

En fil eller mejsel og hammer skal fjerne baseboard chunk temmelig let.

Sådan der. Flad væg til vores lodrette stolpe.

Bortset fra selvfølgelig bolten, der holdt den oprindelige top rækværk til væggen. Dette blev installeret inde i vores væg fra det nærliggende skab. I stedet for at bryde igennem mure for at forsøge at fjerne denne ting besluttede vi at forlade det der.

Ved at holde det lodrette postniveau og lige ved siden af ​​væggen, markerede vi, hvor den pågældende bolt ville ramme vores indlæg og derefter boret et hul for at kunne leve i de næste 40 årtier. Du er velkommen, lille bolt.

Vi vendte os så opmærksom på at fjerne resten af ​​stillingen. Vores var fastgjort i selve gulvet. Så vi brugte en frem- og tilbagegående sav til nøje at klippe stolpen på niveauet af underetagen (eller hvilket niveau resten af ​​din håndlæn vil sidde på), så fladt og glattede overfladen efter behov med en fil og hammer.

Nogle af hårdttræet (ca. 1/4 "på to sider) måtte også skæres ud. For at være ærlig, det gør ondt lidt, fordi det føles det, jeg ved det ikke permanent. Men det muliggjorde en sikker og smuk pasform til vores nye håndlisterstolpe.

Med håndlister monteret i det perfekte fodspor, er det nu tid til at montere det. Vi glidede vægposten for at være flush mod væggen, idet resten af ​​håndlænket også blev justeret. Tip: Dette er helt sikkert et to-personers job, da du vil sikre niveau i alle tre dimensioner, før du installerer.

Hvis du husker, har vi for øjeblikket ikke en metode til at fastgøre nederste del af det lodrette indlæg til væggen. Bare rolig. Det er her, hvor 6 "træskruer kommer i spil.

Fjern toppen rækværk og flere (hvis ikke alle) dine spindler.

Bestem det niveau / højde, hvorpå du vil have dine træskruer installeret, og så bore huller i dine 4 × 4 i de pågældende positioner. Tip: Sørg for at tjekke for indramning af studsens tilstedeværelse først, eller træskruerne vil ikke være meget hjælp.

Skub og hold håndlænken på plads, skyll mod væggen og niveauer i hver anden retning, og skru derefter træskruerne ind i væggen.

Brug 2-1 / 2 "HD lommeskruer nu for at fastgøre bunden af ​​det nu vægmonterede lodrette stolpe til gulvet, to skruer på hver side gennem lommens huller.

Dobbeltklik også på flush- og niveau linjerne, fastgør toppen af ​​det lodrette indlæg til væggen via de to øverste lommehuller.

Denne ende er nu sikker.

Vi går videre til den "flydende" postside af tingene. Da den lodrette stolpe kun er forbundet til bundreling via to lommeskruer på bunden, vil vi tilføje støtte med to 6 "træskruer. Predrill gennem den lodrette stolpe ind i den øverste del af bundstativet, pas på at ikke sigte for højt, hvilket vil vise skruens ende og være grimt.

Nu, fordi trimestykket vil ramme midt i disse skruders hoveder, skal vi forsynke dem med en 1/2 "borekrone.

Skru træskruerne ind i den lodrette stolpe helt, så hovedet falder ved eller under det lodrette stolpe. De vil blive gemt væk her, faktisk skjult helt fra visningen, når vi er færdige med dem.

På dette tidspunkt, før posten er monteret på gulvet, ønskede vi, at rækværket skulle være et sømløst stykke for at sikre, at det hele passer og samarbejder som planlagt. Udskift alle dine spindler og øverste rækværk. Når rækværket er flush med toppen af ​​dine lodrette indlæg, skal du bruge 2-1 / 2 "HD lommeskruer til at fastgøre enden af ​​rækværket til det vægmonterede lodrette stolpe via de øverste lommehuller.

Gør det samme på de nederste lommehuller.

Og gentag for den "flydende" stolpe, øverste og nederste lommens huller i øverste rækværk i lodret stolpe.

Fordi skruer i lommehuller kan nogle gange (ikke altid, men undertiden) bevæge hele stykket en brøkdel af en tomme, vi ønskede, at den flydende ende skal fastgøres til gulvet, inden låseskruerne fastgøres. Så vi centreret og markerede hvor vi ønskede fire sæt træskruer langs / gennem bundreling.

