10 sofaer stilarter til enhver form for indretning og livsstil

At købe en sofa er en stor investering, både hvad angår udgift og design. Det er det vigtigste stykke, fordi det forankrer rummet og er typisk det største emne i stuen. Sofa stilen sætter tonen til rummet og vil køre udseendet og stilen til resten af ​​indretningen. Som med alle større møbler køb, er det bedst at planlægge, før du leder til butikken. For det første er det vigtigt at vide, hvilken farve og størrelse sofa du har brug for. Det er en god idé at gøre sig bekendt med de forskellige sofa stilarter, der er tilgængelige, så du kan identificere de stilarter, du kan lide. Her er 10 populære sofa stilarter, der kan findes i de fleste butikker og online.

Chesterfield Sofa

Navnet alene - Chesterfield sofa - bærer en vis luft af sondring og endda royalty. Stigende til popularitet i det 18. århundrede bemærker historiske hjemmesider, at denne ikoniske sofa har en lidt skummel historie. Det antages, at den fjerde jarl i Chesterfield bestilte det, da han ønskede et behageligt sæde, der tillod ham at sidde oprejst, men der er ingen historisk bekræftelse herpå.

Uanset hvad har denne nu-klassiske sofa flere karakteristika, der altid er til stede: Ryg og arme er begge en højde og ryggen er dybt tuftet med knapper. Traditionelt var armene altid rullet og sofaen havde neglehoveder, men moderne stilarter tager små designfriheder. Denne grønne Chesterfield fra Abbyson Living har forslag om en rulle fra sofaens inderside, men opretholder stadig en ren linje fra ydersiden.

Disse typer sofaer var traditionelt polstret i læder, men de kan også gøres i stof. Under alle omstændigheder vil de for altid være forbundet med billedet af en raffineret britisk gentleman.

Cabriole Sofa

Hvis Chesterfield er den yndefulde herre blandt sofaer, er Cabriole den store dame. Kendt for sit udsatte træ og elegante ben, der minder om Louis XV-perioden, har cabriolen også en karakteristisk silhuet. Det var også en populær form i møbelproducent Thomas Chippendale.

Bagsiden er typisk en sammenhængende del uden puder og har en elegant buetlinie. Denne særlige cabriole version indeholder juveler i tufts for ekstra glamour. Det er en sofa stil, der kan være så enkelt eller overdådigt som du ønsker. Polstret med et luksuriøst materiale som fløjl giver en meget forskellig følelse af design, end hvis den var polstret i en mere dæmpet teksturneutral. Den vigtigste aura af elegance stammer fra dens overordnede form og lette ben, hvilket betyder, at det altid vil låne en raffineret luft til et rum.

Camelback Sofa

Ligesom sin navnebror har kamelbagsofaen en pukkel - eller måske to - som accenterer den største silhuet af denne sofa stil. Dette er en traditionel stil, der blev populær i det 18. århundrede af Chippendale og familier, der ønskede aristokratiske, formelle møbler ofte valgt denne stil.

I dag giver denne sofa stil en mere formel luft til ethvert rum, især når polstret i et formelt stof. Et mere afslappet tekstilvalg ville gøre det hensigtsmæssigt for et familieværelse, der ikke behøver en stor formalitet. I begge tilfælde har camelback sofa nogle elementer, der karakteriserer stilen. Benene er typisk udsat, sofaen har ingen rygpuder, og den har normalt firkantede eller rullede arme.

Mid-Century Moderne Sofa

Med den seneste stigning i popularitet af Mid Century Century Design-genren er denne sofa stil en varm vare. Uanset om ægte vintage stykker, reproduktioner eller nye designs, der indeholder Moderne Moderne elementer, er disse meget alsidige sofaer. De bruges oftest i et minimalistisk eller midten af ​​århundrededes designskema, og de er vidunderlige for at tilføje en retro-følelse til et værelse. Kendetegnene omfatter de udsatte ben og den lineære struktur. De fleste midten af ​​århundredes sofaer - men ikke alle dem - vil have nogle tufting på bagsiden.

Sectional Sofa

Seksofaer er en forholdsvis moderne opfindelse, og heldigvis har de udviklet sig ud over 1980'ernes versioner, som alle var overstuffed og over-tufted. Faktisk, ifølge Furniture of Dalton, voksede moderne sektionssofaer i popularitet i 1950'erne, på et tidspunkt, hvor ikoniske amerikanske designere, som Charles og Ray Eames, omdefinerede form og stil af møbler.

MoreINSPIRATION
  • Anya Three Seat Sofa
  • Traditionel Chesterfield 2 Sæde Sofa
  • Moderne sofaer, der lægger skønhed til kernen i din indretning

Typisk bruges nu i boliger med et stort rum eller en åben grundplan, er de ofte store konfigurationer, der rummer masser af gæster. I mindre værelser kan de være nyttige til siddepladser i et område, der har et ulige hjørne eller anden pladsbegrænsning. Evnen til at kombinere hjørneenheder, endeenheder og liggende sektioner baseret på plads og individuelle præferencer gør denne sofa stil super alsidig. Seksofaer kommer også i en bred vifte af stilarter, fra ultra moderne eller super luxe til mere familievenlige moderne designs.

Engelsk Valset Arm Sofa

Engelsk rullede arm sofaer er ekstra komfortable takket være de store, bløde puder på bagsiden såvel som til sæderne. Lige arme er behagelige til at ligge og de udsatte ben holder denne sofa stil fra at føle for tung eller imponerende. Det opstod faktisk ved århundredeskiftet og kan være forbundet med noget, der er typisk for det engelske landskab.Distinguishing egenskaber omfatter generelt lav udsatte ben, bløde, generøse puder, en stram ryg og forsænket arme. Selvom det betragtes som en klassisk stil, er det også en perfekt tilsætning til et moderne rum takket være dets komfortable og alsidige udseende.

Tuxedo Sofa

Mens bagsiden af ​​denne sofa hentyder på Chesterfield, med sine rækker af tufting, har en smoking sofa renere, mere vinklede linjer. Det siges at have været bellwether af mere moderne design i 1920'erne. Mens nogle siger, at denne sofa stil tog sit navn fra Tuxedo Park i New York, siges det også at blive navngivet efter den klassiske fancy herredragt.

Du kan identificere en smoking sofa ved sine arme, der er i samme højde som ryggen. Tuftingen på bagsiden af ​​sofaen og dens rektangulære silhuet er også klassiske egenskaber. Puder giver komfort til denne højvåbnede stil. Også, mens sofaen ovenfra fra Upcountry er polstret i læder, er denne populære stil ofte lavet i tekstiler af enhver art, herunder den meget trendy fløjl.

Lawson Sofa

Lawson kunne kaldes quintessential amerikansk sofa stil. Det er behageligt og simpelt: Den boxede form er generøs og har karakteristisk tre rygpuder samt tre sædepuder. Den klassiske Lawson har også en højere ryg- og kasseformede puder, der har flader i kanterne, ligesom rygpuderne. Ideel til snuggling og napping, denne sofa stil blev designet til Thomas Lawson, en amerikansk kobber magnate ved århundredeskiftet. Han ønskede en sofa, der var meget forskellig fra de nøjeregnede viktorianske stilarter, der var almindelige på det tidspunkt.

Nuværende udgaver af Lawson kan også indeholde træ eller metal indbefattet i armene. Vigtigst er denne sofa stil den der vil morph sin vibe med det tekstil du vælger til polstring. Formen er så alsidig, at den kan være glamourøs, luksuriøs, industriel, afslappet eller formel afhængig af dit stofvalg.

Bridgewater Sofa

The Bridgewater er en sofa stil, der hovedsagelig er afslappet og absolut behagelig. Denne stil er den elskede af mange en designer, fordi den kan bruges til at skabe et afslappet og venligt rum. Bridgewater sofaer er alsidige, afhængigt af polstring du vælger. Udført i et neutralt stof, konkurrerer denne sofa stil ikke med andre elementer i rummet, der kan være mere dramatiske, såsom kunst eller andre store funktioner. Mere formelt stof giver en mere storslået sofastilstand.

En række karakteristika skelner mellem Bridgewater-sofaer: De har typisk lave arme og en høj ryg, hvilket bidrager til det afslappede udseende. De fleste har også et skræddersyet nederdel, der skjuler benene og løse puder til sæde og ryg. Denne særlige stil blev oprettet for at imødekomme slipcovers, som også giver en afslappet luft til sofaen.

settee

Settees er generelt ikke den vigtigste siddefunktion i et værelse. De har en mere svag, elegant silhuet end en fuld sofa. Normalt brugt som sekundære siddepladser, der kan rumme to personer, vil en sofa normalt have en høj, lige ryg, et lavt sæde og træben. De er generelt fuldt polstret og har vedhæftet siddepude. Settees bruges bedst i en formel stue eller salon, fordi de ikke er det bedste møbel til et boet familieværelse.

Forfatter: Simon Jenkins, E-Mail

Efterlad Din Kommentar