Predrill disse huller til 6 "tømmerskruerne.

Installer tømmerskruerne, pas på den første, især at håndlisterne er nøjagtigt på plads og niveau overalt.

Her er et sæt træskruer.

Jeg kan godt lide, hvordan disse matcher de sorte balustre uden at være åbenlys og indlysende.

Vi lavede fire sæt i bund nederste railing, jævnt fordelt, for at sikre bundreling mere grundigt på gulvet. Brug nu disse 2-1 / 2 "HD-lommeskruer og fastgør den flydende stolpe til gulvet via de fire lommehuller.

Med alt helt installeret og sikkert, er det tid til at tænke på trim. Mål og marker dine 1/3 trim boards for at ligge flush mod væggen, bundreling og flytende lodret stolpe. Brug en modersav til at klippe en 45 graders vinkel, der fører ud og væk fra den målte afstand.

Gentag for begge sider af din håndliste, og skær det øverste stykke med to 45 graders vinkler, der passer perfekt til dem.

Fyld toppen af ​​dine lommehuller med træ fyldstof, fordi disse vil være synlige over din 1 × 3 trim bord.Lad dem tørre, så sand med 220-grit sandpapir, indtil de er glatte, og trækfyldningsperimeteret forsvinder.

Mål, markér og skær dit 1 × 6 bord for at strække 3/4 "eller 1" længere end hele din overflade (lodret stolpe til lodret stolpe). Sand dette bord, indtil det er helt glat. Kør en kugle af trælim langs toppen af ​​dine lodrette stolper og topreling.

Center, læg derefter din 1 × 6 oven på din håndliste. Klem på plads.

Brug 1-1 / 4 "eller 1-1 / 2" brad-negle til at spyere hætteplade på plads.

Disse sømhuller vil blive synlige, så du vil gerne fylde dem for at genskabe din glatte håndliste øverst.

Fyld med træ fyldstof, lad det tørre, så sand det glat.

Din lommehul træ fyldes sand nemt og vil se noget sådan ud.

Din håndlænketaskeplade vil være perfekt glat og dejlig efter slibning. Tør alt slibende støv væk.

Stain hvis du vil. I dette eksempel sprøjtede vi pletten og anvendte blot nogle få lag af matt, klar polykryl.

Selv uden farvning bringer den klare pels ud træets naturlige smukke trækorn. Vi elsker absolut dette.

Der er en rigdom i trækornet med en simpel klar pels. Påfør derefter sand med fint grus, og påfør derefter et andet lag. Gentag slibning og ansøgning om et tredje lag.

Lad det tørre. Tillykke! Din nye moderne industrielle håndliste ser smukke ud.

Svarte rørskinner (aka balusters eller spindler) er både ligefrem og smarte.

Kontrasten af ​​den sorte spindel i denne trappe og det blonde træ er slående. Når du har andre træelementer i dit rum (f.eks. Et farvet trægulv), skal du overveje at kontrastere din håndliste med de andre elementer for at lade det skille sig ud.

Du kan se her overhænget af 1 × 6 cap board. Dette tilføjer noget stof til rækværket, samt skjuler hullerne og fejlene nedenunder. Det har også en smule håndværker smag, også.

Her er et nærbillede af de halvfyldte lommehuller, dækket med trim og forseglet. På denne afstand kan træfyldstofet se lidt over åben ...

... men du kan se her, at visuelt taget med det overordnede gelænder, bliver lommens fyldstof næsten usynligt. Ud over den æstetiske forbedring kan jeg godt lide tanken om at have hullerne fyldt og flush med resten af ​​træet, så de ikke samler støv, snavs og / eller bugs.

Trappelænderne her bliver mere af et stævnestykke end den maleriske builder-grade håndliste, der var her før. Dette er en kæmpe bonus for trappelænderne, der bor i indgangen, helt sikkert.

Endnu bedre er den mindre end 4 "afstand mellem hver skinne op til kode, og stigningen i rækhøjde er mere behagelig og sikker for vores husstand.

Vi håber du finder denne DIY trappe håndliste tutorial hjælpsom og nyttig. Glædelig DIYing!

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar